Nikt z nich nie zadał sobie pytania skąd wziąć pieniądze na opłacanie bieżących rent i emerytur. A
I tu cię boli kolego. To jest twój problem. Boisz się, że jak obecnie pracujący będą odkładać na swoje przyszłe emerytury, to zabraknie płatników, którzy sfinansują dzisiejsze emerytury z ZUS. Musisz się zapytać swoich idoli z lewicy co zrobili z pieniędzmy dzisiejszych emerytów.
Efekt tej bezmyślności zauważył nawet I cudotwórca IV RP. J.K i zarządził - należy obywatelom pozostawić wolny wybór.Albo składka do OFE albo do ZUSu.To zamknęło usta nawet sekatorowi.Czeka na instrukcje bo nie wie co robić,czy dalej zwalczać cenzorskimi(komuszymi)metodami przeciwników OFE obecnych na forum, czy w ślad za I cudotwórcą J.K popierać likwidację OFE.
Jezat, manipulować możesz sobie głupszymi od siebie. Po pierwsze, gdyby Tusk zgodził się na propozycję Kaczyńskiego (bardzo mądrą), 90 % dziesiejszych 20, 30, i 40 latków odpłynęło by do OFE i olewając złodziejski ZUS. Dlatego Donald nigdy na taką wolność wyboru nigdy się nie zgodzi ( bo to tak naprawdę rasowy lewak, pod płaszczykiem liberała).
Po drugie, dyskutowanie z tobą uważam za stratę czasu, ponieważ wszystko co miałem powiedzieć na temat OFE juz powiedziałem i zdania nie zmieniłem. Nieudolny Tusk kradnie pieniądze z OFE , po to aby przedłużyć po wyborach swój marny byt polityczny i przedłużyć agonię finansów publicznych, której jest sprawcą. To doprowadzi w przyszłości do jeszcze większej dziury budżetowej i zuboży dzisiejszych ubezpieczonych w II filarze. Tobie to lotto, bo jako emerytowi zależy ci na dożyciu za pieniądze z ZUS i to co będzie się działo za 20 lat masz w głębokim poważaniu. Nie zapominaj też o tym demagogu, że kasa z II filaru była dziedziczona, a po zmianach zaproponowanych przez Tuska, dziedziczenia juz nie będzie.
Tyle na temat OFE. Więcej gadać z tobą na ten temat nie będę, bo rozmowa z tobą o II filarze, to jak gadanie z łysym o grzebieniu :rotfl: