Blue-Ray to będę miał w laptopie Nie trzeba mi do tego PS3.
Po kupnie telewizora (LG 26 cali) i Xboxa teraz przyszla pora na wymiane starego PC na laptopa. Mozesz cos polecic (najwazniejszy blue ray i wyjscie hdmi)
Na pewno będę wybierał między ASUSem, DELLem lub nowym graczem na rynku notebooków - Samsungiem. Ostatnia firma ma niesamowicie konkurencyjne ceny, lecz jest to nowy gracz, więc trzeba poczekać na informacje o awaryjności sprzętu. Wszystko zależy od tego co potrzebujesz
Ja niebawem też zamieniam wymienić laptopa. Biorę raczej średni sprzęt, bo taki właśnie jest mi potrzebny. Procesor dwurdzeniowy, około 2GHz na rdzeń, 2GB RAMu + jakiś w miarę chipset graficzny (oczywiście nie zintegrowany, bo czasem lubię pograć w stare gierki - Half-Life, Quake 3). Najważniejsze jest przeznaczenie laptopa:
- Czy ma być bardzo mobilny?
- Czy ma służyć do grania?
- Czy ma być to średniej klasy sprzęt do codziennej pracy - filmy, internet, itp.?
- Jakie są fundusze?
Ja jestem zwolennikiem tylko dwóch firm - Asus oraz Dell (ponieważ są one najmniej awaryjne i solidne), ostatnio zastanawiam się też nad Samsungiem, ale jak mówiłem - trzeba poczekać, bo to nowy sprzęt.
Muszę zaznaczyć, że średniej klasy sprzęt jak na tą chwilą nie posiada raczej Blue-Ray. W zasadzie chyba tylko droższe modele oferują takie rozwiązanie. Niebawem Blue-Ray powinien stać się bardziej powszechny (DVD też kiedyś było nowością, dziś to standard), wtedy będzie w każdym laptopie. Co do HDMI to jest już w większości notebooków.