Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 11904896 razy)

Offline AB

• Nowicjusz
  • *
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #20565 dnia: Dzisiaj o 09:16:01 »
Nie znam takiej sytuacji, aby osoba oddelegowana brała dodatek zmianowy, może w innym związku.
O stroju pisałem/pisałam w formie żartu, ale jak cię uraziłem/ uraziłam  :D  to przepraszam.
Co do premii to kończę rozmowę , bo chyba mamy inny pogląd i nie ma co się spierać.
Też bym chciał/chciała żeby związki czasem były twardsze, ale co zrobić. W sumie prawie we wszystkich związkach szykują się zmiany, więc może  8)

Trzymajmy kciuki za jutro !!!  Pozdrawiam.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20566 dnia: Dzisiaj o 09:39:23 »
Nie znam takiej sytuacji, aby osoba oddelegowana brała dodatek zmianowy, może w innym związku.
O stroju pisałem/pisałam w formie żartu, ale jak cię uraziłem/ uraziłam  :D  to przepraszam.
Co do premii to kończę rozmowę , bo chyba mamy inny pogląd i nie ma co się spierać.
Też bym chciał/chciała żeby związki czasem były twardsze, ale co zrobić. W sumie prawie we wszystkich związkach szykują się zmiany, więc może  8)

Trzymajmy kciuki za jutro !!!  Pozdrawiam.
Z jednej strony zmiany moga dac cos dobrego, z drugiej strony zanim dojdzie do tych zmian to beda rozpaczliwe proby ugrania czego sie da na sam koniec, a ponadto odchodzacy zwiazkowcy nie beda chcieli walczyc z zarzadem, wiec nie spodziewalbym sie cudow z negocjacji.

Również trzymam kciuki, osobiscie gowno mnie to obchodzi, ale jak wspomnialem - jest tam jeszcze pare osob ktore lubie i szanuje. Poza tym jak wy bedziecie wiecej zarabiac to ja tez bede mial mocniejsza pozycje negocjacyjna :D

Offline DominikDolnoślązak

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #20567 dnia: Dzisiaj o 14:02:25 »
https://businessinsider.com.pl/gielda/feralna-inwestycja-grupy-azoty-w-straty-poszlo-setki-milionow-pozyczek/mne4036

Przy takich odpisach to o jakiejkolwiek kasie możecie pomarzyć.
Nie no, zwiazki wywalcza podwyzki :P

Kto personalnie odpowiada za te pożyczki, które teraz poszły na straty, tym bardziej że
[/size]Ustalenia dotyczące realizacji projektu wskazują na liczne nieprawidłowości, dlatego Grupa Azoty złożyła do prokuratury zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa  - cycat za polickim protalem[/color]
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 14:09:20 wysłana przez DominikDolnoślązak »
Dominik Dolnoślązak

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20568 dnia: Dzisiaj o 14:34:11 »
Jak tam moi drodzy sytuacja w straży pożarnej? ;)

Zakład się sypie, instalacja jest niebezpieczna o czym wszyscy wiedzą i o czym świadczą niedawne wypadki, a wśród ludzi którzy mają dbać o wasze bezpieczeństwo (i w pewnym stopniu całych Polic) dzieją się takie kwiatki.

Zwiazki dostały pismo, to jest dla nich moment pod tytułem "sprawdzam", zobaczymy czy cokolwiek zrobia z taką sytuacją, jak zachowa się związek którego ważnym członkiem jest jedna z wymienionych pismie osób.

A wam drodzy pracownicy polecam pilnie śledzić tę sprawę, bo to WASZE bezpieczeństwo.

Offline Qba99

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #20569 dnia: Dzisiaj o 15:21:30 »
Kto personalnie odpowiada za te pożyczki
Za kopalnie w Senegalu jednego Pana potrafili ciągać po sądach. No ale to były "śmieszne" miliony. Tu poszło kilka miliardów, czas pokaże co z tego wyjdzie.

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #20570 dnia: Dzisiaj o 16:14:35 »

Zakład się sypie, instalacja jest niebezpieczna o czym wszyscy wiedzą i o czym świadczą niedawne wypadki, a wśród ludzi którzy mają dbać o wasze bezpieczeństwo (i w pewnym stopniu całych Polic) dzieją się takie kwiatki.

Zwiazki dostały pismo, to jest dla nich moment pod tytułem "sprawdzam", zobaczymy czy cokolwiek zrobia z taką sytuacją, jak zachowa się związek którego ważnym członkiem jest jedna z wymienionych pismie osób.

A wam drodzy pracownicy polecam pilnie śledzić tę sprawę, bo to WASZE bezpieczeństwo.
Piszesz o jednej patologi , ale na każdym wydziale znajduje się taka patologia.
Siarkowe uzupełnianie stanów MBO osobami z innych etapów , których fizycznie nie ma.
Fosforowe noszenie prb do KJ przez aparatowych , bo Laborantek mało(ktoś opuszcza swoje stanowisko).
Amoniak "nadgodziny" w formie 4godz przed praca lub 4godz po pracy.
Nawozy nic nie nauczyło stan Alkatraz , bo NP i NPK zaraz dorównają PN3 , praca w minimalnych MBO(ostatnio wypadek zbiorowy na NPK.
)

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20571 dnia: Dzisiaj o 16:16:57 »

Siarkowe uzupełnianie stanów MBO osobami z innych etapów , których fizycznie nie ma.
Fosforowe noszenie prb do KJ przez aparatowych , bo Laborantek mało(ktoś opuszcza swoje stanowisko).
Nawozy nic nie nauczyło stan Alkatraz , bo NP i NPK zaraz dorównają PN3 , praca w minimalnych MBO(ostatnio wypadek zbiorowy na NPK.
)

W takim razie piszcie podobne pisma jak to powyzej - do zwiazkow i prezesa. Jak cos jest na papierze to jest wieksza szansa ze ktos cos bedzie musial zrobic. Moze byc anonimowo. I moze byc z kopia do PIP ;)

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #20572 dnia: Dzisiaj o 17:02:41 »

)

W takim razie piszcie podobne pisma jak to powyzej - do zwiazkow i prezesa. Jak cos jest na papierze to jest wieksza szansa ze ktos cos bedzie musial zrobic. Moze byc anonimowo. I moze byc z kopia do PIP ;)
Jeszcze SIP i BHP

Offline DominikDolnoślązak

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #20573 dnia: Dzisiaj o 17:56:46 »
Kto personalnie odpowiada za te pożyczki
Za kopalnie w Senegalu jednego Pana potrafili ciągać po sądach. No ale to były "śmieszne" miliony. Tu poszło kilka miliardów, czas pokaże co z tego wyjdzie.

Przez te odpisy na koniec roku są pracownicy ZCh którzy od lat 4 nie widzieli podwyżki.
Tylko obniżka pensji - vide brak premii kwartalnej  i innych dodatkowych środków .
A jak przez te 4 lata wzrosły ceny żywności , energii itp.
Dominik Dolnoślązak

Offline Topolol

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #20574 dnia: Dzisiaj o 20:15:06 »
Jak jutro zobaczycie co związki przyklepaly to wyjdziecie z siebie i staniecie obok xddd radzę zakupić popcorn.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20575 dnia: Dzisiaj o 21:18:09 »
Jak jutro zobaczycie co związki przyklepaly to wyjdziecie z siebie i staniecie obok xddd radzę zakupić popcorn.
ja mam

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
« Odpowiedź #20576 dnia: Dzisiaj o 21:48:56 »
Stocznie w Szczecinie rozłożyli, teraz czas na Z. Ch.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20577 dnia: Dzisiaj o 21:54:34 »
Stocznie w Szczecinie rozłożyli, teraz czas na Z. Ch.
Zakladowcy sami rozkladaja do spolki ze zwiazkami

Offline Qba99

• Wielka Gaduła