A i pamietasz co bylo 14 lat temu, a jednak o Wardackim to jak przez mgle?
Fakt, Wardacki nie chcial usuwac/zawieszac punktow ZUZP. On chcial tylko doprowadzic do calkowitej likwidacji ZUZP i doprowadzil zaklad na skraj strajku, ktorego nie bylo tylko i wylacznie dlatego, ze byla pandemia i nie mozna sie bylo grupowac pod biurowcem.
Cos tam udajesz, ze wiesz, cos tam podgryzasz, a jednak pamiec mocno wybiorcza. Ale to nic, ja ci przypomne
http://www.solidarnosc.police.pl/RN26_01_2021.pdfJak teraz dokladnie doczytalem, bo u mnie rowniez pamiec juz nie ta, to Wardacki nie chcial usunac ukladu zbiorowego tylko uznal, że go po prostu nie ma XD
Myślę, że Pani Ania również ma "wspaniale" wspomnienia z tym Prezesem. Jak np. została bezprawnie odsunieta od obowiazkow zeby przypadkiem nie dowiedziala sie o dzialaniach na szkode zalogi
Przypomnij mi, bo jak wspomnialem pamiec nie ta, za jakiej opcji politycznej panowal Prezes Wardacki?
Post Merge: Lipca 08, 2024, 20:55:18
Włączam dziś internet, wiadomości i czytam uwaga:
- od 1 lipca druga podwyżka płacy minimalnej w tym roku
- rekordowy wzrost wynagrodzeń Polaków
- podwyżki w budżetówce,
- podwyżki w samorządach,
- Tusk podpisał podwyżki dla pracowników służby więziennej,
- podwyżki w ochronie zdrowia
I to tylko info z dzisiaj.
A u nas co? ?
Tutaj, zeby nie bylo, trzeba oddac ze podwyzka minimalnej to jeszcze zasluga PiSu o ile sie nie myle. (czy to dobra decyzja to juz kwestia interpretacji
)
Ale na zakladach nie liczcie na podwyzki. Na pewno nie w tym roku, raczej nie w przyszlym. Gdyby Zarzad dal teraz jakiekolwiek podwyzki to bankowcy osobiscie powiesiliby ich za...krawaty na maszcie pod biurowcem. I tego zaden zarzad nie przeskoczy, wiec albo cierpliwie czekac na "lepsze czasy" albo zmieniac firme. Do zakladow zawsze bedzie mozna wrocic jak sie polepszy