Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 8639252 razy)

Offline prezio

• Nowicjusz
  • *
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #19365 dnia: Marca 30, 2025, 12:38:40 »
Proszę mnie poprawić jeśli źle coś rozumiem.Czyli nie mamy obecnie do kogo się zwrócić z problemem braku obsady na wydziale. Czy związki coś robią żeby podnieść morale załogi, czy o czymś nie wiem bo informacji zero. Nikt nie dementuje plotek o wprowadzeniu 4bop. O powołaniu nowego reprezentanta cisza, czy tylko ja nie mogę się dokopać to tej informacji ? Zapisując się do związków coś się dowiedzieć więcej można? Jeśli tak to do jakich warto? Czy jako nowy pracownik ma się dostęp do zakładowego internetu? Czy o wszystko trzeba pytać w punkcie obsługi pracowniczej? Jest tu ktoś kompetentny albo jakieś biuro w biurowcu  gdzie można wypytać bo punkt obsługi to chyba tylko przyjmowanie wniosków.Chłopaki mówią że czat zakładowy jest, jakiegoś linka można prosić czy to osobna aplikacja jest?

Offline kanapowiec

• Gadatliwy
« Odpowiedź #19366 dnia: Marca 30, 2025, 12:47:33 »
Tak

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #19367 dnia: Marca 30, 2025, 13:35:45 »
Proszę mnie poprawić jeśli źle coś rozumiem.Czyli nie mamy obecnie do kogo się zwrócić z problemem braku obsady na wydziale. Czy związki coś robią żeby podnieść morale załogi, czy o czymś nie wiem bo informacji zero. Nikt nie dementuje plotek o wprowadzeniu 4bop. O powołaniu nowego reprezentanta cisza, czy tylko ja nie mogę się dokopać to tej informacji ? Zapisując się do związków coś się dowiedzieć więcej można? Jeśli tak to do jakich warto? Czy jako nowy pracownik ma się dostęp do zakładowego internetu? Czy o wszystko trzeba pytać w punkcie obsługi pracowniczej? Jest tu ktoś kompetentny albo jakieś biuro w biurowcu  gdzie można wypytać bo punkt obsługi to chyba tylko przyjmowanie wniosków.Chłopaki mówią że czat zakładowy jest, jakiegoś linka można prosić czy to osobna aplikacja jest?
Jeżeli chodzi o nowego członka to trzeba czekać aż RN go powola w struktury zarządu pytanie kiedy jest posiedzenie RN , zapisanie do ZZ niczego Co nie gwarantuje poza chwilówki i kasa na Święta Bożego Narodzenia.
Dostęp do ontranetu tylko na niektórych wydziałach jest.
Był kiedyś czat , ale był utworzy przez Panią Ania ( były reprezentant Załogi w Zarządzie).
Na tą chwilę nikt Ci nie zagwarantuje żadnych informacji.

Offline andrzejek82

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19368 dnia: Marca 30, 2025, 14:30:57 »
jesteś półłgowkiem zagadzając sie na jekie kolwiek 4BOP
Nie jestem półgłówkiem, ale patrząc po twoim zdaniu być może ty tak.
Co do tematu, to grafik, który przedstawiłem jest najlepszy z możliwych do wyboru. Więc jeśli już miałby być wprowadzony to nie byłoby najgorzej. Ja przychodzę do pracy pracować i zarabiać, a nie narzekać.

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #19369 dnia: Marca 30, 2025, 15:21:56 »

gdzieś zapisane w statucie pewnie,  może pani Ania coś podpowie

Tak, jest to zapisane w Statucie i Regulaminie wyborów. Komisja Wyborcza zakończyła pracę, składa protokół do Rady Nadzorczej. Pracownicy dokonali wyboru swojego kandydata na Członka Zarządu. przy tej frekwencji wybory są dla RN wiążące. Co to oznacza? Że jeśli "wszystko" przebiegło prawidłowo to RN powołuje kandydata wybranego przez pracowników. Ale ważne podkreślenia jest to, że Wybory muszą być zgodne z zapisami Statutu i Regulaminu wyborów, w przypadku uchybień lub stwierdzenia nieprawidłowości RN może unieważnić wybory i ogłosić je na nowo. To tak w dalekim skrócie. Mamy dwóch reprezentantów pracowników w Radzie Nadzorczej: p. Iwonę Wojnowską i p. Krzysztofa Skornię.  Zapewne mają obszerniejszą wiedzę nt. temat, ja nie wiem kiedy jest termin RN.
« Ostatnia zmiana: Marca 30, 2025, 15:24:34 wysłana przez An_na »

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #19370 dnia: Marca 30, 2025, 17:12:41 »

gdzieś zapisane w statucie pewnie,  może pani Ania coś podpowie

Tak, jest to zapisane w Statucie i Regulaminie wyborów. Komisja Wyborcza zakończyła pracę, składa protokół do Rady Nadzorczej. Pracownicy dokonali wyboru swojego kandydata na Członka Zarządu. przy tej frekwencji wybory są dla RN wiążące. Co to oznacza? Że jeśli "wszystko" przebiegło prawidłowo to RN powołuje kandydata wybranego przez pracowników. Ale ważne podkreślenia jest to, że Wybory muszą być zgodne z zapisami Statutu i Regulaminu wyborów, w przypadku uchybień lub stwierdzenia nieprawidłowości RN może unieważnić wybory i ogłosić je na nowo. To tak w dalekim skrócie. Mamy dwóch reprezentantów pracowników w Radzie Nadzorczej: p. Iwonę Wojnowską i p. Krzysztofa Skornię.  Zapewne mają obszerniejszą wiedzę nt. temat, ja nie wiem kiedy jest termin RN.
IW to chodzi po wydziałach z Dyrektorem i szuka znowu czegoś wśród brygad.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #19371 dnia: Marca 30, 2025, 17:55:29 »
Problem braku obsady - doraźnie - zgłaszac do dyspozytora zakładu. Na dłuższą metę - zgłaszać bezposrednio przełożonemu/kierownikowi (oleje to), BHPowcom, ostatecznie inspekcja pracy.

Związki nie robią nic żeby podnieść morale załogi, bo walczą o swoje stołki. Ty pójdziesz do innej pracy jak cie tu zwolnia, a jak ich zwolnią z posadek związkowych to chlop 50+ będzie musiał wrócić do normalnej roboty po 15-20 latach siedzenia w biurze xD

W związkach jak sie zapiszesz to cos tam sie dowiesz, nie wszystko, ale cos tam moga powiedziec nawet półoficjalnie.

Jako nowy pracownik masz dostep do intranetu, o ile jest ci potrzebny do pracy (czyli jak jestes robolem to przwaznie nie, zalezy od wydzialu)

A nikt nie dementuje plotek o 4BOP bo albo już jest pewne, że będzie i nikt nie ma nic do gadania, albo temat w ogóle nie istnieje, a związki/zarząd nie beda dementowac kazdej bzdury która jakis Janusz na kacu po wolnym wypluje z siebie w autobusie zakladowym ;)

Offline oli

• Gaduła
« Odpowiedź #19372 dnia: Marca 30, 2025, 18:41:59 »
z jakim dyrektorem już kiedyś były ploty że prezes chodzi z asystentką

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #19373 dnia: Marca 30, 2025, 19:31:14 »
z jakim dyrektorem już kiedyś były ploty że prezes chodzi z asystentką
Ona była na wydziałach , aby szukać cięcia kosztów wśród brygad.
Dyrektor Zasobow powołał swój zespół do tego.

Offline oli

• Gaduła
« Odpowiedź #19374 dnia: Marca 30, 2025, 19:44:44 »
i wiadomo o co chodzi

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #19375 dnia: Marca 31, 2025, 09:28:09 »
Janusze, przeważnie ci, którzy się nienapracują, chodzą i tylko smrodzą po tym zakładzie z tym 4bop. Jak słucham takich to mi się rzygać już chcę. Ci sami ludzie smrodzili z 4bop jak pandemia wybuchła. A teraz gdy im to mówisz to się wypierają.

Offline peter

• Gaduła
« Odpowiedź #19376 dnia: Marca 31, 2025, 12:14:29 »
Przecież 4 Bop nie uratuje tego zakładu, tylko miliardy Orlena. Ważne że płacą i się nic nie robi.

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #19377 dnia: Marca 31, 2025, 15:02:05 »
Dobrze ze lunch pasa nie zabrali. Slyszalem też ze na górkę z kasa są za poprzedni kwartal ale ile w tym prawdy to nie wiem. Może fake

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #19378 dnia: Marca 31, 2025, 20:41:33 »
Dobrze ze lunch pasa nie zabrali. Slyszalem też ze na górkę z kasa są za poprzedni kwartal ale ile w tym prawdy to nie wiem. Może fake
Skąd możesz wiedzieć jak nie ma publikacji raportu ?

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #19379 dnia: Marca 31, 2025, 21:10:52 »
Skąd możesz wiedzieć jak nie ma publikacji raportu ?
Byla publikacja raportu w autobusie zakladowym xD