Nawiązując do kilku poprzenich wypowiedzi oraz dawnych wywodów p. Kłysa...
Nie mam żadnego interesu w tym, aby wygrała p. Chmielewska i na tym fakcie mi nie zależy, ale wiem jedno, nie można doprowadzić po raz kolejny gminą rządził ktoś taki jak p. Diakun. Dlaczego w ogóle zadałem sobie trud i dowiadywałem się jakie wykształcenie prezentuje sobą p. Chmielewska? Otóż w jednym czy nawet kilku swoich postach jeśli nie w tym temacie to w innym z działu polityka p. Kłys wyliczał czy też wyszydzał jej wykształcenie, ale jakoś nie widzi problemu, jeśli chodzi o aparatowego z zawodowym wykształceniem Burmistrza. Zresztą przed wyborami w których startował p. Diakun oraz Wirkijowski, to właśnie znacznie wyższe wykształcenie p. Wirkijowskiego było ZALETĄ nie do podważenia, którą to p. Kłys w niebo wywyższał - ale rozumiem, pamięć krótka i wybiórcza, w konkretnej sytuacji o takich szczegółach lepiej nie pamiętać, bo niby z jakim wykształceniem można to zestawić - gimnazjalista ma większy dorobek naukowy od burmistrza. I prawdą jest, jak ktoś napisał, że dziś nie ma się czym chwalić mając tyt. mgr przed nazwiskiem, ale daje to jakiś pogląd na osobę. Ale dość złośliwości
Pan Kłys i kilku grających w ten sam rytm co on, są niepoprawnymi hipokrytami i to jest żałosne i kolące w oczy, właśnie dlatego uważam, że z takim kolesiostwem należy w gminie i w powiecie skończyć! Niewielu ludzi w ogóle się polityką interesuje, niewielu ma pojęcie o co w ogóle w samorządzie chodzi, ale ktoś kto z tym "towarzystwem" się spotkał, a szczególnie z naszym polickim, ten z pewnością wie że wszelkiej maści układów, smarujących rekę kolegom i dbającym o wspólne interesy jest tu wielu. Oczywiście - wiem podniesiecie lament, że do prokuratury, CBA, itp. skoro wiem, trzeba to zgłosić, ale wszyscy wiemy, że tutaj wszystko jest robione na oczach wszystkich, tyle że w białych rękawiczkach. Jak inaczej mówić o fikcyjnych stanowiskach, sponsorowaniu prywaty, dbaniu o swój wizerunek utrzymując lokalnych pismaków i ich rodziny? To tylko jedne z wielu przykładów, ale takie najbardziej namacalne, bo dotykają bezpośrednio najbardziej krzyczącego na tym forum. Największego, nieszczerego, hipokryty. Dlatego uważam, że POTRZEBA zmian! Żeby stała się normalność, a wszelkie takie układy zostały zakończone. Diakun, od zawsze otaczał się wyjątkowo złymi ludźmi, fałszywymi, zgrywającymi przyjaciół, fachowców, a tak naprawdę liczących jak wykorzystać burmistrza - z tej perspektywy zgadzam się, Diakun jako osoba, jest do przełknięcia, gdyby nie otaczającego go środowisko, robiące mu wodę z mózgu. Odrębną sprawą jest też jego reprezentatywność, o której już kiedyś pisałem. Jego zachowanie się na oficjalnych eventach, sposób na działanie miasta. etc. dużo by pisać. Podobny syf jest w powiecie. Oby dni takiego Guździoła na stołku starosty były policzone. Faktycznie całkiem rozsądny jest Bednarek, choć też nie bez wad - ale odnoście ataku na nauczycieli - p. Andrzej także jest z tą branżą związany z wykształcenia czy wieloletniej pracy zawodowej, prawda? Ale cóż, hipokryci nie dostrzegą związku.