jezat nie ma poprostu żadnych konkretów na obronę PO i chowa się za regulaminem :crazy:
Zauważ jezat że nie wszyscy z nas są za PiS. Ja osobiście mam podobne podejście do twojego nt. PiS, lecz zauważyłem jak PO próbuję zakryć wszystkie swoje nieudolności (podwyżka podatków, zaciąganie długu, zatrudnianie niepotrzebnych biurokratów, zamykanie dużych zakładów pracy, itp.) jakimiś mniej ważnymi incydentami.
Prawda jest niestety taka, że rząd PiS okazał się stokroć lepszy niż PO. Wielu z nas miało nadzieje że PO rozwinie gospodarkę Polski....lecz okazało się że zrobili więcej gorszego niż dobrego
Piotrek ,czy ty w ogóle zauważyłeś,że w Polsce mamy gospodarkę wolnorynkową?Jeśli nie to już nic nie poradzę.Zakłady pracy budowały rządy PRLowskie a dzisiaj o tym decyduje
wolny rynek.I ten wolny rynek również decyduje o tym co warto produkować a co jest nieopłacalne bo np chińczycy robią to dużo taniej.Zgodę na powrót kapitalizmu wyraziły elity z Solidarnością włącznie,więc jeżeli masz pretensje,że w Polsce funkcjonuje wolny rynek to musisz je kierować pod właściwym adresem.Na pewno adresatem nie jest rząd Tuska.Rząd Tuska usiłuje tylko nie doprowadzić do nieszczęścia,które już dotknęło Grecję.Jeśli dla ciebie wielkim nieszczęściem jest wydatek 1 złotówki więcej, z każdych wydanych stu złotych to ci współczuję.Pewnie chciałbyś odkręcić jeszcze bardziej kurek z pieniedzmi, niż to zrobił PiS.A to oznacza ,że życzysz Polsce bankructwa,jak to robi PiS.To katobolszewicki PiS radykalnie obniżył dochody budżetu państwa -podatek dochodowy PIT,składka rentowa,ulga prorodzinna.,a nie rząd Tuska.W czasach rządów PiS mimo doskonałej kondycji gospodarczej zadłużenie zagraniczne wzrosło/dane NBP/z 433,524 mld dolarów do kwoty 569,926 mld tych samych dolarów a dług publiczny nie spadł ani o złotówkę tylko nastapił jego wzrost.Ten bolszewizm PiSu odbija się nam wszystkim czkawką,tyle tylko,że pisiory cały czas krzyczą "łapaj złodzieja" a "naiwni mędrcy"domagają się powrotu socjalizmu.