Dzień dobry.
Widzę, że kampania wyborcza nabiera rozpędu.
Przed publikacją nowego wpisu (późnym wieczorem) chciałbym przypomnieć swój wpis wczorajszy. Ze specjalną dedykacją dla osób gloryfukujących Rogowskiego i Kuźmiczonka. Mam nadzieję, że po przeczytaniu tego tekstu wreszcie otworzą oczy i przestaną uprawiać tanią propagandę.
Album wstydu.
Przez ostatnie kilka lat uczestniczyliśmy w igrzyskach, organizowanych przez śmietankę towarzyską naszej Firmy. Braliśmy udział w zabawie, polegającej na bezprawnym stawianiu na podium osób, które w żaden sposób na jakiekolwiek wyróżnienie nie zasłużyły.
Kto te osoby stawiał na podium i kim są te osoby? Po odpowiedź zapraszam do albumu wstydu, wydajnego z okazji 50 lecia POLIC.
Album wstydu nosi swoją nazwę na cześć osób, które w sposób bezceremonialny wykorzystały okazję, aby nachalnie reklamować swoje paskudne gęby.
Często zastanawiam się nad kryteriami doboru kandydatów do albumu wstydu. I jedno, co od razu rzuca się w oczy to duża ilość zdjęć członków Solidarności. Oczywiście, nie mogło zabraknąć Zielińskiego i Rogowskiego. Tatusia z nowym synkiem. Jest też facjata GoGo.
Oprócz tych wątpliwych autorytetów, dla ściemy, zamieszczono kilkanaście zdjęć osób, o których nie można powiedzieć choćby jednego złego słowa. Ludzi pracowitych i uczciwych. Niestety, pracowitość i uczciwość to dzisiaj towar deficytowy.
Poza tym, wstyd przyznać, zabrakło miejsca m.in. dla mojego kolegi z Produkcji, dla człowieka z prawie czterdziestopięcioletnim stażem, o czterocyfrowym numerze ewidencyjnym, zaczynający się liczbą 6! Zabrakło miejsca dla człowieka, który całe życie poświęcił POLICOM, który wychował wiele pokoleń specjalistów z mojej jednostki biznesowej. Zabrakło dla niego miejsca, bo nigdy nie należał do żadnej partii politycznej, nigdy nie kombinował, za to zawsze był i jest uosobieniem skromności, życzliwości i uczciwości. Za kilka miesięcy odchodzi na emeryturę. Miałby fajną pamiątkę. Gdyby tylko ktoś zainteresował się prawdziwymi ludźmi pracy!
Przykłady osób, które faktycznie zasłużyły na wyróżnienie można mnożyć.
Koryto ma właściwości magnesu. Przyciąga karierowiczów, blagierów i miernoty.
Nie pozwólmy, aby album wstydu miał swoją reedycję. Możemy to zrobić olewając Rogowskiego i Kuźmiczonka w najbliższych wyborach do Zarządu.
Pozdrawiam.