Po drugie - po co podajesz cenę ze stycznia jak wakacje letnie są w lipcu - sierpniu?
Bo wakacje kupuje się z wyprzedzeniem?
Z całą moją nienawiścią do PiS, obarczanie ich słabą złotówką jest troszkę niepoważne. Różnica w cenie EUR wynosi ok 20-30gr, funt kosztuje praktycznie tyle samo co rok temu o tej porze, dolar jest z 15gr droższy, ale od dawna i tak buja się na poziomie 3,7-3,9.
Nie wiem jak załatwiasz wakacje, ale dwoje osób na tydzień za granicę, zwiedzając dwa państwa może pojechać za ok 2k PLN. Z dziećmi pewnie koszty wyszłyby większe, ale to nie przez partię rządzącą, ale przez... dzieci. W końcu im więcej osób tym drożej, to chyba normalne. Jak się chce to da się tanio podróżować.
Anyway, większą, a raczej całkowitą winą PiS jest to:
http://www.wykop.pl/link/3194553/spore-podwyzki-oplat-w-t-mobile-uslugi-bankowe-nowe-konta-nowa-tabela-oplat/To już kolejny bank, jaki będzie następny? Tak, wiem, że banki od zawsze podnosiły opłaty. Ale w ostatnich miesiącach jest to nagminne i szczególnie wysokie, z coraz trudniejszymi warunkami do spełnienia by tych opłat nie było. Widzę to po swoich kontach, a mam ich chyba z 4.
Wiele bym dał by spojrzeć w twarz człowieka, który wymyślił sobie, że wpisze do ustawy klauzulę zakazującą bankom przerzucać kosztów podatku bankowego na klientów. To musi być twarz myślą nieskalana.