a zwolenników tej partii mam za nic ,przygłupy
Nie będę się wdawał z tobą w polemikę nad tym jak rządzi PO, jak rządził PiS itd. udowodnię ci tylko, że to nie zwolennicy PO są przygłupami.
A więc:
1.
oszustów ,kolesi
- przecinki stawiamy zaraz po wyrazie, a nie przed kolejnym;
250 tyś
- mój ulubiony skrót... a więc ile jest tych "tyśów"?
4 tyś
- 2:0
władzy ,afery
znowu te przecinek...
nic ,przygłupy
i jeszcze raz...
Mógłbym się tak czepiać dalej ;-)
Żeby nie było, że się czepiam i nic mądrego nie napiszę, to teraz trochę merytorycznie:
Teraz wiem na pewno PO to banda złodziei,oszustów
- skoro jesteś świadkiem złamania prawa (kradzieży, oszustwa) zgłoś to do prokuratury, bo masz taki obowiązek jako obywatel.
dla nich władza tylko władza mam nadzieję że premiera i prezydenta rozliczy trybunał konstytucyjny(...)
Władza jak władza - ot zwykła, silnie uzależniająca używka.
Tylko dlaczego konstytucyjny?(...)i stracą swoje majątki
Ach ta zawiść rodaków...
Jednym się daje 250 tyś a drugim zabiera się zasiłek pogrzebowy i daje 4 tyś.
Tu się zgodzę, 250
tys. to za dużo. Bo albo wszyscy są równi, albo nie. Inna sprawa, że ci, którzy zginęli byli z różnych opcji politycznych, więc wielu z nich nie było, jak to ująłeś, kolesiami PO.
Prokuratura jest tylko dla władzy ,afery nie ma prokuratura jest taka biedna i bezradna
Załatwianie pracy córce Sobiesiaka było nieetyczne, to co robiło część polityków PO również nie było etyczne. Tylko czym innym jest domniemywać, a czym innym udowodnić. Na szczęście jest 15 lat do przedawnienia całej sprawy, więc może jeszcze znajdą się dowody. Jeśli nie, to znaczy, że nikt prawa nie złamał, prawda?
przepraszam jak dziecko godne ukradnie wafelka dosięga go sprawiedliwość
Jeśli ukradnie wafelka, to nie pójdzie siedzieć (mała szkodliwość czynu). Po za tym nic nie powinno usprawiedliwiać kradzieży. Ktoś tego wafelka wyprodukował, sprzedał do hurtowni i zarobił na nim, by nakarmić swoje dziecko, sprzedawca też chciał zarobić na sprzedaży wafelka, ale ktoś mu go ukradł itd. Trzeba też się zastanowić nad tym, co jest powodem głodu dziecka. Brak środków do życia w rodzinie (rodzice pracują, czy na zasiłku siedzą?) itp.
Macie Polskę za rządów PO sprawiedliwą tylko że nie dla wszystkich dla swoich
Taka sama jak za rządów PiS, SLD i wszystkich innych, którzy byli wcześniej. Niestety władza ogłupia, a ludzie adekwatni na dane stanowiska, są zazwyczaj za mądrzy, by pchać się do polityki.
nie jestem z PiS-u
Ja nie jestem ani z PiS-u, ani z PO.