No i z tematu o dumie pomorza zrobiło się oczernianie kibiców Pogoni. A do ciebie Kuba nie pisałem żebyś się nie odzywał w tematach o których nie masz zielonego pojęcia. To chyba jasne że jeśli emblematy znienawidzonej od 35 lat drużyny pojawią się w publicznym miejscu może to wywołać wzburzenie kibiców Pogoni, chociaż nie pochwalam zastraszania nie winnych ekspedientek. Dobrze że zarząd Galaxy zachował się dobrze i nakazał zniesienia tej marnej prowokacji. Dla tych co nie widzieli jak wspaniale kibice mogą wspierać swój zespól zapraszam do Bydgoszczy na finał RPP, lub ewentualnie dla "pikników" przed telewizory w TVP 2 (godz 15.15)
P.S Nie pseudokibice lecz fanatycy. Pseudokibice to we Włoszech gdzie jest burdel nieopanowany, Polska przy ich zachowaniu to "pikuś".
Hm, mam takie pytanko, niekoniecznie może do Ciebie, ale do wszelkiej waści wojowniczych kibiców.
Potraficie chociaż powiedzieć za co, jak to mówisz, nienawidzicie danego klubu? Czy tylko za to, że jest klubem z innego miasta?
Gadacie głupoty - wierzcie Głosowi daleko zajdziecie. Sprawa została załatwiona kulturalnie z szefostwem Galaxy. Po rozmowach reklama zniknęła i bardzo dobrze, ale że w mediach króluje taki stereotyp fanów, to trzeba było zrobić z kibiców debili i idiotów, a kupapolice ładnie podchwycił temat.
Dlatego dodałem gwiazdkę do mojego posta, ponieważ na forum Pogoni sytuacja wyglądała inaczej. Czy było zastraszanie ekspedientek - nie wiemy, może ktoś zawsze spytać jak będzie przy okazji.
Niemniej jednak uważam, że nawet kulturalne załatwienie zdjęcia reklamy było nieodpowiednie. Dlaczego mamy ulegać fanaberiom kiboli? Mamy wolny kraj, kibicujemy komu chcemy, moja firma może sponsorować Lecha i Wisłę i mogę się ich znakiem/barwami/czymkolwiek posługiwać. I nikt, ale to nikt nie powinien mieć prawa mi tego zabraniać bo sobie ubzdurał w głowie jakąś śmieszną nienawiść do danego klubu.
W ten sposób tylko daliśmy przyzwolenie tym ludziom na dalsze akcje. Bardzo fajnie, że bronią swojego klubu, ale niech nie zapominają, że Szczecin nie należy do nich. Jeśli w TVP Szczecin będą emitować reklamy z piłkarzami Lecha to też "nakażą" ich zdjęcie?
Ludzie, obudźcie się, dojrzejcie. Są poważniejsze problemy na świecie.