Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: parking pod oknami bloku przy ul. Wróblewskiego  (Przeczytany 1127 razy)

Offline Zenobiusz

• Stały bywalec
parking pod oknami bloku przy ul. Wróblewskiego
« dnia: Sierpnia 08, 2025, 18:49:19 »
Mieszkańcom budynków przy ul. Wróblewskiego wrzucono do skrzynek ankiety dotyczące wybudowania parkingu pod oknami bloku nr 5.
Ankiety wrzucono teraz w okresie urlopowym i dano bardzo krótki termin na ich złożenie wypełnionych w Siedzibie Spółdzielni - do 14 sierpnia. Ankiety dostali również mieszkańcy bloku nr 7 pod oknami których parkingu nie będzie. Ten kawałek zieleni oddzielający blok nr 5 od ulicy ma zamienić się w parking pod oknami - z hałasem, smrodem spalin, obniżonym komfortem życia w miejscu służącym do odpoczynku, obniżeniem wartości lokali mieszkalnych. Skrajnie nieuczciwym jest przekazanie do wypełnienia ankiet mieszkańcom bloku nr 7 pod blokiem których parkingu nie będzie. Poniżej ankieta i dodatkowo apel do mieszkańców umieszczony na drzwiach wejściowych do klatek.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 08, 2025, 18:52:30 wysłana przez Zenobiusz »

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
Odp: parking pod oknami bloku przy ul. Wróblewskiego
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 08, 2025, 20:16:21 »
Mieszkańcom budynków przy ul. Wróblewskiego wrzucono do skrzynek ankiety dotyczące wybudowania parkingu pod oknami bloku nr 5.
Ankiety wrzucono teraz w okresie urlopowym i dano bardzo krótki termin na ich złożenie wypełnionych w Siedzibie Spółdzielni - do 14 sierpnia. Ankiety dostali również mieszkańcy bloku nr 7 pod oknami których parkingu nie będzie. Ten kawałek zieleni oddzielający blok nr 5 od ulicy ma zamienić się w parking pod oknami - z hałasem, smrodem spalin, obniżonym komfortem życia w miejscu służącym do odpoczynku, obniżeniem wartości lokali mieszkalnych. Skrajnie nieuczciwym jest przekazanie do wypełnienia ankiet mieszkańcom bloku nr 7 pod blokiem których parkingu nie będzie. Poniżej ankieta i dodatkowo apel do mieszkańców umieszczony na drzwiach wejściowych do klatek.
Jak najbardziej dobra decyzja. Taka inwestycja PODNIESIE wartosc mieszkan, a nie obnizy. Obniza wartosc mieszkan katastrofa z miejscami parkingowymi.

Miejsca zielonego zawsze szkoda, ale zaraz po drugiej stronie bloku jest las, wiec to nie tak ze nagle wszystko jest zabetonowane i nawet kawalka drzewa nie ma...

Offline żary

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 11, 2025, 06:25:51 »
Poranne odpalanie starego diesla pod oknem, w grudniu skrobanie szyb plus trzask porządnie zamykanych drzwi ... nie no napewno podniesie to wartość i komfort mieszkania.
Rasowy, żałosne jest ot co napisałeś - (wartość mieszkania a komfort mieszkania - spoko hahah) . Chciałbyś żeby mieszkańcy Jasienicy decydowali czy przy twoim bloku ma przebiegać droga expresowa lub parking dla tirów?
Ogromny parking jest naprzeciwko przychodni. ale nie bo hrabi musi z okna widzieć swój cudowny samochodzik.
Zdecydowane nie dla tego parkingu, i tak jak autor wątka napisał - dlaczego blok nr 7 również decyduje o tym?
War. War never changes...

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 11, 2025, 08:36:53 »
Poranne odpalanie starego diesla pod oknem, w grudniu skrobanie szyb plus trzask porządnie zamykanych drzwi ... nie no napewno podniesie to wartość i komfort mieszkania.
Rasowy, żałosne jest ot co napisałeś - (wartość mieszkania a komfort mieszkania - spoko hahah) . Chciałbyś żeby mieszkańcy Jasienicy decydowali czy przy twoim bloku ma przebiegać droga expresowa lub parking dla tirów?
Ogromny parking jest naprzeciwko przychodni. ale nie bo hrabi musi z okna widzieć swój cudowny samochodzik.
Zdecydowane nie dla tego parkingu, i tak jak autor wątka napisał - dlaczego blok nr 7 również decyduje o tym?
Żałosna jest nieznajomość praw ekonomii rządzących cenami mieszkań i wypowiadanie się na ten temat publicznie ;). Ogromny parking naprzeciwko przychodni który już od dawna jest zapełniony, a będzie gorzej? I co to za bzdura o ludziach z Jasienicy? Pytają mieszkańców dwóch pobliskich bloków, bo to dla nich ma być ten parking. Przy drugim bloku nie zrobią, bo tam już jest plac zabaw. Dzieciaki drace ryje już ci nie przeszkadzają?

I właśnie bardzo blisko mojego "bloku" zaczynają budować obwodnicę, a jakos tu nie płacze tylko się cieszę, że będę mógł wyjechac "w Polskę" bez stania w korkach w Szczecinie, a wartość mojej nieruchomości wzrośnie ;)

Offline żary

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 11, 2025, 13:42:01 »
ojoj. Szalom bratku skoro dla ciebie ważniejszy jakiś twój wybujały wzrost wartości mieszkania ... pamiętaj grubymi literami ujma to w trakcie sprzedaży - a kiedy będziesz sprzedawał? eee?
Ludzie chcą spokoju i ciszy, powiedz to tym co na parterze mieszkają - i schowaj swoje wywody nt wartości mieszkania głęboko w swoja jarmułkę.
Spokój i ciszy vs porany hałas i ruch pod balkonem.
btw parking na przeciwko przychodni - powiedz mi kiedy miejes problem żeby tam zaparkować? popołudniu możesz tam stawać autobusem w poprzek, no chyba ze tylko stan rzeczywisty widziałeś na Google maps

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 11, 2025, 17:59:39 »
ojoj. Szalom bratku skoro dla ciebie ważniejszy jakiś twój wybujały wzrost wartości mieszkania ... pamiętaj grubymi literami ujma to w trakcie sprzedaży - a kiedy będziesz sprzedawał? eee?
Ludzie chcą spokoju i ciszy, powiedz to tym co na parterze mieszkają - i schowaj swoje wywody nt wartości mieszkania głęboko w swoja jarmułkę.
Spokój i ciszy vs porany hałas i ruch pod balkonem.
btw parking na przeciwko przychodni - powiedz mi kiedy miejes problem żeby tam zaparkować? popołudniu możesz tam stawać autobusem w poprzek, no chyba ze tylko stan rzeczywisty widziałeś na Google maps
xD przecież to nie ja podniosłem argument wartości mieszkania, ja go tylko zbiłem.

Co do parkingu to dzisiaj tam byłem dwa razy przed południem i 2x był zapchany. Zresztą on też jest u ludzi pod domami.

Chłop co się zagotowal bo będzie miał gdzie auto zaparkować, no nie wytrzymam xD

Offline Arkona

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 13, 2025, 16:57:16 »
Wróbla to niezły punkt jak o mieszkania w bloku chodzi, blisko las, szczególnie ci w łamańcach mają wypas. Chciałem tam nawet kiedyś mieszkanie mieć, ale za małe metraże jak dla mnie. Prędzej tu gdzieś auto zaparkujesz, jak na Nowych osiedlach. Takie czasy, że w rodzinie nieraz po trzy auta, dlatego parkingi są potrzebne.
Strzeż się ludzi, którzy powiększają swój majątek dzięki słowom. Szczególnie strzeż się prawodawców i duchownych, którzy przeczą Prawu Natury.

Offline żary

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 14, 2025, 18:58:51 »
Rasowy peci* - zniżę się na sekundę do twojego poziomu. Klasyka - brak argumentów = wyzwiska. Brawo. W ogóle xd już dużo wyjaśnia że odpowiedzi pisze osoba z iq małży,
Przed południem - po południu - znasz różnice ? Parking wzdłuż bloku a parking z boku bloku - żadna różnica co nie? Ostatni raz marnuje czas na iq wartość xd.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 14, 2025, 22:30:04 »
Rasowy peci* - zniżę się na sekundę do twojego poziomu. Klasyka - brak argumentów = wyzwiska. Brawo. W ogóle xd już dużo wyjaśnia że odpowiedzi pisze osoba z iq małży,
Przed południem - po południu - znasz różnice ? Parking wzdłuż bloku a parking z boku bloku - żadna różnica co nie? Ostatni raz marnuje czas na iq wartość xd.
Przeciez to ty zaczales wycieczki osobiste, chociazby sugerujace wyznanie xD I to ja ciebie zasypuje argumentami a ty nie masz zadnych. Ktos odpala starego diesla i skrobie szybe XD nie wiem - moze okna wstaw do chaty czy cos, albo ci flara z polimerow zagluszy i nie bedziesz szlyszal.

"ostatni raz marnuje czas na iq wartosc" - a po polsku?

Bys wiedzial byku ile mam IQ to bys przeprosil i usunal te swoje marne wypociny. Plus jest taki, ze twoje zdanie nie ma zadnego znaczenia i jezeli maja wybudowac parking to ci go wybuduja i masz pewnosc, ze jak bede jechal do apteki albo Dobosza to tam bede parkowal swoje 1.9 tdi xD