Jak czytam, to nie jesteś w SM Chemik, więc trochę możesz nie rozumieć naszych problemów lub bolączek samej SM, ale to nic. Nie wszyscy muszą. W "Naszej" SM pracować mają/chcą rozsądni ludzie, nie karierowicze, a raczej społecznicy z przekonania.
Nie, nie jestem członkiem SM Chemik, ale wcześniej miałem okazję mieszkać w bloku, który należał i nadal należy do SM Chemik. Przez te wszystkie lata widzę, że nic się nie zmieniło, a jak już to na gorsze. Trochę się dziwię ludziom, że tak długo godzili się na chamstwo i arogancje ze strony zarządu. Najważniejsze jest jednak to, że w końcu się coś ruszyło i macie teraz szansę wrócić do normalności, czego Wam szczerze życzę.
Czyli co, lepiej byłoby gdyby członek spółdzielni przegrał w sądzie i zapłacił 4000zł lub więcej za ciepło którego nie zużył? Ja się cieszę z wygranej bo to oznacza że to członkowie spółdzielni mają rację a nie obecny prezes i jego świta.
Oczywiście, że nie, jeżeli ktoś został oszukany/okradziony to powinien dostać rekompensatę, jednak kosztów nie poniosą konkretne osoby, które wprowadziły ten chory system, tylko spółdzielnia, którą tworzą jej członkowie. To błędne koło i o to mi tylko chodziło.
a DEtonator jak widać robi sobie żarty z rzeczy które dla nas sa ważne,
Ten znowu swoje.... Nie chciałem z Was żartować, stwierdziłem tylko pewien fakt, a wyjaśnienie masz powyżej.