Zawsze byłem zwolennikiem mocnych komputerów, ale po ostatnim zakupie komputera (high-end) stwierdziłem, że w zasadzie nie wykorzystuje jego możliwość na co dzień, a swoje 300-400W ciągnie non-stop
Dlatego nie inwestuję już w komputery stacjonarne, a kupiłem laptopa (który pobiera 34W?
), który w zupełności (nawet na wyrost) wystarcza mi do codziennej pracy. Jako, że na laptopie nie uruchomię najnowszych tytułów, więc mam zamiar zakupić dodatkowo konsole. Nie jestem jakimś maniakiem grającym 24h/7, ale od czasu do czasu lubię pograć w coś z bratem (np. Trine - REWELACYJNA! gra platformowa, jedna z najlepszych gier w jakie grałem w życiu, polecam gorąco).
Jestem zainteresowany zakupem jednej z konsol: PlayStation 3 lub XBOX 360. Wiem, że obie konsole mają swoich zwolenników, więc chętnie wysłucham opinii na temat obu. Dosyć dużo czytałem na ich temat, ale nadal waham się na którą postawić. Mam nadzieje, że znajdzie się ktoś na forum kto miał styczność z w/w konsolami. Zaznaczam, że konsoli nie będę w żaden sposób modyfikował, będę korzystał tylko z oryginalnych gier. Mam kilka pytań co do owych konsol:
PlayStation 3:Z tego co mi wiadomo to konsola ma tylko 12 miesięcy gwarancji co moim zdaniem jest jej minusem.
- Jaka jest awaryjność konsoli?
- Czy można instalować wszystkie gry na dysku twardym? (Oczywiście, aby nie katować Blue-Raya, a co za tym idzie wydłużyć żywotność konsoli)
- Jakie są ceny gier?
- Czy serwis jest sprawny? (Czytałem, że potrafią odrzucić naprawę z powodu kurzu)
XBOX 360:Z tego co mi wiadomo to konsola ma 24 miesiące gwarancji + dodatkowe 12 miesięcy na jakiś problem z Light of Death), więc to duży plus.
- Jaka jest awaryjność konsoli?
- Czy można instalować wszystkie gry na dysku twardym? (Oczywiście, aby nie katować DVD, a co za tym idzie wydłużyć żywotność konsoli)
- Jakie są ceny gier?
- Czy serwis jest sprawny?
Wiem, że większy potencjał drzemie w PlayStation 3, ale spotkałem się z opinią, że na XBOX 360 grę można zainstalować i nie trzeba używać więcej nośnika, natomiast w PlayStation 3 nawet po instalacji trzeba korzystać z płyty.
Liczę na wasze opinie w tym temacie. Byłbym wdzięczny gdyby wypowiadały się osoby które znają się na temacie, a nie skopiują coś z Wikipedii. Dzięki z góry.