Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 12024649 razy)

Offline Martin

• Rozpisuje się
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #20760 dnia: Lutego 04, 2026, 13:58:58 »
Beny2002 nie mogę odnieść się do twojego pytania, ponieważ nie wiem ile pracownik dostanie podwyżki z wartościowania. Ja pracuję w zakładzie 30lat i cieszę się że dostanę odwieszoną premię, 300zł BRUTTO stażowego i może jakąś podwyżkę z wartościowania. Pozdrawiam.

Nie dostaniesz premii jak nie będzie współczynnika dodatniego a raczej nie będzie  xD bo koniunktura jest wybitnie chujowa. Dodatkowo kto będzie odpowiedzialny za to wartościowanie ? bo są pracownicy pracujący 20 lat na jednym stanowisku i mający tylko jedna sekcje na głowie a są tacy co maj a uprawnienia na wszystko kto to będzie sprawdzał  i szeregował do nowych grup ?

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20761 dnia: Lutego 04, 2026, 14:42:07 »
AB, powiedz mi czy pracując w ciężkiej chemii 15-20 lat. Mając na wychowaniu dzieci i kredyt mieszkaniowy. Dostałbyś 150-200zl BRUTTO podwyżki po 4 latach posuchy byłbyś szczesliwy czy czułbyś się oszukany? Ja jestem z tych co nazywasz „mieszaczem” ale powiem Ci tak przepracowałem w tym zakładzie 12 lat i zostawiłem tak kawał zdrowia, są tam moi koledzy, którzy zostawiają te zdrowie dalej i o nich się martwię oto jak są traktowani a Ty gadasz o sukcesie? Nie pracuje tu półtora roku już i to była najmądrzejsza decyzja jaką mogłem podjąć. Człowiek na nowo odżył nie mówię tu o samych finansach ( choć to kluczowy argument) ale chodzi też o szacunku przełożonych.
AB jakbyś mógł się odnieść do pytania z pierwszego mojego zdania byłbym uradowany.

Tu sie zgadzam w 100%. Ja osobiscie mam ten zaklad w dupie, ale mam tam znajomych, znam wartosciowych ludzi ktorym chcialbym zeby bylo dobrze, a jest patologia. Dlatego "walcze" o nich na tyle ile mam mozliwosci. Tak sie dba o "swoich", a nie tak jak zwiazki ;)

Ludzie pracujacy w tym zakladzie musza pytac na grupie czy dostana WYROWNANIE DO MINIMALNEJ PENSJI, [ciach!], w ciezkiej chemii nie maja nawet minimalnej pensji.

Wy, mieszkajacy w Policach, nie boicie sie np. ze kiedys taki pracownik ktory musi zapieprzac na 2 etaty zeby zyc bedzie zmeczony i np. czegos nie dopilnuje, nie zauwazy, cos zle zrobi, a wiatr ze stokazu bedzie wial w strone waszych rodzin?

Post Merge: [time]Lutego 04, 2026, 13:32:06 [/time]
AB, a tak spytam, zrozumiem jesli nie odpowiesz oczywiscie. Jaka masz stawke po tych 30 latach pracy i na jakim stanowisku? (jesli nie chcesz sie za bardzo "ujawniac" to rzuc mniej wiecej, ewentualnie na priv z obietnica dochowania tajemnicy, chociaz nie wiem czy moje slowo cos dla ciebie znaczy :D)
Odpowiadajac tylko dla klarownosci - pan/i AB napisał/a do mnie na priv z odpowiedzia, takze wycofuję pytanie :)

Offline Wege4666tacja

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20762 dnia: Lutego 04, 2026, 18:23:52 »
Dla tych którzy postanowili zostać i pchać ten wózek nieszczęść ,powinny być jakieś dodatkowe profity .
Żeby nie Ci ludzie to już by wszystkie światła zgasły. Co do stawek po 5 latach 4666 ech...
Wie ktoś może na jakich stawkach przyjmują teraz swierzaków?? Czy są nadal podwyżki po 3 mc pracy , po umowie na stałe itd?
W tej sytuacji z moim stażowym🤣 stawki swierzaka nie przebije.

Offline AB

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #20763 dnia: Lutego 04, 2026, 20:49:49 »
Witam, a co myslicie o akcji zz zmianowych z zachecaniem ludzi do przystapienie do PPE ?

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20764 dnia: Lutego 04, 2026, 23:10:07 »
Witam, a co myslicie o akcji zz zmianowych z zachecaniem ludzi do przystapienie do PPE ?
Wrzucenie postu na fejsa to akcja? :P

Akcja ogólnie na plus, to jest kasa za darmo i każdemu polecam dołączyć.

Ale gdyby nie było takiej rotacji pracowników to nie trzeba by było akcji robić, bo wszyscy którzy by chcieli dołączyć już by tam byli, bo pracodawca sam robił akcje parę lat temu :)

Offline AB

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #20765 dnia: Lutego 05, 2026, 06:52:06 »
Witam, uwierz mi że bardzo dużo pracowników z długoletnim stażem nie należy. Akcja to przenośnia, ale uważam że fajnie że zwrócili na to uwagę . Pozdrawiam.

Offline Jan z nerką

• VIP
« Odpowiedź #20766 dnia: Lutego 05, 2026, 07:27:08 »
Z OFE zabrali, to i to zabiorą.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20767 dnia: Lutego 05, 2026, 09:32:17 »
Witam, uwierz mi że bardzo dużo pracowników z długoletnim stażem nie należy. Akcja to przenośnia, ale uważam że fajnie że zwrócili na to uwagę . Pozdrawiam.
Kurde, no fajnie, ale z calym szacunkiem - wrzucenie jednego inforamcyjnego posta na rok nie poprawi PRu zwiazkow ktory lezy i kwiczy. Niech sie wezma w koncu do roboty, bo taki post to moze wrzucic jakis wydziałowy przedstawiciel zwiazkow siedzac na kiblu podczas przerwy w pracy...

Offline Beny2002

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #20768 dnia: Lutego 05, 2026, 14:43:29 »
AB, patrzmy na fakty na dzień dzisiejszy pracownicy mają zapewniony tylko STAŻOWE i nic poza tym bo reszta to tylko jak na tą chwilę gruszki na wierzbie. Bo jeżeli tak będzie miało wyglądać wartościowanie jak ten pożal się  boże dodatek stażowy to pracownicy są dalej krótko mówiąc dymani. Bo premia może być ale nie musi jak spytasz większości pracowników o ten ebit itd to nie wiedzą oco chodzi ja w sumie też tego nie rozumiałem.
Także opierajmy się na faktach a nie bajkach, które mogą być ale i nie muszą.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20769 dnia: Lutego 05, 2026, 15:59:00 »
AB, patrzmy na fakty na dzień dzisiejszy pracownicy mają zapewniony tylko STAŻOWE i nic poza tym bo reszta to tylko jak na tą chwilę gruszki na wierzbie. Bo jeżeli tak będzie miało wyglądać wartościowanie jak ten pożal się  boże dodatek stażowy to pracownicy są dalej krótko mówiąc dymani. Bo premia może być ale nie musi jak spytasz większości pracowników o ten ebit itd to nie wiedzą oco chodzi ja w sumie też tego nie rozumiałem.
Także opierajmy się na faktach a nie bajkach, które mogą być ale i nie muszą.
Nie martw sie, zwiazki tez nie wiedza co to EBIT xD

Post Merge: Lutego 05, 2026, 16:00:43
https://zzprc.pulawy.pl/news.php?readmore=2088#comments

Tak sie w Puławach działa. A nasz zwiazek zmianowy co robi? Moze by pogadal z kolegami z Puław i innych zakładów Grupy? Czy moze nikt nie chce z nimi juz rozmawiac i sie kolegowac ;)
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2026, 16:00:43 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »

Offline Policzanin_2

• Gaduła
« Odpowiedź #20770 dnia: Lutego 05, 2026, 18:48:19 »
Za odśnieżanie drogi siedlice-pilchowo,odpowiada Szczepan Lasota.Poczytajcie, bo sztab Kowalewskiego usuwa moje posty.