A że pani dyrektor tym posunięciem mocno obniżyła rangę oficjalnego otwarcia, to inna bajka.
Mam w tej kwestii odmienne zdanie.
Uczniowie cały rok szkolny odczuwali dolegliwości z powodu zamkniętej hali. Udostępniając halę dla nich dzień po decyzji o pozwoleniu na użytkowanie i w ostatni dzień roku szkolnego, dała znak, że to obiekt dla nich i że oni pierwsi mogą z niej korzystać.
Grzegorz, nie udawaj.
I zdecyduj się - bo albo otwarcie hali jest dla uczniów (zresztą półoficjalne, bo decyzja musi się uprawomocnić - teoretycznie ktoś mógłby zaskarżyć) i ok, ale wtedy nie robimy histerii z tego, że nie ma oficjeli.
Albo robimy histerię, że olali ważne wydarzenie - ale wtedy wypominamy nie tylko brak starosty Leszka Guździoła z PO, ale również np. brak Andrzeja Bednarka z Gryfa (wicestarosty odpowiedzialnego za oświatę w momencie rozpoczęcia budowy).
Albo piszemy "ja, jako członek Gryfa, uważam, ze to, co robią władze powiatu z PO, to skandal".
Tak byłoby uczciwiej, prawda?
Pozwolenie na użytkowanie wydano wczoraj i w ramach niespodzianki Pani Dyrektor Białej zorganizowała zakończenie roku w hali. To była niespodzianka dla uczniów. Zaproszeni przedstawiciele władz(organu założycielskiego szkoły) nie byli łaskawi się pojawić.
Dajesz głowę, że byli zaproszeni? Bo o ile wiem, Biała apeli na koniec roku nie robi.
Swoją drogą radnych z Gryfa też na zdjęciach nie widać...
A że pani dyrektor tym posunięciem mocno obniżyła rangę oficjalnego otwarcia, to inna bajka.
Tak. Byli zaproszeni.
Kiedy i jak? Telefonicznie w piątek rano? Naprawdę uważasz, że wypada w takiej sytuacji robić komuś wyrzuty, że nie przyszedł? Zwłaszcza że to dzień, w którym zakończenie roku jest nie tylko w Białej.
Mnie też nie było - chociaż chciałem być.
Błagam Cię. O jakiej randze Ty piszesz? O przecięciu w błyskach fleszy wstęgi przez pana Starostę?
Tak, o tej. Dla polityków wszystkich opcji takie imprezy są ważne, bo to okazja do pokazania się. A w tym przypadku medialnie nie będzie to już otwarcie hali, a tylko oficjalne przecięcie wstęgi. Czyli mniej wiecej "zdjęcie z podpisem na ósmej stronie" zamiast "dużego artykułu na rozkładówce". Ani mnie to cieszy, ani martwi - stwierdziłem fakt i tyle.
Co to za sianie niepewności i znaków zapytania w głowach ludzi?.
A co, powinni łykać jak pelikany? Niech patrzą, sprawdzają, myślą i oceniają - ale samodzielnie, a nie jak owieczki za przewodnikiem stada.
Wykidajło, Twoja "bezgraniczna nieomylność", siłą rzeczy, musi mieć granice na tym forum,
Obawiam się, że z tańcem zwycięstwa musisz jeszcze poczekać. Widzisz, ja też w pierwszej chwili zwątpiłem - bo może się przesłyszałem i chodziło o to, że tylko w tym roku apelu nie planowali? Ale zajrzałem na stronę Białej. Tam jest taka zakładka "z życia szkoły", a dalej relacje z fotkami z różnych wydarzeń, kilka lat wstecz. Są najróżniejsze, w tym z uroczystych początków każdego roku szkolnego - ale uroczyste zakończenia jakoś przez 6 lat nawet na jedną wzmiankę nie zasłużyły. Ciekawe, dlaczego?