A co powiecie na to?
http://www.tvn24.pl/-1,1700477,0,1,kwasniewski-najlepszym-prezydentem-w-sondazu,wiadomosc.html
Komorowski tuz przed Jaruzelskim,czyli nie jest dobrze odbierany jako prezydent.
Ja wiem,że sondaże są robione pod zamawiającego (a na pewno ma to jakiś wpływ na wyniki),ale ten sondaż mnie lekko zaskoczył.
Debilna ankieta zrobiona na potrzebe telewizji jak 18-30 latek ma oceniac prace Jaruzelskiego Walesy a nawet pierwsza kadencje Kwasniewskiego. A trzeba dodac ze sredni wiek w spoleczenstwie to okolo 38 lat.
A teraz troche statystyki "nie wiem" odpowiedzialo 7% ankietowanych rozumiem ze "nie wiem" odpowiedzialy wlasnie osoby, ktore nie maja porownaniania bo go miec nie moga ze wzgledu na wiek. czyli wlasnie populacja w wieku 15-30 lat (w tym zakresie ludzie nie moga znac rzadow wszystkich prezydentow, poza osobami znajacymi historie powszechna i dokladne dokonania prezydentow [sami wiecie ze osob takich nie ma wielu], nawet dla 35 latkow sciegniecie do roku 1995 moze byc problematyczne) czyli dla MillwardBrown SMG/KRC w reprezentatywnej grupie Polakow znajduje sie tylko 7% (70 osob) bedacych w tej grupie wiekowej.
Warto jeszcze dodac ze porownywanie prezydentow pelniacych swoj urzad w tak roznych okresach jest juz samo w sobie bledne. Porownanie Kaczynski - Komorowski jest mozliwe ale czy juz Walesa - Komorowski jest slusze?
Ciekawy, reasumujac ankieta ta to farsa.