Każdy ocenia przedstawiony przez GRYF program wedle swojego gustu i upodobań. Nie znam nikogo odpowiedzialnego za swoje słowa i czyny, kto zdoła zadowolić wszystkich swoimi propozycjami.
Jeżeli szukasz ugrupowania, które dąży do przejęcia(lub utrzymania) władzy w Powiecie po to, by zmienić dyrektora w Białej, to może znajdziesz taką propozycję w innych programach. My dążymy do ustabilizowania sytuacji w Białej, mając świadomość możliwości przewidzianych przepisami, i jej rozwoju co wyraźnie proponujemy. Jako opozycja takich możliwości nie mamy, a obecne kierownictwo powiatu nie robi w sprawie Białej nic.
Za to chcemy zrealizować w szkołach gminnych program "Szkoła Bez Hałasu". Inicjatywę bardzo cenioną przez nauczycieli i uczniów, dającą większy komfort pracy i nauki.
W sprawie linii A na sesji mówiłem wyraźnie to, co Ty mówisz. Że problemem jest utrzymanie punktualności tej linii, i że wynika to ze złej organizacji tej linii. Regularnie przekazujemy ZDiTM raporty z realizacji przewozów na linii A z wnioskami o jej zmianę. O rezygnowaniu przez pasażerów z biletów miesięcznych trudno mi się wypowiadać, bo to domena i odpowiedzialność ZDiTM i nie wiem czy takie zjawisko następuje i w jakiej skali. aby sprawa była jasna - w SPPK nie ma szczegolnego entuzjamu z powdu zmiany F na A. Dałem temu wyraz wielokrotnie, nawet na tym forum. Jeżeli uważasz, że właściwym podsumowaniem tej sprawy jest sugerowane przez Ciebie "zadowolenie SPPK z dodatkowych zleceń", to powiem tyle - zapytano na sesji o fakty - odpowiedziałem o faktach. Nie oceniałem ani nie wyrażałem osądów na temat dodatkowych zleceń.
Sugerowanie, że pomiędzy Policami i Szczecinem doszło do jakiegoś dealu - miejsca na listach za zmianę "F" na "A" jest kompletną bzdurą. Zaskoczyłeś mnie tą opinią, głównie tym, że to TY ją wyraziłeś.