Większość AC nie obejmuje tego typu odszkodowań. Wszystko zależy co ma się w OWU. Ja jeszcze nie słyszałem, by ktoś dostał odszkodowanie za lakier z AC.
W żadnej ubezpieczalni w OWU nie ma zapisów które wykluczają taką szkodę. Nie jest to szkoda spowodowana umyślnie przez właściciela pojazdu.
OK. A znasz kogoś kto dostał odszkodowanie za lakier z AC? Bo o ile jest tak jak napisałeś to pewnie jest to nieopłacane (utrata zniżek lub wyliczenie szkody całkowitej) swoją drogą sam jestem ciekaw czy ktoś dostał, znam trochę ludzi, którzy mają AC i żaden z nich nie brał.
Jaka utrata zniżek
Nie znasz procedur
Jeżeli wskażesz winnego, raczej nie ma mowy o utracie zniżek. Dostaniesz odszkodowanie, a ubezpieczalnia, wyciągnie pieniądze z nawiązką od sprawcy. Jeżeli nie masz winnego, wtedy będziesz musiał się liczyć z podwyższeniem ubezpieczenia.
Post Merge: Marca 23, 2020, 10:18:06
Oooo uwaga nowe konto i od razu takie milusie pytanie... zaraz się zacznie jakieś uprzejmie donoszę albo jakiś lament jakie to życie fizola ciężkie 🤣
Jak pracuje sie w dobie koronawirusa osobom na pracy zdalnej z ZCH Police?
Dziwne. Skoro można pracować zdalnie, to po co są budowane takie duże biurowce
Ile kasy można zaoszczędzić, nie budując i nie obsługując takich "molochów "
? Można by więcej przeznaczyć, na atrakcyjniejsze pensje dla pracowników produkcyjnych itp.