Może podasz bliższe dane kiedy ,jakie podatki i o ile zmniejszyli Niemcy?I drugie ile mld Euro wpompowali w ,jak ty to określasz, złagodzenie kryzysu,powiększając dług publiczny i tak znacznie wyższy niż Polski.
Szczerze mowiac, to nie chce mi sie teraz szukac, kiedy dokladnie to bylo, jakos w maju zeszlego roku. Najprosciej bedzie, jak przetocze przyklad na samym sobie, jestem w Niemczech w najwyzszej klasie podatkowej i place podatek koscielny, po wprowadzeniu wspomnianych pakietow socjalnych zarabiam srednio 100-120 Euro netto wiecej, czy to duzo, czy malo - niech kazdy sobie odpowie. Ja jestem zadowolony, bo biorac pod uwage niektore ceny artyk
ulow spozywczych i nie tylko, czesto wychodzi tak, ze w Niemczech jest taniej niz w Polsce. A doskonale wiemy ile wiecej mozna kupic za 120 Euro. Co do tych miliardow wpompowanych przez Niemcow, to uwazam, ze sa to madrze zainwestowane pieniadze, ktore juz teraz zaczynaja sie powoli zwracac. Warto tutaj wspomniec, ze to wlasnie miedzy innymi Niemcy daly najwiecej na ratowanie Grecji. Powoli zaczyna panowac przekonanie, ze nastepnym razem Niemcy nie beda "bankomatem Europy".