Będzie w niedługim czasie roznoszone oświadczenie o wyborze metody ogrzewania i poznamy wynik wtedy sami Państwo odpowiecie sobie co wolicie.Sama jestem ciekawa jej wyniku. Pozdrawiam
A ja mam nadzieję, że nie trzeba będzie w "zębach" nosić do siedziby SM, by się określić, że
CHCĘ/JESTEM ZWOLENNIKIEM rozliczenia z m2 lub w ogóle
PRZECIWNIKIEM PODZIELNIKÓW. Mam także nadzieję, że będzie można odpowiedź na swoją wolę/stanowisko - wrzucić do skrzynki na listy w przegródkę
ZWROTY oraz to, że będą się liczyć tyko te odpowiedzi, które faktycznie znajdą się w pisane na ankiecie/oświadczeniu i będzie to wola 100% mieszkańców/członków danej/ankietowanej nieruchomości, a nie -jak było do tej pory - będą brały w nich udział osoby widma. Czyli te, które niedostawczą odpowiedzi, a zaważą na wynikach (bo np. cyt."ankiety/oświadczenia niezwrócone do SM uważa się, że są za dotychczasowym systemem rozliczeniowym". Koszmar -
nieobecni nie mają racji! Dlatego uważam, że % zwróconych ankiet/oświadczeń do SM jest 100% odpowiedzią mieszkańców danej nieruchomości, co do sposobu rozliczenia/opomiarowania itp, a
NIE- jak było do tej pory - 50%+1 członków SM. nieruchomości.
Decyzje powinny zapadać tak, jak na zabraniach - brak kworum-15 min. przerwy, po czym wszystkie decyzje podjęte przez OBECNYCH na sali mają moc prawną i obowiązującą. Tak powinny być zredagowane ankiety.