Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Ogólne] Kłamstwa Tuska  (Przeczytany 56738 razy)

jezat

• Gość
[Ogólne] Kłamstwa Tuska
« Odpowiedź #75 dnia: Lutego 20, 2011, 16:50:20 »
Cytat: "sekator"
jezat, jestes chory...naprawdę ..nie ma w tym jakiejkolwiek złośliwości z mojej strony...żal mi ciebie.....

A poza tym coś jeszcze potrafisz ,doktorze?Proponuję żebyś leczenie zaczął od siebie.
Mamy do czynienia ze zjawiskiem dość zastanawiającym",bo mimo dodatniego wzrostu gospodarczego,jednocześnie wzrastają wydatki a deficyt budżetowy jest pięciokrotnie wyższy niż za rządów PiSu.Co sie dzieje z tymi pieniędzmi?Gdzie są one lokowane,wydatkowane?-pytał niedawno Błaszczak podczas występu zwanego konferencją prasową w sejmie.Biedny Błaszczak.Nic nie wie.Sekator przekaż mu moje informacje z tego tematu,może otrzezwieje.Może nie będzie gadał bzdur w rodzaju -obniżyliśmy składkę rentową i o dziwo wpływy z tego powodu nie zmalały,bo wzrosła ściągalność .Podpowiedz mu,żeby nauczył się kłamać a jak nie potrafi niech się wezmie za lepsze zajęcie.Przypomnij
temu "geniuszowi" manipulacji,że ten wynalazek spowodował spadek wpływów do FUSu o około 12 -13 mld złotych rocznie.Znajdzie te informacje, jeśli nie na tym forum, to w materiałach MF.Chociaz minimalny postęp z ekonomi Błaszak zrobił.Zauważył,że dzięki Tuskowi mamy dodatni wzrost gospodarczy.Tak trzymać panie Błaszczak.Już niedługo,dzięki informacjom  z naszego portalu,przekazanym przez Sekatora, zrozumie Pan
dlaczego rośnie deficyt.

Offline Piotrek

• Wielka Gaduła
[Ogólne] Kłamstwa Tuska
« Odpowiedź #76 dnia: Lutego 20, 2011, 17:18:11 »
jezat, jesteś jak ślepiec prowadzony na śmierć. Idziesz za tym PO w ogień. Szkoda mi Ciebie.
Może www.wykop.pl jakoś pomoże ci zrozumieć że przynajmniej cały Internet jest przeciwko PO.

jezat

• Gość
[Ogólne] Kłamstwa Tuska
« Odpowiedź #77 dnia: Lutego 20, 2011, 19:35:49 »
Cytat: "Piotrek"
jezat, jesteś jak ślepiec prowadzony na śmierć. Idziesz za tym PO w ogień. Szkoda mi Ciebie.
Zaraziłeś się uzdrawianiem  od sekatora?Zacznij tak jak on od siebie.No i wyskocz do OFE odebrać swoje pieniądze.Zrobisz sobie dobry uczynek nie pozwalając jak ślepiec , okradać
się oligarchom.14mld zł policzyli sobie za prostackie zaksięgowanie przymusowej składki.

Cytat: "Piotrek"
Może www.wykop.pl jakoś pomoże ci zrozumieć że przynajmniej cały Internet jest przeciwko PO.

Nie wiedziałem ,że masz liczydło w całym światowym internecie.A póki co wynalazki zwolennika monarchii JKM mogą się zmaterializować.Możemy mieć jeszcze w tym roku królową Martę K.

sekator

• Gość
[Ogólne] Kłamstwa Tuska
« Odpowiedź #78 dnia: Lutego 21, 2011, 10:40:50 »
Barclays także opanowali ludzie Kaczyńskiego, którzy nie wierzą w zapewnianie o cudach Donalda Tuska. To już epidemia. Po Hausnerze, Balcerowiczu, Lisie, Hołdysie, Mellerze , teraz jeszcze ekonomiści z czołowych instytucji finansowych śmią krytykować rząd Donalda. Tylko ,,najwierniejsi z wiernych" jak policki jezat stoją twardo przy ekipie premiera, wierząc że wprowadzi on Polskę w świat prosperity finansowej. Podziwiamy cię jezacie !

,,Gdyby rząd przedstawił wiarygodny plan naprawy budżetu, mogłoby to zahamować wzrost rentowności tych papierów – ocenił Hewitt. Takiego planu Warszawa obecnie jednak najwyraźniej nie ma. – Zapewnia wprawdzie, że obniży deficyt budżetowy do 3 proc. PKB w perspektywie paru lat, ale nie mówi, w jaki sposób zamierza tego dokonać – zauważył Hewitt. Według niego polski rząd powinien ograniczyć wydatki bieżące, aby zrekompensować obniżkę podatków i wzrost wydatków inwestycyjnych z ostatnich lat.

Hewitt uważa, że Polska nie może już liczyć na to, że dobra kondycja jej gospodarki skłoni inwestorów do przymknięcia oka na wysoki deficyt budżetowy. – Wyzwaniem dla polskiego rządu jest to, że dobra koniunktura nie przekładała się ostatnio na wpływy podatkowe do budżetu. Choć w ubiegłym roku PKB rósł szybciej, niż oczekiwano, przychody podatkowe okazały się niższe – zauważył ekonomista Barclays."

źródło :  http://finanse.wp.pl/kat,102634,title,Gorsza-kondycja-finansow,wid,13151751,wiadomosc.html

jezat

• Gość
[Ogólne] Kłamstwa Tuska
« Odpowiedź #79 dnia: Lutego 21, 2011, 10:58:58 »
Barclays także opanowali ludzie Kaczyńskiego, którzy nie wierzą w zapewnianie o cudach Donalda Tuska. To już epidemia. Po Hausnerze, Balcerowiczu, Lisie, Hołdysie, Mellerze , teraz jeszcze ekonomiści z czołowych instytucji finansowych śmią krytykować rząd Donalda. Tylko ,,najwierniejsi z wiernych" jak policki jezat stoją twardo przy ekipie premiera, wierząc że wprowadzi on Polskę w świat prosperity finansowej. Podziwiamy cię jezacie !
A jak tam u ciebie z leczeniem wiedzy ekonomicznej?
Łotwa zmniejszyła transfery do OFE z 10 do 2%
Litwa zmniejszyła transfery do OFE z  5,5 do 3%
Rumunia ma aktualnie  2%
Estonia chciała ściąc z 6% na ...? ale zawiesiła wpłaty do OFE  
W 2008 roku OFE znacjonalizowała Argentyna
Węgry również zawiesiły wpłaty do OFE
A reklamowana przez Balcerowicza Szwecja pozwoliła transferować do około 500 instytucji 2,5 % z prawem wyboru.
I co na to doktor nauk ekonomicznych Balcerowicz,Hausner,Lis(też ekonomista),Hołdys(kolejny ekonomista),Meller(najzdolniejszy ze zdolnych ekonomistów - robiący w Playboyu)?.I co na to Barclays?
A Polacy dalej marzą o wielkich emeryturach i legowisku na plażach Egiptu.

sekator

• Gość
[Ogólne] Kłamstwa Tuska
« Odpowiedź #80 dnia: Lutego 21, 2011, 12:21:40 »
Cytat: "jezat"
A Polacy dalej marzą o wielkich emeryturach i legowisku na plażach Egiptu.

Tusk skutecznie pozbawił Polaków zarówno marzeń, jak i jakichkolwiek złudzeń.  :rotfl:

co na to doktor nauk ekonomicznych Balcerowicz,Hausner,Lis(też ekonomista),Hołdys(kolejny ekonomista),Meller(najzdolniejszy ze zdolnych ekonomistów - robiący w Playboyu

Walcz dalej dzielny hunwejbinie Tuska z napierającymi i rosnącymi w siłę przeciwnikiami twojego premiera. Order Słońca Peru i Kwiatu Dolomitów jest już prawie w zasięgu twojej ręki.  :rotfl:
Tylko przed planowaną dekoracją poszukaj swojego idola, bo coś ostatnio ponownie zbyt często chowa się do szafy. Problemy zaczynają chyba go przerastać.

jezat

• Gość
[Ogólne] Kłamstwa Tuska
« Odpowiedź #81 dnia: Lutego 21, 2011, 14:02:08 »
A Polacy dalej marzą o wielkich emeryturach i legowisku na plażach Egiptu
co na to doktor nauk ekonomicznych Balcerowicz,Hausner,Lis(też ekonomista),Hołdys(kolejny ekonomista),Meller(najzdolniejszy ze zdolnych ekonomistów - robiący w Playboyu

Walcz dalej dzielny hunwejbinie Tuska z napierającymi i rosnącymi w siłę przeciwnikiami twojego premiera. Order Słońca Peru i Kwiatu Dolomitów jest już prawie w zasięgu twojej ręki.  :rotfl:
Tylko przed planowaną dekoracją poszukaj swojego idola, bo coś ostatnio ponownie zbyt często chowa się do szafy. Problemy zaczynają chyba go przerastać.

A gdzie są twoje merytoryczne argumenty?
Już nawet  piewca wszelkiej mądrości J.Kaczyński ,oznajmił dzisiaj całemu Układowi Słonecznemu,że solidaryzuje się z minister Fedak i jest za pełną dobrowolnością wyboru ubezpieczyciela emerytalnego.W sumie nie wiadomo o co mu chodzi ale pewnie zauważył,że OFE to maszynka do robienia pieniędzy przez oligarchów i jeden z większych generatorów długu publicznego.Aktualnie kwota tego długu w zasługach OFE dla Państwa Polskiego, wynosi około 230 mld złotych.

Offline EVPolice

• Gaduła
[Ogólne] Kłamstwa Tuska
« Odpowiedź #82 dnia: Lutego 21, 2011, 14:23:12 »
jezat spieraliśmy się o Z.Ch. ale w sprawie ofe to prawda te 7% opłaty to przesada, trzeba by było cofnąć się do założeń do ustawy o OFE i poczytać skąd taka wysoka opłata,
Tusk jedyny który tych oligarchów się nie boi

jezat

• Gość
[Ogólne] Kłamstwa Tuska
« Odpowiedź #83 dnia: Lutego 21, 2011, 17:14:22 »
Cytat: "EVPolice"
jezat spieraliśmy się o Z.Ch. ale w sprawie ofe to prawda te 7% opłaty to przesada, trzeba by było cofnąć się do założeń do ustawy o OFE i poczytać skąd taka wysoka opłata,
Tusk jedyny który tych oligarchów się nie boi

Generalnie to nie chodzi o te 7%,bo sam nazywany (ma tylko tytuł doktora habilitowanego nauk ekonomicznych)profesorem Balcerowicz twierdzi,że to pryszcz,że z tego można natychmiast zrezygnować.Ale nie można dopuścić do likwidacji OFE.To oczywista manipulacja.Plany rządu nie zakładają likwidacji OFE. Te 2,3 procent składki odprowadzanej do OFE dalej będzie finansowane z kredytów zaciąganych przez budżet pństwa,fajne nie?....państwo zaciąga kredyty,żeby utrzymać przy życiu prywatne fundusze.Nie będzie tylko zaciągało kredytów na pozostałe 5%,czyli sprzedawało OFE obligacji.Te 5% będą zapisywane na indywidualnych kontach w ZUSie.Będa to tak samo wirualne pieniądze jak dzisiaj jednostki uczestnictwa w PTE.Niby twoje ale nie masz do nich żadnych praw.O ich wartości dowiesz się jak przejdziesz na emeryturę.Zadecydują o tym giełdowi spekulanci zwani dla zmyłki inwestorami.
W latach 1999 - 2010 ZUS przekazał do OFE 161,7 mksd złotych.Odsetki od tej kwoty wyniosły około 70 mld zł.Sumując wychodzi 231,7 lkd zł długu publicznego,bo budżet państwa nidgy nie miał nadwyzki, umożliwiającej utrzymywanie przy życiu prywatnych funduszy emerytalnych i finansowanie emerytur z ZUSu..Ale tego tzw.eksperci nie dostrzegają.Widocznie są bardzo mocno powiązani z tym lekkim, łatwym i przyjemnym pieniądzem.Co z tego ma szary obywatel?Podwyżki VAT,akcyzy a co za tym idzie wzrost cen.Dzięki OFE państwo się zadłuża zamiast inwestować w rozwój.Szkoda,że ekipę Tuska do rozumnego ruchu w sprawie OFE, zmusiło czerwone światełko, konstytucyjnego progu deficytu budżetowego.No ale lepiej pózno niż wcale.
Pozdrawiam

Offline EVPolice

• Gaduła
[Ogólne] Kłamstwa Tuska
« Odpowiedź #84 dnia: Lutego 22, 2011, 09:35:19 »
Dlatego dalej się zastanawiam, czy wprowadzenie prywatnych funduszy nie będzie przekrętem stulecia,
wiem że być może rządzący myśleli nie ma kasy na emerytury to sektor prywatny zarobi dla emerytów, i myślę że działali w dobrej wierze, ale niestety system ofe to zły pomysł,
może będą tłumaczyć, że do ofe wpływa ze składek, a kredyty na bieżące emerytury

jezat

• Gość
[Ogólne] Kłamstwa Tuska
« Odpowiedź #85 dnia: Lutego 22, 2011, 21:52:18 »
Cytat: "EVPolice"
Dlatego dalej się zastanawiam, czy wprowadzenie prywatnych funduszy nie będzie przekrętem stulecia,
wiem że być może rządzący myśleli nie ma kasy na emerytury to sektor prywatny zarobi dla emerytów, i myślę że działali w dobrej wierze, ale niestety system ofe to zły pomysł,
może będą tłumaczyć, że do ofe wpływa ze składek, a kredyty na bieżące emerytury

Wprowadzający reformę OFE działali z premedytacją a nie w dobrej wierze.Ci cudotwórcy zakładali,że pieniądze z wyprzedaży majątku narodowego zasilą prywatny, wyłączony z pod kontroli państwa biznes kolesiów i że ta kasa wepchnięta na giełdę umożliwi rozwój kraju.Nikt z nich nie zadał sobie pytania skąd wziąć pieniądze na opłacanie bieżących rent i emerytur. A poszli przecież z OFE ostro - z 19,52 składki emerytalnej zabrali 7,3%.Nawet nie zadali sobie pytania za jakie pieniądze Polska ma sie rozwijać.Uważali ,że załatwi to coraz bardziej kompromitujący się(kryzys światowy) wolny rynek.Efekt tej bezmyślności zauważył nawet I cudotwórca IV RP. J.K i zarządził - należy obywatelom pozostawić wolny wybór.Albo składka do OFE albo do ZUSu.To zamknęło usta nawet sekatorowi.Czeka na instrukcje bo nie wie co robić,czy dalej zwalczać cenzorskimi(komuszymi)metodami przeciwników OFE obecnych na forum, czy w ślad za I cudotwórcą J.K popierać likwidację OFE.

sekator

• Gość
[Ogólne] Kłamstwa Tuska
« Odpowiedź #86 dnia: Lutego 23, 2011, 10:01:56 »
Nikt z nich nie zadał sobie pytania skąd wziąć pieniądze na opłacanie bieżących rent i emerytur. A

I tu cię boli kolego. To jest twój problem. Boisz się, że jak obecnie pracujący będą odkładać na swoje przyszłe emerytury, to zabraknie płatników, którzy sfinansują dzisiejsze emerytury z ZUS. Musisz się zapytać swoich idoli z lewicy co zrobili z pieniędzmy dzisiejszych emerytów.

Efekt tej bezmyślności zauważył nawet I cudotwórca IV RP. J.K i zarządził - należy obywatelom pozostawić wolny wybór.Albo składka do OFE albo do ZUSu.To zamknęło usta nawet sekatorowi.Czeka na instrukcje bo nie wie co robić,czy dalej zwalczać cenzorskimi(komuszymi)metodami przeciwników OFE obecnych na forum, czy w ślad za I cudotwórcą J.K popierać likwidację OFE.

Jezat, manipulować możesz sobie głupszymi od siebie. Po pierwsze, gdyby Tusk zgodził się na propozycję Kaczyńskiego (bardzo mądrą), 90 % dziesiejszych 20, 30, i 40 latków odpłynęło by do OFE i olewając złodziejski ZUS. Dlatego Donald nigdy na taką wolność wyboru nigdy się nie zgodzi ( bo to tak naprawdę rasowy lewak, pod płaszczykiem liberała).
Po drugie, dyskutowanie z tobą uważam za stratę czasu, ponieważ wszystko co miałem powiedzieć na temat OFE juz powiedziałem i zdania nie zmieniłem. Nieudolny Tusk kradnie pieniądze z OFE , po to aby przedłużyć po wyborach swój marny byt polityczny i przedłużyć agonię finansów publicznych, której jest sprawcą. To doprowadzi w przyszłości do jeszcze większej dziury budżetowej i zuboży dzisiejszych ubezpieczonych w II filarze. Tobie to lotto, bo jako emerytowi zależy ci na dożyciu za pieniądze z ZUS i to co będzie się działo za 20 lat masz w głębokim poważaniu. Nie zapominaj też o tym demagogu, że kasa z II filaru była dziedziczona, a po zmianach zaproponowanych przez Tuska, dziedziczenia juz nie będzie.
Tyle na temat OFE. Więcej gadać z tobą na ten temat nie będę, bo rozmowa z tobą o II filarze, to jak gadanie z łysym o grzebieniu :rotfl:

jezat

• Gość
[Ogólne] Kłamstwa Tuska
« Odpowiedź #87 dnia: Lutego 23, 2011, 10:25:46 »
Efekt tej bezmyślności zauważył nawet I cudotwórca IV RP. J.K i zarządził - należy obywatelom pozostawić wolny wybór.Albo składka do OFE albo do ZUSu.To zamknęło usta nawet sekatorowi.Czeka na instrukcje bo nie wie co robić,czy dalej zwalczać cenzorskimi(komuszymi)metodami przeciwników OFE obecnych na forum, czy w ślad za I cudotwórcą J.K popierać likwidację OFE.

Jezat, manipulować możesz sobie głupszymi od siebie. Po pierwsze, gdyby Tusk zgodził się na propozycję Kaczyńskiego (bardzo mądrą), 90 % dziesiejszych 20, 30, i 40 latków odpłynęło by do OFE i olewając złodziejski ZUS. Dlatego Donald nigdy na taką wolność wyboru nigdy się nie zgodzi ( bo to tak naprawdę rasowy lewak, pod płaszczykiem liberała).

To ,że jesteś najmądrzejszy na tym forum nie podlega dyskusji.Wielu już z tobą nie zamierza dyskutować,bo przecież z krynicą mądrości,tak jak z kłamiącym kaczyńskim się nie dyskutuje tylko potakuje.Ja akurat stoję tam gdzie wtedy stało ZOMO i potakiwać nie mam zamiaru.Wolę używać szarych komórek.Nie wiem na czym polega mądrość nieustannie kłamiącego,insynuującego  i manipulującego Kaczyńskiego w przypadku propozycji wolnego wyboru systemu emerytalnego.Na pewno poparł minister Fedak,co akurat jest sprzeczne z potrzebami oligarchów, mamiących naiwnych Polaków cudami w OFE.Dlatego premier Tusk na to nie pójdzie, bo jest liberałem a nie narodowym socjalistą.Na dodatek jest człowiekiem odpowiedzialnym w przeciwieństwie do...............tu możesz wstawić dowolną nazwę.Złodziejski ZUS,który pobiera składkę emerytalną w znacznie niższej wysokości niż w zdecydowanej większosci państw UE,ten złodziejski ZUS wypłaca co miesiąc ponad 7 milionów emerytur.Powinieneś teraz poprosić krynicę wszelkiej mądrości pana Jar.Kacza,żeby wystąpił z propozycją likwidacji tego złodziejskiego ZUSu,bo trzeba koniecznie karmić jeszcze bardziej złodziejskie OFE.Zdobędziecie się na taką odwagę?Nigdy!
Po drugie, dyskutowanie z tobą uważam za stratę czasu, ponieważ wszystko co miałem powiedzieć na temat OFE juz powiedziałem i zdania nie zmieniłem.
Nikt ,nawet admini nie zmuszają ciebie do dyskutowania ze mną.Za to ty nieustannie domagasz się od adminów zamknięcia mi gęby.Gdybyś był mocny w argumentach a nie w cytatach nigdy nie skarżyłbyś się adminom.
Nieudolny Tusk kradnie pieniądze z OFE , po to aby przedłużyć po wyborach swój marny byt polityczny i przedłużyć agonię finansów publicznych, której jest sprawcą.

Ignorancja chyba nie jest cechą ludzi wykształconych.Ludzie wykształceni posługują się faktami a nie inwektywami.Premier Tusk jeśli okrada to tylko wyznawców kaczyzmu (tak określa się zwolenników PiSu)ze złudzeń ,że dorwą się do władzy.Jeśli chodzi o finanse publiczne i tę wyimaginowana katastrofę proponuję nauczyć się na pamięć ,do czego doprowadziła radosną twórczość Gilowskiej.Fakty znajdziesz wyżej w moich postach albo w materiałach MF.A jeśli zgodnie z zasadą Kalego uznajesz je za kłamstwa to już nic nie poradzę,bo i lekarz też nie jest w stanie nic zrobić.

Tyle na temat OFE. Więcej gadać z toba na ten temat nie będę, bo rozmowa z tobą o II filarze, to jak gadanie z łysym o grzebieniu :rotfl:  :devil: .

Nareszcie dotarło,że z faktami się nie dyskutuje.Słusznie zauważyłeś,że grzebień ma tyle wspólnego z łysym co "twoje fakty"z grzebieniem.Przykro mi stwierdzić ale jesteś kiepski w dotrzymywaniu raz danego słowa.Może tym razem uda ci się nie epatować mnie i innych forumowiczów swoimi cytatami.

sekator

• Gość
[Ogólne] Kłamstwa Tuska
« Odpowiedź #88 dnia: Lutego 24, 2011, 16:14:23 »
A więc są jednak ludzie ,którzy potrafią zauważyć kłamliwe manipulacje sekatora.

Szanuj mnie, bo tylko ja jeszcze traktuję cię w miarę poważnie. Wszystkich innych o prawicowych poglądach albo zanudziłeś, albo zabiłeś śmiechem przy czytaniu twoich tekstów. Pisz, postaram się jeszcze trochę wytrzymać :lol2:

Offline Kuba

• Administrator
  • Weteran
[Ogólne] Kłamstwa Tuska
« Odpowiedź #89 dnia: Lutego 24, 2011, 16:21:37 »
Panowie, uspokójcie się obaj wreszcie - koniec tej komedii. Chyba, że ja mam ją zakończyć - zapewniam, że zrobię to stanowczo i obaj to odczujecie na własnej skórze.
Jeśli jesteś nowym użytkownikiem, zapoznaj się z REGULAMINEM FORUM.

Zachęcam do obserwowania mojego bloga -
Chmielnik Jakubowy