Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Klub 83 - pchnięto nożem chłopaka  (Przeczytany 91197 razy)

Offline BRX

• Stały bywalec
[Police] Klub 83 - pchnięto nożem chłopaka
« Odpowiedź #105 dnia: Maja 03, 2010, 17:54:19 »
Areszt dla zabójcy Marcina Ochala

Sąd zastosował areszt tymczasowy wobec 26-letniego mieszkańca Polic, który w nocy z piątku na sobotę zasztyletował Marcina Ochala, byłego bramkarza Chemika Police.

Prokuratura postawiła mężczyźnie zarzut zabójstwa. Grozi mu dożywocie. Jak informowała wcześniej policja, tragiczne zdarzenie było wynikiem bójki, do której doszło ok. 3.30 w nocy z piątku na sobotę pod Klubem 83. 21-letni Marcin Ochal zmarł w szpitalu w wyniku poważnych obrażeń klatki piersiowej.

Marcin Ochal zagrał w podstawowym składzie Chemika Police w rundzie jesiennej sezonu 2009/2010. Ze względu na zawodowe obowiązki, zimą nie podjął kolejnych treningów.

źródło: Radio Szczecin

police100

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: Maja 03, 2010, 18:05:13 »
Co ty znowu z tym klubem.
Pod klubem nie było żadnej bójki.
Po co przeinaczasz fakty.
Zresztą media też są chłonne sensacji i mówią i piszą nieprecyzyjnie a potem to wszystko idzie w eter.

:(

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: Maja 03, 2010, 18:13:44 »
Marcin jest ten najwyższy

[ Dodano: 2010-05-03, 18:15 ]
[ciach]

Offline BRX

• Stały bywalec
« Odpowiedź #108 dnia: Maja 03, 2010, 18:27:45 »
Cytat: "police100"
Co ty znowu z tym klubem.
Pod klubem nie było żadnej bójki.
Po co przeinaczasz fakty.
Zresztą media też są chłonne sensacji i mówią i piszą nieprecyzyjnie a potem to wszystko idzie w eter.

Taka informację podało Radio Szczecin ja się z nią tylko tutaj podzieliłem ...

police100

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: Maja 03, 2010, 18:49:39 »
Dlatego mówię o braku precyzji w przekazie, również mediów.

Nie wiem kto z komentującym był na tej imprezie. Już byłam i już pisałam, że 21 osób pilnowało porządku, w środku było gorąco, dlatego drzwi zewnętrzne były otrwarte. Przed lokalem byli ludzie i nic się tam nie działo. Nie pozwalali nawet wyjść ze szklanką na zewnątrz.
Nawiasem mówiąc, stojąc przed klubem nie widać niestety tego feralnego miejsca, zasłaniają drzewa. Być może byłoby inaczej.

dorka1979

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: Maja 03, 2010, 20:04:41 »
Byli przy tym zdarzeniu naoczni świadkowie i napewno zeznali to.

[ Dodano: 2010-05-03, 20:06 ]
Nie , nie , to nie jest plotka. Smutne ale niestety prawdziwe.

[ Dodano: 2010-05-03, 21:55 ]
http://www.marcinochal.pl/

Zdanowicz.J

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: Maja 04, 2010, 09:07:25 »
Cytat: "kasia"
O ile komentarze na profilu zabójcy można zrozumieć ja nie rozumiem komentarzy na profilu jego brata. Każdego poruszyła ta tragedia, ale nie można zachowywać się jak zwierzęta, a napiętnowanie rodziny nic nie da , a trzeba zrozumieć że oni również przeżywają koszmar, dla nich również jest to tragedia bo w tym przypadku rodzina ( jaka by nie była ) nie jest winna.

Tragedią jest nie tylko niepotrzebna śmierć tak młodego człowieka. Bardziej tragiczne jest to, że tak mało osób rozumie że można było tego uniknąć. Zło widać na codzień. Wystarczy "otworzyć szeroko" oczy. To jak w piosence z podkładu strony http://www.marcinochal.pl/kg.php - przecież można inaczej żyć !
Wyrazy współczucia dla rodziny i najblizszych.

wtrych

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: Maja 04, 2010, 09:13:41 »
Cytat: "police100"
Nie można tego faktu ciągle odnosić do klubu. Jeżeli ktoś nie chce to niech tam nie chodzi, ale ciągłe przywoływanie nazwy klubu jest bardzo sugestywne.

a dlaczego nie? Odkąd powstał wiecznie są problemy albo w lokalu albo wokół niego, niezależnie od nazwy problemy pozostają. Wniosek zamknąć i nie otwierać.

police100

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Maja 04, 2010, 09:46:19 »
Dlatego, że takie tragedie  zdarzają się w róznych miejscach. Jeżeli ktoś zamierza planuje coś takiego zrobić to może to zrobić również w każdym innym miejscu. Mógł również na niego czekać pod domem lub gdziekolwiek indziej. Nie znamy wszystkich faktów tego zdarzenia ale oczywiście ten który to zrobił nie podlega żadnemu usprawiedliwieniu. Nie można piętnować lokali tylko zwyrodnialców którzy chodzą po ziemi i ich eliminować i dać normalnym ludziom żyć i bawić się, również w lokalach.

Należy się zastanowić co zrobić aby ludzie nie zamieniali się w bestie. Wystarczy spojrzeć co dzieje się w gimnazjach.
Lokale są dla ludzi. Trzebaby było zamknąć wszystkie. Zakazać picia alkoholu.

Nie byłeś tam to nie wiesz. Lokal był chroniony odpowiednio,było widać wiele osób pilnujących.  Była z dwiema koleżankami. Czułyśmy się bardzo bezpiecznie.
Ja się tylko zastanawiam nad jednym. Skoro byli świadkowie tego zdarzenia jak pisze Dorka 1979 i na to patrzyli, to mi brak słów. To, to jest jakaś paranoja.

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: Maja 04, 2010, 10:12:58 »
świadkowie zostali również napadnięci przez kolegów nożownika
wiec jak mogli pomóc?
nikt nie wiedział że ma nóż i że zabije.

mam nadzieje, że jego kolesie dostaną stosowny wyrok za współudział
a po iluś tam latach po wyjściu spotka ich odpowiednia kara, a na pewno spotka

police100

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: Maja 04, 2010, 10:16:37 »
Z tego co piszesz to sprawca zasadził się i czekał na sposobność a więc mogło to się stać również jak z samochodu wysiadał pod swoim domem. I bez względu na domniemywane powody napadu to ja piętnuję zwyrodnialstwo w każdym jego wymiarze.
Chodi mi tylko o to, że nie można zwalać winy ciągle na jakiś klub. Zamykać trzeba bandytów żeby takich rzeczy juz nigdy nie robili a nie kluby. Bo wszystko jest dla ludzi. Trzeba tylko umiejętnie z tego korzystać.

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: Maja 04, 2010, 10:20:28 »
co by nie było wszyscy bawili się w klubie 83
myślę że wszystko się tam zaczęło.
ochrona pewnie wywaliła ich za drzwi, żeby sami sie policzyli ze sobą.

każdy wie, że w byłym (kasynie) nowym 83 w mordę dostaję się za darmo.

Ally

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: Maja 04, 2010, 10:32:04 »
może zamiast domniemać jak to wszystko wyglądało i czyja to wina po prostu przestaniecie, wybierzecie się choć na chwile w miejsce tej tragedii i pomodlicie się? niech tym wszystkim zajmie się prokuratura. ona od tego jest ... myślę, że osoba, która zabiła tego niewinnego człowieka teraz ma ogromne wyrzuty sumienia i to jest dla niej wystarczająca kara.

Ally

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: Maja 04, 2010, 10:39:05 »
Cytat: ":("
wątpię żeby nożownik miał jakiekolwiek wyrzuty sumienia.
skoro wziął nóż to chciał zabić - nożownik był z rodziny patologicznej, zero sumienia, zero wszystkiego

karą dla niego była by śmierć jego bliskich - okrutne ale taka prawda

tak nie można mówić. śmierć człowieka to coś strasznego! nawet największemu wrogowi nie życzyłabym śmierci bliskich.. skoro twierdzisz, że nożownik jest z rodziny patologicznej i można by ująć , że "nie ma serca" to może gdy dostanie dożywocie się opamięta. będzie miał na to dużo czasu ..

Offline grubcia1982

• Gaduła
« Odpowiedź #119 dnia: Maja 04, 2010, 10:41:05 »
Cytat: "Ally"
człowieka teraz ma ogromne wyrzuty sumienia i to jest dla niej wystarczająca kara.
 wystarczająca kara?! w porównaniu z tym, co zrobił to żadna kara! nie ma odpowiedniej kary dla morderców- a kara śmierci to tylko nagroda...  szkoda mi bardzo matki tego chłopaka... sama jestem matką i nie wyobrażam sobie tragedii, jaką przeżywa matka mordercy. bardzo jej współczuję.
mam nadzieję, że morderca ma wyrzuty sumienia- jak piszesz.

Ally... nikt nie mówi, żeby zabić bliskich mordercy. :( chodziło zapewne o to, że tylko w taki sposób odczułby co czują teraz bliscy Marcina. I to byłaby jedyna kara, jaka wywarłaby na mordercy największe piętno i ból. Nie chodzi o to, żeby teraz zabić kogoś z bliskich mordercy.
"Gafę popełnić jest wybaczalnym nietaktem. Ignorancja, to gafa nabyta i pielęgnowana"