No przepiękna hagiografia. Wzruszyłem się. Gdyby jeszcze dołożyć dzieło szatana (czyli wybór bankruta na wykonawcę) i cud (przesunięcie hali o dwa metry), byłaby klasyka gatunku.
To już nie płaczemy, że brakuje kasy na drogi?
Przechodzimy do kolejnych ogromnych afer?
Stoi hala? - Stoi.
Użytkowana jest hala? - jest
Tak samo, jak wyremontowana droga jest.
Z tą tylko różnicą, że nieróbstwo przedstawicieli powiatu doprowadziło, że za drogę tą (ciekawe jak często użytkowaną przez lokalną społeczności) będziemy spłacać sowity kredyt.
A ja się pokuszę o inną konkluzję: całe szczęście, że się nie zabrała, bo zamiast dobrej drogi do Szczecina Nowe Warpno miałoby park jurajski w Podgrodziu.
Nie dywaguj, co by było, gdyby.
Skoro jesteś pochlebcą "nic nie robienia", lenistwa, zaniechania, marnotrawienia, etc- to już Twój wybór.
Co do mieszania, to sam to robisz. Ja nigdzie nie pisałem, że Gryf odpowiada za to, co się teraz dzieje w powiecie.Gryf współodpowiada za to, że hala jest mocno przewymiarowana, i odpowiada za to, że w Białej jest to, co jest.
No i przypominam: dysponent kasy w tym przypadku nie był jeden. Gryf i PO odpowiadają za to wspólnie.
Jak widzisz- to nie ja mieszam.
A jeśli chodzi o sytuację w Białej- to nikt inny za tym nie stoi powiatowe PO.
Jeśli natomiast doszukujesz się afery przewymiarowania hali- to już oczyma wyobraźni widzę jak Grzesiek Ufniarz i jego koledzy biegają z łopatkami po nocy w wykopie fundamentów i 2 meterki dokopują:)
I na zakończenie - skoro tak doskonale widzisz błędy Gryfa i jednocześnie dostrzegasz brak kasy w Powiecie, to może napiszesz wszem i wobec, dlaczego w zeszłym roku Powiat wyciągnął warsztaty szkolne z Zespołu Szkół?
Ja tylko nadmienię- że operacja ta spowodowała po pierwsze- konieczność wydatku kolejnych pieniędzy z powiatu tytułem podatku od nieruchomości (ok 25-30 tys zł rocznie) oraz opłat za zarząd nieruchomością zleconą firmie ze Szczecina lub z Dobrej (nie pamiętam dokładnie skąd, ale kwota tego oscyluje w granicach 15-20 tys zł).... ach tak- znalazł się tam PCPR, któremu od razu dano bonifikatę...