Spokojnie. Nie muszę się z niczego tłumaczyć. Nie pytam użytkowników forum o ich wiek itp.
Przeglądałem forum szkutnika pobieżnie. Ale dla przykładu nalazłem taki o to fragment:
Cytat:
Witaj szkutnik51,
Twój Post napisany przez Ciebie na: "Wirtualne Police i okolice", został usunięty przez Administratora lub Moderatora.
Link do tematu: http://forum.police.info.pl/viewtopic.php?t=4103
Twój post:
Temat: "[Police] Dziś gimnazjaliści UCHLEWAJĄ GĘBY w lasach"
zal mi was, ja tez jak chodzilem do gimnazjum to po zakonczeniu roku szlismy wypic i jarac duzo szlugow i jakos wyroslem na czlowieka, zacznijcie sie interesowac wlasnym zyciem a nie ciagle tylko narzekacie. zal mi was bo chyba nie macie wlasnego zycia :spiderman:
.........no i jak widać po samym poście, edukacje skończyłeś a zaczołeś "normalne" życie
Użytkownik do którego szkutnik skierował te słowa mógł poczuć się urażony. Dlatego post został usunięty. Zwykła logika. Jeśli post zawiera treści, które mogą kogoś urazić zostaje usuwany niezależnie od pozostałej treści. Skoro ktoś nie może wyrażać swoich opinii bez urażania innych osób to musi się liczyć z jakby to powiedział szkutnik cenzurą. Oczywiście gdyby taka sytacja zdarzyła się po raz pierwszy - przymkneli byśmy oko, ale szkutnik już wcześniej naginał zasady forum. Wcześniej nazywał ktogoś chwastem - ja bym poczuł się obrażony. Poza tym zwykły użytkownik nie widzi wielu rzeczy. Nie widzi wszytskich tematów, które był zakładane ani tym bardziej nie ma wglądu to prywatnych wiadomosci jakie użytkownicy wysłają do administracji.
ciekawe kiedy mnie zaczniecie starszyc swoim zamykaniem geby kazdemu kto ma wiecej do powiedzenai niz wy
Po raz kolejny podkreslam, że nikogo nie chcemy zastraszać. A tym bardziej nie "zamykamy gęby" ludziom o innych niż nasze poglądach. Na forum są zwolennicy takiej partii, ale także i innej - nie usuwamy tych co popierają PIS czy PO. Są ludzie, którym Clasic przeszkadza, a są którym nie - ta kwestia wcale nie ma wpływu czy czyjeś posty są kasowane czy nie.
Co więcej z pokorą uznajemy taki fakt, że ktoś życiowym doświadczeniem, wiedzą w danej dziedzinie może nas przewyższać. Takich użytkowników na forum jest pewnie liczna grupa. Czy oni są uciszani czy zastraszani?
Poza tym nie jest to gminne forum - jest prywatne. Jeśli komuś nie podobają się jego zasady nie musi na nie wchodzić. Może założyć własne.