Wikidajło i Krp a w ile osób zbieraliście ? Jestem podłamana po obejrzeniu waszych zdjęć...Moje grzybki właśnie się gotują ale jest ich niestety mniej. A więc jutro w las!
Ten zbiór ze zdjęcia to we czwórkę (z żoną, synem i psem). Wczoraj byłem sam, zebrałem dwa razy tyle: duże wiadro. Podgrzybki i kilka kurek.
Borowików-goryczaków nie brałem, bo zwątpiłem w swoje rozpoznanie. Część wygląda jak niektóre borowiki usiatkowane, część jak goryczaki właśnie - a gorzkie nie są. Wczoraj znalazłem jednego: gorzki. Obok cztery inne prawie identyczne, goryczy brak. Przecież nie będę każdego grzyba próbował na surowo...
Dziś zaraz jadę znowu. Podłamywać się nie ma czym. Grzyby wymagają cierpliwości. Wczoraj szedłem w las i znalazłem ze cztery sztuki (za to w czerwonych muchomorach mógłbym przebierać). Resztę, do pełnego wiadra, zebrałem wracając prawie tą samą drogą
[ Dodano: 2010-08-26, 12:56 ]I dzisiejsze łupy. Sam, od 9 do 12. Wczorajszy zbiór podobny, tylko kurek było jeszcze mniej i podgrzybki chyba brzydsze (więcej rozlazłych).
[ Dodano: 2010-08-26, 12:59 ]Chyba coś z linkami pokręciłem...