Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 8126247 razy)

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #18915 dnia: Listopada 30, 2024, 19:39:14 »
Czas pokaże

Post Merge: [time]Listopada 29, 2024, 23:02:05 [/time]

A ktoś mądry z forum,  niech mi napiszę i odpowie. Pytanie takie , bo pani Anna juz na tym forum się nie wypowiada, mam znajomego z wydziału który zatrudnił się 4 lata temu i jego stawka zasadnicza wynosi coś okolo 4500 ,  zaznaczam zasadnicza bez zmianowego i ect. . W przyszłym roku płacą minimalnym bedzie wynosila okolo 4700 pln. . Osoby które mają poniżej placy minimalniej zarabiające na umowie o pracę, czy dostaną wyrównanie ? Pomimo zmianowego?

Post Merge: [time]Listopada 28, 2024, 23:13:39 [/time]

Tym bardziej dzisiaj jak w handlu . Mówią o rodzinie.  A my nie mamy!. Jak my pracujemy w święta i sylwestra . Mamy za to płacone.  Zmianowym!
Wypowiadam

Czas uciekać z tonącego statku?

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #18916 dnia: Grudnia 01, 2024, 13:08:45 »
To mam pytanie do pani ani jezeli sie wypowiada. Czy zmianowe wlicza się do składki emerytalnej i rentowej. Bo z tego co wiem to chyba nie. No to jezeli czlowiek który pracuję i ma tak jak wcześniej pisałem 4500 zasadniczej pensji a w przyszłym roku nie będzie miał wyrownane wynagrodzenia do minimalnej krajowej , tak jak koledzy pisali wcześniej. To w takim razie składki będą mieli odprowadzane nie z tych 4666 pln. Tylko z tych 4500 czyli ponizej minimalnej krajowej. To jest zgodne z prawem skoro pracują na pełen etat? Tylko pytam bo bardzo mnie to ciekawi

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #18917 dnia: Grudnia 01, 2024, 20:29:09 »
Dobry wieczór, wlicza się całe wynagrodzenie niezależnie z jakich składa się części. Tak uważam, ale warto zawsze zweryfikować.

Post Merge: Grudnia 01, 2024, 20:31:06
Czas pokaże

Post Merge: [time]Listopada 29, 2024, 23:02:05 [/time]

A ktoś mądry z forum,  niech mi napiszę i odpowie. Pytanie takie , bo pani Anna juz na tym forum się nie wypowiada, mam znajomego z wydziału który zatrudnił się 4 lata temu i jego stawka zasadnicza wynosi coś okolo 4500 ,  zaznaczam zasadnicza bez zmianowego i ect. . W przyszłym roku płacą minimalnym bedzie wynosila okolo 4700 pln. . Osoby które mają poniżej placy minimalniej zarabiające na umowie o pracę, czy dostaną wyrównanie ? Pomimo zmianowego?

Post Merge: [time]Listopada 28, 2024, 23:13:39 [/time]

Tym bardziej dzisiaj jak w handlu . Mówią o rodzinie.  A my nie mamy!. Jak my pracujemy w święta i sylwestra . Mamy za to płacone.  Zmianowym!
Wypowiadam

Czas uciekać z tonącego statku?
Jakbym tak chciała zrobić to na początku toku startowałabym na burmistrza, a z uwagi na sytuację zdecydowałam inaczej, że nie zostawię załogi.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2024, 20:31:06 wysłana przez An_na »

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #18918 dnia: Grudnia 02, 2024, 07:41:08 »
To co dla tej załogi udało się zrobić ? A może wie Pani o tym że chcą zmienić czas pracy jak to się mówi po wizycie w Tarnowie Związków Zawodowych.
Czemu nie mówi Pani o planowanych zamknięciach wydziałów ? O zwolnieniach pracowników umysłowych ? S

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #18919 dnia: Grudnia 02, 2024, 07:47:04 »
Nie byłam w Tarnowie, ale z mojej wiedzy rozmowa była ogólnikowa. Co do restrukturyzacji trwa ona od roku. Od kilu miesięcy rozmowy są dotyczące instalacji ktore mają byc w GA do zamknięcia. O szczegółach dotyczących stricte spraw wewnętrznych rozmawiamy na czacie. I o czasie pracy i o innych kwestiach, które są formalne.
Chyba nie sądzi Pan, że poszliśmy protestować bo mamy za dużo czasu...pan też był mam nadzieję?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2024, 07:52:24 wysłana przez An_na »

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #18920 dnia: Grudnia 02, 2024, 09:32:19 »
Nie byłam w Tarnowie, ale z mojej wiedzy rozmowa była ogólnikowa. Co do restrukturyzacji trwa ona od roku. Od kilu miesięcy rozmowy są dotyczące instalacji ktore mają byc w GA do zamknięcia. O szczegółach dotyczących stricte spraw wewnętrznych rozmawiamy na czacie. I o czasie pracy i o innych kwestiach, które są formalne.
Chyba nie sądzi Pan, że poszliśmy protestować bo mamy za dużo czasu...pan też był mam nadzieję?
A to jakiś wyznacznik czy ktoś był protestować ?
Może zapyta Pani pracowników czy wola protestować przeciwko nawozów że wschodzi czy przeciwko traktowaniu przez Zarząd i "obwinianie" pracowników sytuacja w ZCh.
No to jakie instalacje mają być zatrzymane ,bo mówiło się o NPK2 i 1 nitce mocznika w Policach.
A chodzą słuchy że jednak się to już Mieniło.

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #18921 dnia: Grudnia 02, 2024, 09:53:16 »
Proszę nie pisać bzdur- nikt nie obwinia pracowników za sytuacje spółki.

Offline rbk

• Moderator
  • Stara Gwardia
  • wiecznie głodny króliczek
« Odpowiedź #18922 dnia: Grudnia 02, 2024, 09:57:35 »
Wiecie ile osób zwolniono z "projektowania" - tych, którzy podchodzą pod PROZAP ?

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #18923 dnia: Grudnia 02, 2024, 10:19:55 »
Proszę nie pisać bzdur- nikt nie obwinia pracowników za sytuacje spółki.
A zabranie "pieniędzy" to co to jest ? Pracownik szeregowy traci ,bo Zarząd jeden i drugi sobie "spal" ..
I jestem wstanie zrozumieć zabrali ,bo taka sytuacja chcesz to się zwolnij chcesz to zostań.
Tylko czemu nikt nie powie ile na tym zaoszczędzono i czy widać światełko w tunelu.
Moim zdaniem strajk to powinnen się odbyć pod pokojem nr 100.

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #18924 dnia: Grudnia 02, 2024, 11:21:04 »
Wiecie ile osób zwolniono z "projektowania" - tych, którzy podchodzą pod PROZAP ?
Odkąd kilka lat temu pojawił się pomysł, aby Koncept został wchłonięty do Prozap uważałam to za nietrafioną decyzję i kilka razy we współpracy z pracownikami Prozap pisaliśmy w tej sprawie pisma, aby pracowników (17 osob) wchłonąć do Zakładów.

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #18925 dnia: Grudnia 02, 2024, 11:37:20 »
Ja słyszałem że jeden wydzial fosforowego mają zamknac i zwolnić 20 osob. Niby pewne info

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #18926 dnia: Grudnia 02, 2024, 11:50:51 »
Ja słyszałem że jeden wydzial fosforowego mają zamknac i zwolnić 20 osob. Niby pewne info
Tzn aparatowi raczej uzupełnia wakaty w ZCh jedynie zwolnienia mogą dotknąć Mistrzów 5bop , Starszych Mistrzów i Specjalistów.
Tak informacja o zamknięciu 1go fosforowego coraz częściej się pojawia.
Ale to chyba Członek Zarządu powinnen wiedzieć.

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #18927 dnia: Grudnia 02, 2024, 12:44:12 »
To już jest pewne, bo cały nasz wydział huczy
« Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2024, 13:45:41 wysłana przez rbk »

Online Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #18928 dnia: Grudnia 02, 2024, 13:53:26 »
A, jak wydział huczy to pewne xD na bieli ze 3x przez parę lat huczalo że mają zamknąć, a działa

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #18929 dnia: Grudnia 02, 2024, 13:56:50 »
Może trzeba zaprosić p.Anię , bo zawsze mówi że przyjdzie na wydział odpowie na pytania.