Czytałem, że niektóre gminy wolą nawet dać 1 tys. złotych osobie, która adoptuje zwierzaka, niż płacić za odłowienie, kwarantannę i umieszczenie w schronisku.
No i się skończył ten pomysł na tym,że znaleziono już pierwsze adoptowane psy martwe,ktoś zwiną kasę,a psa rąbnął w łeb
Swoją drogą nie rozumiem dlaczego gmina nie podjęła do tej pory żadnych zdecydowanych kroków, aby ta kwota wynosiła dużo więcej niż owe 60 tys. Bo chyba nie jest to dla nikogo tajemnicą, że psów w gminie jest przynajmniej trzy razy więcej.
I z tym się z tobą zgodzę
A niby z jakiej racji ja? To Ty jesteś fanatyczną miłośniczką zwierząt, więc walcz. Mi wystarcza troska o to, aby dzieci i ludzi nie stawiano w hierarchii ważności poniżej psów
A niby z takiej racji,że jestem takim samym człowiekiem jak ty,już i tak robię wiele,nie mam niestety czasu na więcej.No i nie jestem fanatyczką,a wręcz czasami mam już dosyć pomagania,bo to dodatkowa praca na cały etat,zresztą każda z nas powoli się wypala,wciąż działami bo chcemy coś zmienić i zastanawiamy się:"Jak nie my,to kto?"-zgłaszasz się na ochotnika? Nikt tu nie stawia ludzi i dzieci niżej w hierarchii!!!!
Po prostu chcemy coś zmienić,nie chcemy w naszym mieście wałęsających się bezdomnych,chorych,wychudzonych i cierpiących zwierząt,mamy uczucia,czy to coś złego? Czy w naszym mieście widziałeś bezdomne ,wygłodzone dzieci - z chęcią zorganizujemy coś i nakarmimy je jeżeli będzie taka potrzeba!
Gmina od wielu lat rozdaje darmowe torby na sprzątanie psich kup. Rozpoczęła to jeszcze Pani Ela Kruszyńska.
Ja płacę podatek od psa od 14 lat i nigdy nie otrzymałam nawet jednego woreczka za to.
Mam propozycję: zacznijcie tę opłatę egzekwować. Na początek: niech hycel wyłapie pieski biegające bez opiekunów. Wszystkie.
Ja również jestem za ,choć gminę kosztowałoby to miliony niestety.