Nie wiem, Zdanowicz, czy zauważyłeś, że wymieniony z imienia i nazwiska człowiek nigdy do ciebie nie pisał i na forum nie występuje. Tu występuje niejaki "yak". I to, co cię tak podnieca pisał "yak", co sprawę mocno komplikuje.
Żebyś miał bardziej pod górkę, to musiałbyś jeszcze udowodnić, że wskazana osoba rzeczywiście jest tym, za kogo ją uważasz, a nadto, że realny człowiek o wskazanym nazwisku z tobą koresponduje, a nie np. że ktoś się pod niego podszywa.
Zatem (po uzyskaniu stosownych uprawnień) zaczynasz od badania logów na czeskim serwerze, bo tam wisi strona. Potem musisz ustalić parę jeszcze innych szczegółów technicznych. Powodzenia. To tak gwoli zadośćuczynienia prawdzie obiektywnej.
Poza tym - konia z rzędem, jak udowodnisz, że w tym, co cytujesz było coś zniesławiającego. Tu jest Polska, nie Stany.
Po drugie - ja cię bardzo przyjaźnie proszę - uspokój się. Wkradasz się w każdą dyskusję ze złośliwymi i głupkowatymi komentarzami, co więcej - ad personam. Jesteś złośliwym trollem, który nic nie wnosząc zakłóca każdą istotniejszą rozmowę. Jak małe, niedopieszczone dziecko, które rozrabia, bo nie jest zauważane. Byłbyś świetnym członkiem pewnej partii politycznej. Jakiej? Każdy ci powie.
Ja mam cię szczerze dość, ciekawe kiedy będą cię mieć dość admin i moderatorzy. Natomiast tak już na koniec. Chłopie - nie strasz mnie realnego lub wirtualnego niczym, bo mnie nastraszyć trudno. Zniknij i przestań zawracać ludziom głowę! A kysz!