Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Pizzeria  (Przeczytany 218448 razy)

tustuska

  • Gość
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #75 dnia: Listopada 02, 2008, 16:26:35 »
Czy ja coś wspomniałam o włoskim kucharzu??? Nie sądzę. Nie obchodzi mnie również czy on jest włochem czy rosjaninem czy arabem czy polakiem. Co za różnica, ważne żeby pizza była dobra.
Owszem mogę zdefiniować słowo 'coś' ... chociaż w kontekście zdania nie chodziło o jego definicje... trzeba było zapytać normalnie... dlaczego tak uważam?... Nie miałam zamiaru rozwijać się w temacie mojego 'gustu' smakowego. Rozwinęłam się i wyraziłam opinię w innej kwestii.
Ale na życzenie odpowiadam: aktualnie nie odpowiada mi w Palermo to że pizza jest mokra i to bardzo jak dostaję ją w kartonie:P  i smakowo jest 'INNA' niż wcześniej. Nie wiem jak mam Ci to jaśniej opisać, nie wiem co robią że tak teraz smakuje, może inne przyprawy, może to że nie jem jej ciepłej bo się z dowozem czasem nie wyrabiają, może innej firmy mają składniki, albo biorą produkty z innej hurtowni...
Wystarczająco się rozwinęłam???    :lol2:

zuzalinda

  • Gość
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #76 dnia: Listopada 02, 2008, 19:05:11 »
Vitao nigdy nie mowilam ze wloski kucharz robi pizze idealnie - nie wiem czy znalazl by sie rodowity wloch ktory pizze robi idealnie:) wloski kucharz w Ferrari po prostu mi sie podoba i tyle :D
tutuska - rzeczywiscie masz racje Soviet przynajmniej powinien przeprosic, usunac posty i bylo by po sprawie (tak mysle). Mysle tez ze stracil klientow - po takich akcjach jest to nieuniknione.
p.s. ma ktos namiary na kucharza z Ferrari :D??

Offline Vitao

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 108
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #77 dnia: Listopada 02, 2008, 21:19:24 »
tustuska - chyba sie za bardzo unioslas ;) Troche luzu :) nie napisalam nic o tym, ze to ty wspominalas o kucharzu z ferrari. Poprosilam o wyjasnienie co znaczy to cos, zeby inni wiedzieli, ale nie trzeba od razu robic z tego takiego halo jak bym conajmniej rzucala miesem :) Pozdrawiam i zycze smacznej pizzy obojetnie z jakiej pizzeri. Wazne zeby dobrze zjesc :)

Offline mariusz1602

  • Bywalec
  • **
  • Wiadomości: 48
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #78 dnia: Listopada 05, 2008, 21:00:53 »
Cytat: "tustuska"
aktualnie nie odpowiada mi w Palermo to że pizza jest mokra i to bardzo jak dostaję ją w kartonie:P  


Pizza bywa "mokra" jeśli zamówi się taką która ma dużo składników które puszczają wodę podczas pieczenia w piecu, np. owoce morza, ananasy. Pod wpływem ciepła woda się wydostaje z tych składników. Pizza paruje, para w kartonie się skrapla i w efekcie wciąż jest mokra pizza. To obiektywna odpowiedź do obiektywnego opisu. Co do reszty to już subiektywne odczucia:)

zaski

  • Gość
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #79 dnia: Listopada 05, 2008, 21:05:00 »
ja nigdy żadnych krabów ani ośmiornic z ananasami nie zamawiałem a pizze ostatnio faktycznie mokrą przywożą i to fakt a nie subiektywne odczucia. Palermo ostatnio dowozi mamałygę. Też już kilka razy się zawiodłem na nich. Trzeba zacząć testować inne.

Offline hocek

  • Gadatliwy
  • ****
  • Wiadomości: 79
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #80 dnia: Listopada 05, 2008, 21:48:43 »
Własna domowa jest najpyszniejsza. Polecam... robisz z czym chcesz...
pozdrawiam hocek

zuzalinda

  • Gość
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #81 dnia: Listopada 05, 2008, 21:53:20 »
mariusz1609 - a ja sie zastanawialam nad Twoja "wiedza" na temat pizzy hehehe - no i sie okazalo :) kierowca pewnej pizzeri ..... czyzby kolejny broniacy interesu??

http://forum.police.info.pl/viewtopic.php?p=41482

mariano

  • Gość
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #82 dnia: Listopada 05, 2008, 21:54:22 »
widze ze pan mariusz ma ogromne pojecie o wypieku pizzy  :devil: to co napisal to wielka bzdura nic nie moze wypuscic tyle wody zeby pizza byla mokra.chyba ze sos rozciecza sie woda ze wzgledu na oszczednosci ,owoce morza rzuca sie zamrozone bez wczesniejszego przygotowania! :crazy:  widze ze na forum mamy samych fachowcow cieszcie sie tym ze macie w czym wybierac choc tak na prawde to tylko polski kicz do ktorego jestesmy przyzwyczajeni! prawdziwej pizzy chyba nikt z was by nie pochwalil bo ciasto musi byc cieniutkie a ilosc skladnikow zrownowazona tak zeby bylo czuc to co sie je no coz w polsce sie jada nazwe z orginalem nie ma to nic wspolnego procz nazwy pozdrawiam police SMACZNEGO!!!!!

zuzalinda

  • Gość
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #83 dnia: Listopada 05, 2008, 21:55:01 »

Offline bruner

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 21
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #84 dnia: Listopada 05, 2008, 23:22:41 »
Cytuj (zaznaczone)
widze ze pan mariusz ma ogromne pojecie o wypieku pizzy


Z tego co czytam, widzę że ty nie masz o tym bladego pojęcia

Cytuj (zaznaczone)
nic nie moze wypuscic tyle wody zeby pizza byla mokra.

wystarczy że rzucisz cebulę na pizzę i może być kałuża. Dorzuć paprykę świeżą, ogórka i zobaczysz. Nie daj Bóg aby klient sobie zażyczył jakieś podwójne warzywko.
Jak przytrzymają dłużej w piecu taką pizzę to spód twardnieje i brzegi pizzy zaczynają sie palić i narzekasz że przypalona.
Chłopie, w piecu jest 300 stopni C. Pizza siedzi w nim max 5 minut.
Owszem, da się zrobić pizzę w np. 240 stopniach ale ser się tylko leje na pizzy a nie zapieka

Cytuj (zaznaczone)
chyba ze sos rozciecza sie woda ze wzgledu na oszczednosci

akurat sos to jest niewielki koszt. Najdroższy na pizzy jest ser (min. 100 gram, sam policz).
Robiłem parę lat temu przez kilka m-cy w pizzeri znajomego, w Sz-nie ipowiem ci, że sos się rozcieńcza wodą żeby osłabić smak i żeby się dobrze rozprowadzał po cieście. Porządny sos to tak jak porządny koncentrat pomidorowy, jest gęsty i kwaśny. Jedząc pizzę z nierozcieńczonym sosem to czuć tylko ten sos, zabija smak pozostałych składników. Zupełnie jakbyś na kanapkę zamiast keczupu koncentrat sobie rzucił.
 
Cytuj (zaznaczone)
tak na prawde to tylko polski kicz do ktorego jestesmy przyzwyczajeni! prawdziwej pizzy chyba nikt z was by nie pochwalil bo ciasto musi byc cieniutkie a ilosc skladnikow zrownowazona tak zeby bylo czuc to co sie je no coz w polsce sie jada nazwe z orginalem nie ma to nic wspolnego procz nazwy

co to znaczy orginał? Orginalny to może być mercedes albo ipod.
Osobiście nie byłem we Włoszech ale sporo znajomych bywało i jadali w pizzeriach lokalnych i sieciowych. 90% to była ledwo zjadliwa, bezsmakowa padaka, uboga w składniki.
Za to w twoim mniemaniu "orginalna"?

Pozdrawiam znawcę

mariano

  • Gość
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #85 dnia: Listopada 05, 2008, 23:38:30 »
bruner widze ze te pare miesiecy u znajomego niczego cie nie nauczylo ani warzywa ani mieso nie puszczaja takich ilosci wody, zeby zmienic smak sosu dodaje sie soli pieprzu oregano bazylji czosnku i oliwy jak dasz za duzo cukru do ciasta to szypko nabierze koloru i nawet przy 100 stopniach ja zjarasz szkoda mi ciebie bo teorja to za malo bys mogl dyskutowac ze mna do tego potrzeba lat praktyki ti saluto a prosima wolta buona notte  :chef:

[ Dodano: 2008-11-06, 08:17 ]
to raz jeszcze JA co do orginalow ty chyba nawet nie wiesz ze neapolitanczycy od kilku lat maja margherite zarejstrowana jako znak towarowy tak wiec jest to orginal jak mercedes c zy ipod
Cytat: bruner
Orginalny to może być mercedes albo ipod. no i jeszcze jedno jak chcesz i masz odwage chetnie ci udowodnie ze sie mylisz przygotuje ci pizze tylko warzywna z podwujnymi skladnikami !
Cytat: "bruner"
Owszem, da się zrobić pizzę w np. 240 stopniach ale ser się tylko leje na pizzy a nie zapieka
no i ten nieszczesny ser on ma sie ciagnac ma byc ciagnacy a nie zjarany na skwarke po to wlasnie wlosi uzywaja mozzarelli di buffalo [wiesz chociaz co to takiego ?] a ci twoi znajomi chodzili zapewne po lokalach przy glownych ulicach a tam wali sie masowke dla turystow to tak jakbys u nas chcial sie rozkoszowac zarciem nad morzem bruner nastepnym razem zanim sie wypowiesz dobrze sie przygotuj no chyba ze jestes kolejnym broniacym wlasnego interesu jak [mariusz1609 czy soviet99] pozdrawiam  :chef:

głos rozsądku

  • Gość
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #86 dnia: Listopada 06, 2008, 18:30:18 »
Cytat: "bruner"
mariusz1609 - a ja sie zastanawialam nad Twoja "wiedza" na temat pizzy hehehe - no i sie okazalo :) kierowca pewnej pizzeri ..... czyzby kolejny broniacy interesu??

http://forum.police.info.pl/viewtopic.php?p=41482


Tylko że Mariusz się z tym nie krył więc nie porównujmy go do sovieta.

zuzalinda

  • Gość
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #87 dnia: Listopada 06, 2008, 19:26:36 »
jak sie nie chowal? a przepraszam przyznal sie?? gdyby nie metody co niektorych to nadal by sobie jezdzil po wszystkich innych.

Offline Vitao

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 108
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #88 dnia: Listopada 06, 2008, 22:43:13 »
A czy pojechal po innych pizzeriach ? Widze ze ta rozmowa prowadzi donikad, znowu zamiast omawiac gdzie dobrze zjesc, temat zboczyl na inny, bezsensowny tor....

[ Dodano: 2008-11-06, 22:47 ]
I po drugie, czy pracownik pizzeri nie moze sie wypowiedziec na jej temat ? To zabronione z gory ?Odpowedzal czemu pizza jest mokra i zostal zbesztany. Bez sensu. Kazdy ma prawo wypowiedzi.

głos rozsądku

  • Gość
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #89 dnia: Listopada 06, 2008, 23:17:17 »
Cytat: "zuzalinda"
jak sie nie chowal? a przepraszam przyznal sie?? gdyby nie metody co niektorych to nadal by sobie jezdzil po wszystkich innych.

Ano się przyznał:

Cytat: "mariusz1602, wątek '[Police
Za wysokie progi'"]Progi na Wyszyńskiego - tak są za wysokie. Problem w tym, że ten teren to droga wewnętrzna (pewności nie mam). A jeśli droga wewnętrzna to już zarząd komunikacji nic nie wskóra...
Ja niestety codziennie dziesiątki razy tamtędy jeżdzę ponieważ jestem kierowcą pewnej pizzeri..

Nie trudno się domyśleć o jaką pizzerię chodzi. I jakoś nie zauważyłem aby po kimkolwiek "jeździł".

A wracając do tematu Palermo ostatnio u mnie awansowało na pierwsze miejsce wyprzedzając Desperados. Może to za sprawą, że późnymi wieczorami muszą zużyć wszystkie składniki przygotowane na dany dzień ale już dwa razy dostałem wyjątkowo "wypasione" pizze. A ostatnio nie czekałem na nią nawet 10 minut. Oby tak dalej.