Konkret_dlatego napisałam, że nie ma formalnej informacji. Ponieważ nieformalnie rozmawiałam nt temat, że należy dokonać zmian tak aby wszystko było jasne i precyzyjne.
To jak rozumiem na przyszłość , póki co jednak zapisy statutu są jakie są i według nich druga tura jest łamaniem statutu .
Wydaje mi się , że była bardzo dobra okazja by przetestować w fimie zarząd bez przedstawiciela zalogi . Osobiście nie mam wątpliwości, że ani firma ani pracownicy z tego powodu szczególnie by nie ucierpieli. Jednak komisja wyborcza (ciekawe w czyim interesie ) kolanem przepycha decyzję o drugiej turze . Trudno się dziwić zatem, że budzi to niezdrowe emocje bo pracownicy/potencjalni wyborcy i jednocześnie , jak nam usiłują przedstawić tu niektórzy uczestnicy dyskusji , których wpisy admin musiał "posprzatać", potencjalni beneficjenci wyniku wyborów , sprowadzeni zostali do roli przedmiotu . Wydaje się , że dotąd nie byliśmy traktowani inaczej , jednak nigdy wcześniej nie było to tak jawnie i mówiąc kolokwialnie, "na papierze" .
Tak na marginesie to kto dokona tych zmian i czego miałyby dotyczyć ? Zmieniony zostanie regulamin czy statut ?