Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 10261568 razy)

Offline oli

• Gaduła
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #10680 dnia: Kwietnia 09, 2020, 20:50:44 »
ja tylko dodam ,że bardzo dużo drugich połówek pracuje w handlu ci też muszą być walnięci albo się zwolnić

Offline KrP

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #10681 dnia: Kwietnia 09, 2020, 20:58:28 »
Tej, Wodnik. A jakby zamiast tego gościa, który sobie dorabia robiła by to jego żona/córka/jakikolwiek inny domownik, z którym ten człowiek na co dzień przebywa?

Wy już serio ludzie trochę wariujecie.
Edit: o, już mnie kolega wyżej uprzedził.
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

Offline Wodnik Szuwarek

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #10682 dnia: Kwietnia 09, 2020, 21:00:28 »
ja tylko dodam ,że bardzo dużo drugich połówek pracuje w handlu ci też muszą być walnięci albo się zwolnić
Widzisz różnicę w pracowaniu,a dorabianiu? Czy tak nie bardzo? Bo ja widzę znaczącą. Ci co tam pracują to tam pracują bo to ich praca. Ja pracuję tu i nosa nie wtykam gdzie indziej chociaż bym mógł i może mam taką potrzebę...ja widzę że co niektórzy nie rozumieją jednej podstawowej rzeczy w tym bajzu który serwuję nam ten wirus...im nas mniej w miejscach gdzie zaludnienie jest duże tym jest mniejsze prawdopodobieństwo złapania tego czegoś. Czy to rak ciężko pojąć 🤦🏻‍♂️

Offline oli

• Gaduła
« Odpowiedź #10683 dnia: Kwietnia 09, 2020, 21:04:30 »
dobranoc

Offline maslo888

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10684 dnia: Kwietnia 09, 2020, 22:48:08 »
Widzisz różnicę w pracowaniu,a dorabianiu? Czy tak nie bardzo? Bo ja widzę znaczącą. Ci co tam pracują to tam pracują bo to ich praca. Ja pracuję tu i nosa nie wtykam gdzie indziej chociaż bym mógł i może mam taką potrzebę...ja widzę że co niektórzy nie rozumieją jednej podstawowej rzeczy w tym bajzu który serwuję nam ten wirus...im nas mniej w miejscach gdzie zaludnienie jest duże tym jest mniejsze prawdopodobieństwo złapania tego czegoś. Czy to rak ciężko pojąć 🤦🏻‍♂️

Powinno krytykować się nierobów a nie że ktoś pracuje. Jeśli nie ma chętnych do pracy to kto ci wyłoży towar i sprzeda? Może trzeba zamknąć sklepy i wszyscy zostańmy w domu. Wszędzie słyszę, że powinno się szanować ludzi z handlu a ty ich szykanujesz. Dla tych co siedzą w domach też możesz być osobą nie odpowiedzialną, bo przecież pracujesz. Rozumie, że w czasie wojny też byś siedział w domu i potrafił krytykować za to, że ktoś wziął karabin i poszedł walczyć za ciebie. No bo jak żołnierz nie pójdzie walczyć to nikt nie zginie a przecież okupant cię nie zabije. Co za czasów się do czkaliśmy. Boże widzisz a nie grzmisz.

Offline Beny2002

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #10685 dnia: Kwietnia 10, 2020, 09:30:07 »
Gdybanie, zreszta co to za porównanie wojny z szalejącym wirusem, puknij się gościu w łeb. Wodnik ma racje. Trzeba minimalizować ryzyko kontaktu z osobami, które mogą być nosicielami. Dorabianie w tym czasie jest nierozsądne i głupie jeżeli masz w dupie to czy przyniesiesz coś do swojej głównej pracy to zastanów się jaki los możesz sprawić swojej rodzinie.

Offline KrP

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #10686 dnia: Kwietnia 10, 2020, 10:31:21 »
Gdybanie, zreszta co to za porównanie wojny z szalejącym wirusem, puknij się gościu w łeb. Wodnik ma racje. Trzeba minimalizować ryzyko kontaktu z osobami, które mogą być nosicielami. Dorabianie w tym czasie jest nierozsądne i głupie jeżeli masz w dupie to czy przyniesiesz coś do swojej głównej pracy to zastanów się jaki los możesz sprawić swojej rodzinie.

No to weźcie zwolnienie i siedźcie miesiącami na dupie jak się boicie, w czym problem?
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

Offline Czterdziestolatek

• Stały bywalec
« Odpowiedź #10687 dnia: Kwietnia 10, 2020, 10:54:53 »
Chciałbym tylko zaznaczyć że każdy z nas jest nosicielem wirusów. Coronavirus u niektórych występuje bezobjawowo i wszyscy jesteśmy potencjalnymi roznosicielami nawet o tym nie wiedząc.
Co roku w Polsce jest sezon GRYPY i czy w tym czasie także siedzicie w domu, nosicie maseczki, dezynfekujecie ręce, nogi i co tam jeszcze trzeba? W okresie tym nie bylo tak drastycznych wzrostów cen środków higienicznych typu maski, rękawiczki i pewnie nawet zalegały na magazynach.
Sianie paniki nie pomaga tylko pogarsza sprawę. Ile ludzi traci pracę podczas sezonu grypowego? Myślę że promil procenta a ile traci teraz? Znalazłem statystyki sezonu grypowego i warto to porównać z tym co się dzieje teraz. Nie szukałem ale pewnie statystyki zachorowań i śmiertelności na grypę na całym świecie były by ogromne.
A oto kilka danych :
W sezonie grypowym 2019/2020, w okresie od 1 września 2019 r. do 31 marca 2020 r., odnotowano łącznie 3 636 950 zgłoszeń przypadków zachorowań lub podejrzeń zachorowań na grypę w Polsce. Z powodu grypy od początku sezonu zmarło 56 osób: 2 w listopadzie, 1 w grudniu, 10 w styczniu, 23 w lutym, 20 w marcu - wynika z meldunków epidemiologicznych NIZP-PZH.

Cały artykuł na stronie :
https://www.google.com/amp/s/pulsmedycyny.pl/amp/sezon-grypowy-2019-2020-liczba-zachorowan-i-zgonow-na-grype-982828
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2020, 11:04:30 wysłana przez Czterdziestolatek »

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #10688 dnia: Kwietnia 10, 2020, 12:22:36 »
Jutro już piątek. Czyli informacja dopiero w przyszłym tygodniu?
Będzie przedłużone.

Offline Łotr1

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10689 dnia: Kwietnia 10, 2020, 16:48:55 »
Dziękuję za odpowiedź.

Offline Topolol

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #10690 dnia: Kwietnia 10, 2020, 16:54:30 »

Chciałbym tylko zaznaczyć że każdy z nas jest nosicielem wirusów. Coronavirus u niektórych występuje bezobjawowo i wszyscy jesteśmy potencjalnymi roznosicielami nawet o tym nie wiedząc.
Co roku w Polsce jest sezon GRYPY i czy w tym czasie także siedzicie w domu, nosicie maseczki, dezynfekujecie ręce, nogi i co tam jeszcze trzeba? W okresie tym nie bylo tak drastycznych wzrostów cen środków higienicznych typu maski, rękawiczki i pewnie nawet zalegały na magazynach.
Sianie paniki nie pomaga tylko pogarsza sprawę. Ile ludzi traci pracę podczas sezonu grypowego? Myślę że promil procenta a ile traci teraz? Znalazłem statystyki sezonu grypowego i warto to porównać z tym co się dzieje teraz. Nie szukałem ale pewnie statystyki zachorowań i śmiertelności na grypę na całym świecie były by ogromne.
A oto kilka danych :
W sezonie grypowym 2019/2020, w okresie od 1 września 2019 r. do 31 marca 2020 r., odnotowano łącznie 3 636 950 zgłoszeń przypadków zachorowań lub podejrzeń zachorowań na grypę w Polsce. Z powodu grypy od początku sezonu zmarło 56 osób: 2 w listopadzie, 1 w grudniu, 10 w styczniu, 23 w lutym, 20 w marcu - wynika z meldunków epidemiologicznych NIZP-PZH.

Cały artykuł na stronie :
https://www.google.com/amp/s/pulsmedycyny.pl/amp/sezon-grypowy-2019-2020-liczba-zachorowan-i-zgonow-na-grype-982828

Siedźcie dalej zastraszeni w tych domach, Kaczor wam właśnie dzisiaj prosto w twarz napluł. A propos obostrzeń wszystkich.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2020, 16:57:29 wysłana przez Topolol »

Offline Arkona

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #10691 dnia: Kwietnia 10, 2020, 17:22:43 »
Od przyszłego czwartku maski obowiązkowe, rozumiem, że na terenie zakładu podczas pracy też będziemy musieli je nosić. Czy zakład jest przyszykowany na to?
Strzeż się ludzi, którzy powiększają swój majątek dzięki słowom. Szczególnie strzeż się prawodawców i duchownych, którzy przeczą Prawu Natury.

Offline KrP

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #10692 dnia: Kwietnia 10, 2020, 19:09:18 »
Od przyszłego czwartku maski obowiązkowe, rozumiem, że na terenie zakładu podczas pracy też będziemy musieli je nosić. Czy zakład jest przyszykowany na to?

Obowiązkowe w miejscach publicznych.

Post Merge: Kwietnia 10, 2020, 19:11:31
Siedźcie dalej zastraszeni w tych domach, Kaczor wam właśnie dzisiaj prosto w twarz napluł. A propos obostrzeń wszystkich.

Dlatego wyjebane. Dziś była piękna pogoda w lesie. Polecam ten stan.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2020, 19:11:31 wysłana przez KrP »

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #10693 dnia: Kwietnia 10, 2020, 20:05:18 »
Arkona_ a tym razem Pan powinien być od czwartku przyszykowany 🤗😷 obywatel ma posiadać zakryte usta i nos w przestrzeni publicznej (tak, zakłady w części publicznej też).  Nie mniej jednak wychodząc naprzeciw pracownikom zakład dokonał dzisiaj zakupu maseczek wielorazowego użytku i gdy zostaną dostarczone do firmy zostaną przekazane po dwie na pracownika. Jeśli dostawca nie dostarczy ich do czwartku- a deklaruje wstępnie 20.04 (pierwsza partia a druga parę dni później), to w przyszłym tygodniu zostaną przekazane te które są na stanie magazynu. Dzisiaj robiliśmy akcje zakupową tych wielokrotnego użytku ( zakład plus spółki).
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2020, 20:08:01 wysłana przez An_na »

Offline Qba99

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #10694 dnia: Kwietnia 10, 2020, 20:26:46 »
Mowa tu o maskach z wymiennymi filtrami czy bawełniane przewidziane do prania i ponownego użytku?