Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Ankieta

Na jaką partię zagłosujesz?

PO
41 (32.3%)
PiS
37 (29.1%)
SLD
11 (8.7%)
KNP
13 (10.2%)
PSL
4 (3.1%)
PPP
1 (0.8%)
Ruch Poparcia Palikota
17 (13.4%)
PJN
3 (2.4%)

Głosów w sumie: 70

Głosowanie skończone: Lipca 12, 2011, 13:22:00

Autor Wątek: Wybory 2011  (Przeczytany 99914 razy)

monika1980

• Gość
Wybory 2011
« Odpowiedź #45 dnia: Września 02, 2011, 18:15:38 »
Cytat: "speedbax"
Przyznam szczerze, że Pani Agnieszka, jak na tak rzekomo wykształconą i elokwentną osobę, miała bardzo poważne problemy z układaniem w pełni sensownych zdań, co w przypadku chęci zostania poważnym politykiem, jest czynnikiem mocno dyskwalifikującym.

Wałęsa też zaczynał od "ani be ani me ani kukuryku" i był prezydentem. Nie ważne co ma się na języku ważne co ma się w głowie i co chce zrobić się dla społeczeństwa. To były jej początki i każdy zaczyna zawsze wszystko od nowa nawet idąc do nowej pracy. Nabiera się doświadczenia, ogłady itd....Zobaczy Pan jak wygladal jej plakat wyborczy na samorządówkę a jak teraz (można zobaczyc go na facebooku). Lepiej mówić od serca i od siebie a nie jak np. PO wyuczone teksty...A Pana zdaniem ta już nieszczęsna Marczułajtis się nadaje, inni celebryci, którzy startują z innych list się nadają....Powiem tak, każdy robi to co uważa za stosowne i jest na jego poziomie..

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
Wybory 2011
« Odpowiedź #46 dnia: Września 02, 2011, 18:22:20 »
Cytat: "monika1980"
Wałęsa też zaczynał od "ani be ani me ani kukuryku" i był prezydentem.

Proszę nie porównywać Pana Wałęsy do Pani Agnieszki.

Lepiej mówić od serca i od siebie a nie jak np.

Zgadzam się z tym, jednak nie zawsze mowa "od serca" jest wyznacznikiem, czy ktoś ma rację, czy nie.

PO wyuczone teksty...A Pana zdaniej ta już nieszczęsna Marczułajtis się nadaje, inni celebryci, którzy startują z innych list się nadają....Powiem tak, każdy robi to co uważa za stosowne i jest na jego poziomie..

Tutaj również się z Panią zgadzam. Nie, według mnie PO i inni propagandowi ściemniacze również się nie nadają. Pisałem już wielokrotnie, że obecnie odpowiedniej opcji politycznej dla Polski nie widzę.

Powiem tak, każdy robi to co uważa za stosowne i jest na jego poziomie..

Jasne. Tylko, jak to jest odbierane, to już jest zupełnie inna historia.

Cytuj (zaznaczone)
Nie ważne co ma się na języku ważne co ma się w głowie i co chce zrobić się dla społeczeństwa.

No, był taki jeden, co też startował, nazywa się Krzysztof Kononowicz.

monika1980

• Gość
Wybory 2011
« Odpowiedź #47 dnia: Września 02, 2011, 18:38:10 »
Tutaj również się z Panią zgadzam. Nie, według mnie PO i inni propagandowi ściemniacze również się nie nadają. Pisałem już wielokrotnie, że obecnie odpowiedniej opcji politycznej dla Polski nie widzę.

Ja zawsze pójde za młodymi a wie Pan dlaczego. Ponieważ młoda osoba, startująca i mająca poukładane w głowie, a nie czekająca jak coś skapnie jej z korytka lub osoba,która jest tylko od podnoszenia palca bo tak partia chce, będzie chciała wykazać się i pokazać, że warto było na nią postawić. Tyle mojej wypowiedzi.Nie zawiodłam się jeszcze na niej...Więc postawię na nią a nie starych wyjadaczy....

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
Wybory 2011
« Odpowiedź #48 dnia: Września 02, 2011, 18:40:34 »
Nie zawiodłam się jeszcze na niej...Więc postawię na nią a nie starych wyjadaczy....

Ma Pani do tego pełne prawo.

monika1980

• Gość
Wybory 2011
« Odpowiedź #49 dnia: Września 02, 2011, 19:15:28 »
Nie, według mnie PO i inni propagandowi ściemniacze również się nie nadają. Pisałem już wielokrotnie, że obecnie odpowiedniej opcji politycznej dla Polski nie widzę.

Zgodzę się z Panem. Daleko nam jeszcze do rządów zachodnich. Dopiero co z "komunizmu" wyszliśmy, ludzie jeszcze żyją powiedzeniem, że "za komuny było lepiej". Czy jesteśmy gotowi na głębokie reformy, które spowodowałby to, że nie traktowani bylibyśmy jako kraj Europy wschodniej. Jeszcze wiele lat musi uplynąć, aby polskie społeczeństwo zaczęło chwalić to co Polskie i wszystko ciągnąć do Polski a nie na odwrót. Sprzedawać polską technologię itp....zamykać polskie zakłady a nie poprostu je restrukturyzować.

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
Wybory 2011
« Odpowiedź #50 dnia: Września 02, 2011, 19:40:18 »
Dopiero co z komunizmu wyszliśmy, ludzie jeszcze żyją powiedzeniem, że "za komuny było lepiej"

Jest tak, bo ludzie nie pamiętają tego, co było złe.

Czy jesteśmy gotowi na głębokie reformy, które spowodowałby to, że nie traktowani bylibyśmy jako kraj Europy wschodniej.

Tutaj widzę zbyt duże kompleksy, postrzeganie Polski w Europie, ogólnie rzecz biorąc, jest neutralne z małą tendencją na plus.

Jeszcze wiele lat musi uplynąć, aby polskie społeczeństwo zaczęło chwalić to co Polskie i wszystko ciągnąć do Polski a nie na odwrót.

Błędne myślenie, polskie społeczeństwo doskonale już wie, że polskie (słowo "polskie" piszemy małą literą) może być dobre, szczególnie, jeśli chodzi o żywność.

Sprzedawać polską technologię itp....

Przepraszam, jakie technologie?? Tutaj proszę o konkrety.

Od człowieka który idzie na rozmowę o pracę wymagają, żeby był kreatywny więc chyba powinniśmy wymagać tego samego od polityków.

No, przyznam, że tego twierdzenia już zupełnie nie rozumiem, co ma piernik do wiatraka...

P.S.
Powoli zaczynam nabierać podejrzeń, czy rozmawiam ze znajomą Pani Agnieszki. Obawiam się, że może tutaj zaraz dojść do kompletnej kompromitacji.

Offline TrzebieżCITY

• VIP
Wybory 2011
« Odpowiedź #51 dnia: Września 02, 2011, 19:58:54 »
. Dopiero co z komunizmu wyszliśmy
Hahahahahah ciekawe kiedy w Polsce był komunizm? :rotfl: Nasłuchają się Szczepkowskiej pseudo gołe poślady i paplają za nią :crazy: Proszę sobie poczytać o komuniźmie, potem dopiero się wypowiadać... Pani Łapin skutecznie zraziła do siebie ludzi na forum i proszę jej na siłe nie lansowac, bo to przynosi odwrotny efekt od zamierzonego... Wywyższanie się ponad innych jest niesmaczne... Może i ma sto fakultetów i tytuł doktora, ale studia nie dadzą mądrości i dobrego wychowania...
Oddaj cząstkę siebie innym...To nie boli,a może uratować komuś życie...DKMS przeciwko białaczce... Paweł, żeby było prościej...

monika1980

• Gość
Wybory 2011
« Odpowiedź #52 dnia: Września 02, 2011, 20:25:24 »
Cytat: "TrzebieżCITY"
Wywyższanie się ponad innych jest niesmaczne.

A przepraszam, a co ma Pan mi do zarzucenia....Nie wychwalam innych tylko stwierdzam fakty...bo jak ktoś słusznie kiedyś napisał- nie ma co tutaj na tym formum dyskutować sami pieniacze. Oponenci i to wielcy, ale mówi się tak: że nie ważne jak piszą, ale ile piszą. Trzy osoby na krzyż się udzielają i kilkadziesiąt mniejszych forumiczów na tym forum - pogratulować super ligi. Wolny kraj, każdy lansuje tego kogo uważa.  

Powoli zaczynam nabierać podejrzeń, czy rozmawiam ze znajomą Pani Agnieszki. Obawiam się, że może tutaj zaraz dojść do kompletnej kompromitacji.

A kto Panu powiedział, że moje koniugacje z Panią Łapin są na poziomie przyjacielskim (only znajoma). Nie zawiodła mnie, obroniła doktorat, znalazła pracę a polityką zajmuje się tylko dla siebie tak jak pisała sama na forum. A że znam ją to plus dla mnie. Ona oto, że pisze na tym forum, mnie nie prosiła...Sama od siebie..Tak dla zabicia czasu między pracą, byciem matką, żoną....Jestem tylko ciekawa co zrobi Gryf, czy poprze kandydaturę Pana Drzazgi....bo temu już mało posada w Sejmiku i tak ledwo ją otrzymał, ale moim zdaniem to i tak za dużo jak dla niego,bo nic jeszcze nie wniósł swoją osobą dla Polic.....

Przepraszam, jakie technologie?? Tutaj proszę o konkrety (speedbax)

Daleko nie trzeba szukać. Technologia bieli tytanowej znalazła się u chińsczyków, mam wymieniac dalej...

Offline Storczyk

• Wielka Gaduła
Wybory 2011
« Odpowiedź #53 dnia: Września 02, 2011, 20:33:11 »
Agnieszka, jak na tak rzekomo wykształconą i elokwentną osobę, miała bardzo poważne problemy z układaniem w pełni sensownych zdań,
Odniosłam takie same wrażenie.
Był po szkole zawodowej więc nie posiadał tytułów  naukowych .
Nie zawiodła mnie, obroniła doktorat, znalazła pracę a polityką zajmuje się tylko dla siebie tak jak pisała sama na forum. A że znam ją to plus dla mnie.
To niech tak zostanie . ;D

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
Wybory 2011
« Odpowiedź #54 dnia: Września 02, 2011, 20:34:29 »
A kto Panu powiedział, że moje koniugacje z Panią Łapin są na poziomie koleżeńskim. Nie zawiodła mnie, obroniła doktorat, znalazła pracę a polityką zajmuje się tylko dla siebie tak jak pisała sama na forum. A że znam ją to plus dla mnie.

Pani wybaczy, ale dla mnie to wszystko się jakoś kupy nie trzyma... Zapytam wprost: czy to Pani, Pani Agnieszko?

Offline babadraba

• Rozpisuje się
Wybory 2011
« Odpowiedź #55 dnia: Września 02, 2011, 20:49:58 »

Po pierwsze nie od tego zaczynał. Przytoczony przez Ciebie cytat padł w trakcie debaty z Kwaśniewskim, w roku 1995. Po drugie Lech Wałęsa swoją działalność publiczną rozpoczynał mając wykształcenie zawodowe, i jak powszechnie wiadomo to się nie zmieniło. Uważam, że od osoby z tytułem dr należy wymagać więcej i nie trzeba się z tego tłumaczyć.
"Nie usną snem sprawiedliwych
Ukołysani legendą
I z mogił powstaną - żywi,
I oni sądzić nas będą"

Offline TrzebieżCITY

• VIP
Wybory 2011
« Odpowiedź #56 dnia: Września 02, 2011, 20:52:35 »
Mam do zarzucenia to, że rżnie Pani wielką damę, ubliżając innym naokoło.. Trochę więcej pokory.. Po wtóre mówiłem o Pani Łapin, a Pani wzięła to do siebie, czyli jest coś na rzeczy... Multikontem śmierdzi na odległość ;D Kuba sprawdzi napewno... Pani myśli, że ma patent na nieomylność...  Czy ma Pani upoważnienie od P. Łapin na reprezentowanie jej na tym forum, bo tych peanów pochwalnych już czytać nie idzie... Gdzie SKROMNOŚĆ? Widać to nie grozi Pani Doktor... Tutaj napewno nie nałapie punktów do wyborów, bo zraziła do siebie innych na samym początku...
Oddaj cząstkę siebie innym...To nie boli,a może uratować komuś życie...DKMS przeciwko białaczce... Paweł, żeby było prościej...

Offline TrzebieżCITY

• VIP
Wybory 2011
« Odpowiedź #57 dnia: Września 02, 2011, 20:59:45 »
Trzy osoby na krzyż się udzielają i kilkadziesiąt mniejszych forumiczów na tym forum - pogratulować super ligi.
o to własnie dobre wychowanie...  Słoma z butów wystaje... Uszczęśliwianie na siłe nic nie da... Oboje nadajecie się do polityki jak wół do karety, bo takim zachowaniem i traktowaniem innych kariery obie nie zrobicie :crazy:

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
Wybory 2011
« Odpowiedź #58 dnia: Września 02, 2011, 21:08:12 »
o to własnie dobre wychowanie... Słoma z butów wystaje... Uszczęśliwianie na siłe nic nie da... Oboje nadajecie się do polityki jak wół do karety, bo takim zachowaniem i traktowaniem innych kariery obie nie zrobicie :crazy:

Paweł, nie bądź naiwny, teraz to już nie mam żadnych wątpliwości. Pisząc "obie" miałeś pewnie na myśli rozdwojenie jaźni.  :rotfl:

monika1980

• Gość
Wybory 2011
« Odpowiedź #59 dnia: Września 02, 2011, 21:12:49 »
Czy ma Pani upoważnienie od P. Łapin na reprezentowanie jej na tym forum, bo tych peanów pochwalnych już czytać nie idzie

a czy pisanie o kimś musi wiązać się pozwoleniem.Nie mam pozwolenia od Pani Łapin. WOLNY I DEMOKRATYCZNY KRAJ....