Proszę mnie poprawić jeśli źle coś rozumiem.Czyli nie mamy obecnie do kogo się zwrócić z problemem braku obsady na wydziale. Czy związki coś robią żeby podnieść morale załogi, czy o czymś nie wiem bo informacji zero. Nikt nie dementuje plotek o wprowadzeniu 4bop. O powołaniu nowego reprezentanta cisza, czy tylko ja nie mogę się dokopać to tej informacji ? Zapisując się do związków coś się dowiedzieć więcej można? Jeśli tak to do jakich warto? Czy jako nowy pracownik ma się dostęp do zakładowego internetu? Czy o wszystko trzeba pytać w punkcie obsługi pracowniczej? Jest tu ktoś kompetentny albo jakieś biuro w biurowcu gdzie można wypytać bo punkt obsługi to chyba tylko przyjmowanie wniosków.Chłopaki mówią że czat zakładowy jest, jakiegoś linka można prosić czy to osobna aplikacja jest?
Problem braku obsady - doraźnie - zgłaszac do dyspozytora zakładu. Na dłuższą metę - zgłaszać bezposrednio przełożonemu/kierownikowi (oleje to), BHPowcom, ostatecznie inspekcja pracy.
Związki nie robią nic żeby podnieść morale załogi, bo walczą o swoje stołki. Ty pójdziesz do innej pracy jak cie tu zwolnia, a jak ich zwolnią z posadek związkowych to chlop 50+ będzie musiał wrócić do normalnej roboty po 15-20 latach siedzenia w biurze xD
W związkach jak sie zapiszesz to cos tam sie dowiesz, nie wszystko, ale cos tam moga powiedziec nawet półoficjalnie.
Jako nowy pracownik masz dostep do intranetu, o ile jest ci potrzebny do pracy (czyli jak jestes robolem to przwaznie nie, zalezy od wydzialu)
A nikt nie dementuje plotek o 4BOP bo albo już jest pewne, że będzie i nikt nie ma nic do gadania, albo temat w ogóle nie istnieje, a związki/zarząd nie beda dementowac kazdej bzdury która jakis Janusz na kacu po wolnym wypluje z siebie w autobusie zakladowym