Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Ogólne] POdziękujmy platfusom, bezrobocie 13%..  (Przeczytany 45079 razy)

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
[Ogólne] POdziękujmy platfusom, bezrobocie 13%..
« Odpowiedź #60 dnia: Lipca 16, 2010, 20:13:20 »
To nie tylko zarozumialstwo, ale brak pokory i szacunku dla starszych osób z Twojej strony. Myślę, że jeszcze za mało czasu minęło, od wyschnięcia mleka pod Twoim nosem. Za dużo mądrości życiowej sobie przypisujesz młody człowieku. To, że starsi ludzie reagują w taki, a nie inny sposób może świadczyć o tym, że coś jest na rzeczy w Twoim zachowaniu. Czytając Twoje posty "panie prezesie" dochodzę do wniosku, że masz zbyt duże mniemanie o swojej osobie. Pisze to całkiem świadomie. Wiedz że ja, jako młody człowiek, który wyszedł z domu mając niespełna 14 lat nie raz dostałem po d..pie i dziś każdą "upierdliwość" starszych biorę pod rozważanie. Myślę, że dzisiejsze zachowanie starszych osób jest zdeterminowane przez olewactwo i lekceważenie młodych. Pozdrawiam i życzę więcej respektu wobec starszych. Nawet wtedy, gdy wydaje się, że nie mają racji.

sekator

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Lipca 16, 2010, 20:13:28 »
Ja 10 lat swojego życia poświęciłem na studiowanie i to nie koniec. Więc możemy sobie podyskutować przy piwie o zakresie naszej wiedzy teoretycznej. W praktycznej, nawet nie stawaj ze mną w szranki.
pozdrawiam sekator

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #62 dnia: Lipca 16, 2010, 20:20:25 »
Cytuj (zaznaczone)
Zaliczenie za chodzenia, egzaminy na gębę. Proponuję ci zmienić później uczelnię chociaż na WPiA US, to dopiero zobaczysz jak studia wyglądają.

Sekator zgadzam się z Tobą. Przy TWP robiłem kiedyś technika pojazdów samochodowych, ale wtedy nie było, że boli, wiedza albo wylatujesz ze szkoły, z 3 klas, jakie zaczynały została pod koniec jedna, licząc 16 osób - taki wtedy był odsiew. A teraz, to kolejna maszynka do robienia pieniędzy.

Mariusz1989

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Lipca 16, 2010, 20:25:50 »
Ale ludzie ! Gdzie ja napisałem, że piszę o sobie ? Gdzie ja przytaczam słowa, że to ja uważam siebie za zarozumiałego ? Gdzie ja napisałem, że to sobie przypisuję mądrości życiowe ? No gdzie ? Chyba trzeba sobie kupić coś na koncentrację, bo nie potraficie czytac ze zrozumieniem. Mierzysz młodzież jedną miarą. Jak każdy starszy. A do siebie każecie podchodzić w kategorii ogólnej. Zasług w historii itd. Mam ogromny szacunek do osób starszych, bo dzięki części z nich mieszkam w wolnej Polsce. Ale to szacunek musi działać w obie strony. I gdzie ja Speedbax napisałem, że Ci ludzie reagują tak na moje zachowanie ? Wręcz przeciwnie. Mam z nimi bardzo dobry kontakt. Ale jak napisałem (czytaj ze zrozumieniem !), zaobserwowałem to w pracy.
Ogromnie mi przykro, że tak skomentowałeś moje słowa, a tylko dlatego, że nie przeczytałeś ich z uwagą i wszystkie przypisujesz mojej osobie !

Uważam, że jednak z mojej uczelni wychodzą też normalni ludzie. Skoro znasz tą uczelnię od podszewki, to pewnie też wiesz, że 100% wykładowców uczy także na uczelniach państwowych :) Tak naprawdę to zależy od człowieka. Mam masę znajomych z państwowych uczelni. I nic nie wiedzą... Chcesz się uczyć ? Nauczysz się w każdej uczelni. I tak to zależy od Ciebie. Mi wystarczy papierek, a dzięki swojej ambicji zdobędę wiedzę, która mi się przyda. Tak jest zbudowany obecnie nasz system szkolnictwa.

[ Dodano: 2010-07-16, 20:30 ]
Takimi zachowaniami Jarosław Kaczyński doprowadzi do koalicji PO-SLD, której nie chce...

http://www.tvn24.pl/-1,1665239,0,1,kaczynski-przekroczyl-cienka-czerwona-linie,wiadomosc.html

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #64 dnia: Lipca 16, 2010, 20:36:26 »
Cytat: "Mariusz1989"
Ale ludzie ! Gdzie ja napisałem, że piszę o sobie ? Gdzie ja przytaczam słowa, że to ja uważam siebie za zarozumiałego ? Gdzie ja napisałem, że to sobie przypisuję mądrości życiowe ? No gdzie ? Chyba trzeba sobie kupić coś na koncentrację, bo nie potraficie czytac ze zrozumieniem. Mierzysz młodzież jedną miarą. Jak każdy starszy. A do siebie każecie podchodzić w kategorii ogólnej.

Nie rób ze mnie głupka, skoro widzisz i tak oceniasz, to pokazujesz swój tok rozumowania. Jeżeli w stosunku do starszych zachowujesz się w porządku, to chwała Ci za to. Tak nawiasem mówiąc, to zaliczam się do ludzi młodych. Na szczęście ze swoją koncentracją nie mam najmniejszych problemów, co więcej, w pracy, którą wykonuję nie ma niestety miejsca na błędy, a każde potkniecie może kosztować miliony euro. Więc nie wydaje "mie się" ;D

sekator

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Lipca 16, 2010, 20:38:12 »
Chcesz się uczyć ? Nauczysz się w każdej uczelni. I tak to zależy od Ciebie. Mi wystarczy papierek, a dzięki swojej ambicji zdobędę wiedzę, która mi się przyda. T

Dobrze, że nie kształcisz się na lekarza, albo pilota. Facet , co ty piszesz ? Człowiek uczy się żeby zdobyć potrzebną wiedzę fachową, a nie papierek. Sam sobie wystawiasz świadectwo, że będziesz niedouczonym karierowiczem. Przyt takim podejściu bez pleców kariery wielkiej nie zrobisz. Ale widocznie wiedza ci nie potrzebna, tylko ,,papierek" Ot i cały obraz tak zachwalanej przez ciebie POstępowej młodzieży. Żenujące!!

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #66 dnia: Lipca 16, 2010, 20:41:48 »
Cytat: "sekator"
Przyt takim podejściu bez pleców kariery wielkiej nie zrobisz. Ale widocznie wiedza ci nie potrzebna, tylko ,,papierek" Ot i cały obraz tak zachwalanej przez ciebie POstępowej młodzieży. Żenujące!!

Dokładnie. Leidenschaft - to jest dzisiejszy klucz do prawdziwego sukcesu.

Mariusz1989

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Lipca 16, 2010, 20:53:29 »
Chcesz się uczyć ? Nauczysz się w każdej uczelni. I tak to zależy od Ciebie. Mi wystarczy papierek, a dzięki swojej ambicji zdobędę wiedzę, która mi się przyda. T

Dobrze, że nie kształcisz się na lekarza, albo pilota. Facet , co ty piszesz ? Człowiek uczy się żeby zdobyć potrzebną wiedzę fachową, a nie papierek. Sam sobie wystawiasz świadectwo, że będziesz niedouczonym karierowiczem. Przyt takim podejściu bez pleców kariery wielkiej nie zrobisz. Ale widocznie wiedza ci nie potrzebna, tylko ,,papierek" Ot i cały obraz tak zachwalanej przez ciebie POstępowej młodzieży. Żenujące!!

Źle mnie zrozumiałeś chyba. Uważasz, że jakakolwiek szczecińska uczelnia oferuje zdobycie wiedzy, o której mówisz ? Wykładowcy Ci sami... Jeżeli jestem dociekliwy i chcę pracować to wykładowca mi to zapewni. Jeśli nie... To wystawi papierek i nara... O to mi chodziło. Ja na szczęście zaliczam się do tych, którzy chcą zdobyć wiedzę.

Offline millena

• Gaduła
« Odpowiedź #68 dnia: Lipca 16, 2010, 21:04:25 »
Mi wystarczy papierek

Właśnie o takich jak ty Dorn powiedział "wykształciuchy", czyli ludzie nie uczący się dla wiedzy , ale z cwaniactwa i dla papierka. Boże broń nas przeciwko takimi fachowcami od wszystkiego czyli od niczego.
A swoją drogą ciekawe w jaki sposób dostałeś pracę w MOKu, nie mając wykształcenia, chociaż ludzie z wyższym magisterskim nie mogą jej dostać. Pisałam już w jakimś wątku o plecach, ciekawe kto za tobą stoi rodzina, narzeczona czy znajomi.
millena

jezat

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Lipca 16, 2010, 21:07:27 »
Ja 10 lat swojego życia poświęciłem na studiowanie i to nie koniec. Więc możemy sobie podyskutować przy piwie o zakresie naszej wiedzy teoretycznej. W praktycznej, nawet nie stawaj ze mną w szranki.
pozdrawiam sekator

Coś ci zle z tą praktyczną wiedzą poszło bo nie dałeś rady w działalności gospodarczej,znaczy się jesteś kiepski.Kiepsko również u ciebie z oceną nawet tak prostej rzeczy jak obniżka podatków .Raz chwalisz to jako sukces Jarkacza a za chwilę ganisz,że zrobił zle,bo dał bogatym.Z pewnością jesteś już zmęczony i 10 letnim studiowaniem -to coś jak aplikacja Ziobry albo studia Gosiewa ksywa peron,a także 15 letnią działalnością
gospodarczą.Odpocznij.

sekator

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Lipca 16, 2010, 21:18:48 »
Cytat: "jezat"
Z pewnością jesteś już zmęczony i 10 letnim studiowaniem

Co trollu forumowy żal ci d...ę ściska, że szkół nie pokończyłeś ? Skończ te wycieczki osobiste, bo naprawdę ustalę twoje IP i udowodnie ci jaki jesteś cieńki w realu.

Mariusz1989

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: Lipca 16, 2010, 21:19:57 »
Cytat: "millena"
Mi wystarczy papierek

Właśnie o takich jak ty Dorn powiedział "wykształciuchy", czyli ludzie nie uczący się dla wiedzy , ale z cwaniactwa i dla papierka. Boże broń nas przeciwko takimi fachowcami od wszystkiego czyli od niczego.
A swoją drogą ciekawe w jaki sposób dostałeś pracę w MOKu, nie mając wykształcenia, chociaż ludzie z wyższym magisterskim nie mogą jej dostać. Pisałam już w jakimś wątku o plecach, ciekawe kto za tobą stoi rodzina, narzeczona czy znajomi.

Przeczytałaś dokładnie co napisałem ? Że mi nie wystarczy papierek... Że chcę zdobywać wiedzę. Papierek wystarczy mi od takiego wykładowcy, który nie potrafi mnie czegoś nauczyć. Więc nauczę się tego sam, a on podbije papierek. Za gorąco, czy nie umiecie czytać ze zrozumieniem ?

Nic mi nie wiadomo o tym, że żeby pracować w MOKu to trzeba mieć magistra. Być może. Ja pracę dostałem tam tylko dlatego, że m.in. moje stowarzyszenie zainicjowało powstanie Informacji Turystycznej i pracuję na tym stanowisku dlatego, że mam doświadczenie, przygotowanie podparte zaświadczeniami i papierkami. Ukończone kursy i wiedzę na ten temat. Jeśli Ciebie to usatysfakcjonuje, to nie jest to praca na stałe. I chętnie będę po jej zakończeniu wykonywał to na zasadzie wolontariatu. Jeśli robię to dobrze, to będę robił to dalej. Jeśli masz magistra to proszę bardzo. Zgłoś się do MOKu. Może Cię przyjmą. Nie wiem. Nie widzę też przeszkód, jeśli masz wiedzę większą od mojej na temat turystyki i jej funkcjonowania w regionie, doświadczenie i zdobyte kursy i zaświadczenia to proszę. Przyjdź do mnie do informacji. Porozmawiamy. I jeśli ta praca Ci się przyda i uznam, że się nadajesz to Ci ją z przyjemnością oddam. Jeśli chcesz wiedzieć to jest moja druga, poboczna praca. Pracuję od półtora roku ponad w innym miejscu. Za grosze. To fakt. Ale mi wystarcza narazie. Prócz "prezesowania" (jak wy to dumnie określacie) mam jeszcze wiele innych zainteresowań i zajęć. Więc zapraszam. Przyjdź i porozmawiaj. A nie oceniaj mnie na podstawie tego, co napisał o mnie ktoś na forum.

Nie załatwił mi nikt pracy, jedynie ja sam. A ty za to zamiast oczerniać i rzucać bezpodstawne zarzuty może być najpierw je zweryfikowała. Bo to tylko szkodzi twojemu wizerunkowi na forum w moich oczach. Rodzinę mam rozległą w samym Przęsocinie (co widać po nazwisku  ;D ), ale połowa to praktycznie nie moja rodzina.

Generalnie nie chciał bym się tłumaczyć żadnemu pracodawcy z tego, jakie głupoty na mój temat wypisuje całkiem anonimowa osoba. Wyssie coś z palca i plecie na lewo i prawo. Pełna kultura i profesjonalizm. Zapraszam więc do CITiKu. Porozmawiam z Wami, przekonacie się jaki jestem. Osobiście opowiem jak dostałem pracę, gdzie się uczę, jakie jest moje podejście do starszych. Skoro już i tak moja tożsamość nie jest tajemnicą. To zapraszam. Przy okazji dostaniecie jakieś broszurki, publikacje o Policach. Dowiecie się co ciekawego można zwiedzić. Zasięgniecie praktycznych informacji.

jezat

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Lipca 16, 2010, 21:36:02 »
Cytat: "jezat"
Z pewnością jesteś już zmęczony i 10 letnim studiowaniem i 15 letnią działalnością

Co trollu forumowy żal ci d...ę ściska, że szkół nie pokończyłeś ? Skończ te wycieczki osobiste, bo naprawdę ustalę twoje IP i udowodnie ci jaki jesteś cieńki w realu.

Nieładnie,nieładnie,ja się nad tobą lituję a ty do mnie po chams....o przepraszam, po pisowsku.Opanuj się ,wyjdz do kościółka,pomódl się o zdrowie Jarkacza,bo coraz gorzej z
jego psychika.Przy okazji spadnie ci temperatura,bo jak mniemam kościół latem nie jest ogrzewany,chociaż może być problem-będziesz o tej godzinie całował klamkę,bo bozia już o tej porze nie pilnuje.

Offline millena

• Gaduła
« Odpowiedź #73 dnia: Lipca 16, 2010, 21:40:30 »
Do Mariusza1989

Facet, ty o sobie powiedziałes już wszystko - typowy karierowicz zaangażowany...Można by to jeszcze dosadniej nazwać, ale za delikatna jestem...
Kończ Waść, wstydu oszczędź :rotfl:
millena

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #74 dnia: Lipca 16, 2010, 21:45:38 »
Cytuj (zaznaczone)

A jak ja wystartuję to na mnie zagłosujecie ?

I ma jeszcze zapędy na burmistrza. No Comment.