Oj się Donek za nierobów weźmie, oj się weźmie.
No ba...przyjdzie nowy prezes zobaczy że kolorowo nie jest to poleci nam na dzień dobry po premii,a o podwyżkach możemy zapomnieć...tak więc jak odchodzący nic nie rzuci to będziemy mieli powtórkę z 2008 bodajże,a Ci co nie widzą jak było w czasach gdy zakład miał dług i prosił UNIE o to żeby państwo nam udzieliło pożyczki to tylko powiem tak ,że nic nie było..ani premi ani podwyżek,ani przedłużanych umów . Ci co nie mieli na stałe szli do odstrzału(mnie uratowało to,że umowę miałem jakoś do listopada,a wycinka skończyła się bodajże w październiku czy wrześniu) a i był plan dobrowolnych odejść. 20kola chyba dawali jak się zwolniłes. Tak więc załogo szykujcie się na nowy rok i nowe atrakcję z nim związane.
No to chyba dobrze? Większość w Policach głosowała za Donkiem, czyli dobrze wspominają tamte czasy?
Na brygadzie mam sporo takich osób które za nim głosowały...nie ważne,że kilkoro z tych osób mogło podzielić los tych którym umów nie przedłużali,nie ważne ,że premie nam ujebali i pozneij wprowadzili kwartalna k,na której wychodzimy gorzej,nie ważne ,że stworzyli stanowisk dyrektorskie po to żeby wsadzić na nie swoich kolesi nie ważne,że na emeryturę wcześniejszą idą dzięki temu rządowi...ale co tu się dziwić,baran zawsze będzie baranem. Tak to jest jak się ogląda tylko i wyłącznie TVN
Ja szczerze powiedziawszy to nie przypominam sobie niczego dobrego za rządów PO PSL...zero inwestycji ,bezrobocie,masa ludzi wyjeżdżających z kraju bo nie było roboty,zamykanie zakładów,likwidacja jednostek wojskowych...w tym kraju kompletnie nic się nie działo,a o jakimkolwiek programie socjalnym to można było zapomnieć