Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] WOŚP 2013  (Przeczytany 55422 razy)

Offline Daria

• Wielka Gaduła
[Police] WOŚP 2013
« Odpowiedź #75 dnia: Stycznia 15, 2013, 17:33:02 »
Samowystarczalni i zdrowi mogą nie doceniać ogromnego znaczenia sprzętu z górnej półki w:  
profilaktyce,
diagnostyce,
leczeniu,
rehabilitacji ...
Inkubatory, kardiomonitory, pompy insulinowe dla dzieci i kobiet ciężarnych, pompy infuzyjne, laparoskopy, aparaty usg, lasery okulistyczne, holtery i ... nie tylko.
Często bywa tak, że jeden pacjent korzysta z wielu sprzętów. Można tego nie uwzględniać?
No i ... sprzęt jest dla wszystkich.
- Znaj i uwzględniaj zdanie innych -

Offline Magazyn_Policki

• Bywalec
  • **
[Police] WOŚP 2013
« Odpowiedź #76 dnia: Stycznia 15, 2013, 18:36:30 »
Widzisz Wojtku! Naszym zdaniem: masz rację i nie masz. Masz, bo słusznie twierdzisz (choć tego jeszcze nie wyartykułowałeś), że koszty organizacji "Orkiestry" przenoszą wyniki zbiórek. Ale...
"Orkiestra" wyzwala niezwykłą dobroć wśród ludzi zazwyczaj skłóconych. Wszyscy CHCĄ komuś wskazanemu pomóc. Niemowlętom, dzieciom, seniorom.
Jeśli tak spojrzymy - finanse nie są ważne. Ważna jest postawa. Oczywiście Twoje wyliczenia (vel ich sugestie) są słuszne. Ale gdy przyjmiemy, że nie o to chodzi - sprawy niezrozumiałe stają się usprawiedliwione.
I tyle komentarza, bez wątpienia zrozumiesz.
Jan Antoni - naczelny "Magazynu".
Pozdrawiamy
Redakcja
Magazynu Polickiego

Offline TrzebieżCITY

• VIP
[Police] WOŚP 2013
« Odpowiedź #77 dnia: Stycznia 15, 2013, 18:42:03 »
Cytat: "Magazyn_Policki"
Widzisz Wojtku! Naszym zdaniem: masz rację i nie masz. Masz, bo słusznie twierdzisz (choć tego jeszcze nie wyartykułowałeś), że koszty organizacji "Orkiestry" przenoszą wyniki zbiórek. Ale...
"Orkiestra" wyzwala niezwykłą dobroć wśród ludzi zazwyczaj skłóconych. Wszyscy CHCĄ komuś wskazanemu pomóc. Niemowlętom, dzieciom, seniorom.
Jeśli tak spojrzymy - finanse nie są ważne. Ważna jest postawa. Oczywiście Twoje wyliczenia (vel ich sugestie) są słuszne. Ale gdy przyjmiemy, że nie o to chodzi - sprawy niezrozumiałe stają się usprawiedliwione.
I tyle komentarza, bez wątpienia zrozumiesz.
Jan Antoni - naczelny "Magazynu".
To powinno wystarczyć za pointę całego tematu. Dobroć okazana innym wraca do nas ze zdwojoną siłą.. Zdrowie jest najważniejsze, pamiętajcie szanowni forumowicze. Pozdrawiam
Oddaj cząstkę siebie innym...To nie boli,a może uratować komuś życie...DKMS przeciwko białaczce... Paweł, żeby było prościej...

tad19601963

• Gość
[Police] WOŚP 2013
« Odpowiedź #78 dnia: Stycznia 15, 2013, 19:46:09 »
Kaskada nie przejmuj się Niką , bywały gorsze rzeczy w świecie ale TY nie masz czego się wstydzić, jesteś 100% moralna , Nika -100% , a za szopkę Owsiaka płacą wszyscy podatnicy,
ile to jest to nie wiem ale niech nikt nie dezerteruje moralnie ale napisze ile płacimy za bizancujm Owsiaka

Offline TrzebieżCITY

• VIP
[Police] WOŚP 2013
« Odpowiedź #79 dnia: Stycznia 15, 2013, 19:56:37 »
Cytat: "tad19601963"
Kaskada nie przejmuj się Niką , bywały gorsze rzeczy w świecie ale TY nie masz czego się wstydzić, jesteś 100% moralna , Nika -100% , a za szopkę Owsiaka płacą wszyscy podatnicy,
ile to jest to nie wiem ale niech nikt nie dezerteruje moralnie ale napisze ile płacimy za bizancujm Owsiaka
Ciekawe ile za bizancjum biednego Kościoła Katolickiego płacisz? Rozliczasz proboszcza z każdej złotówki wrzuconej podczas mszy świętej i koperty  kolędowej? :crazy: Gdzie są efekty tych tac i kopert? Pokaż mi, bo jakoś niedowidzę. Ze zbiórki orkiestrowej moje dzieci  korzystały, co Ty zyskałeś? Do Twojej wiadomości, jestem katolikiem, szczrze wierzącym w Boga, a nie w spasionych i pazernych urzędników. Dzisiaj miałem bardzo miłe spotkanie kolędowe, i własnie coś takiego wraca mi wiarę w księży.
Oddaj cząstkę siebie innym...To nie boli,a może uratować komuś życie...DKMS przeciwko białaczce... Paweł, żeby było prościej...

tad19601963

• Gość
[Police] WOŚP 2013
« Odpowiedź #80 dnia: Stycznia 15, 2013, 20:09:37 »
Wiesz co bardzo lubię Trzebież latem , zawsze wkładałem 5 zeta do skarbonek WOŚP, ale zawsze nie przyjmowałem serduszek , i komentowałem delikatnie ... dla dzieci dam... ale nie lubię Pana Owsiaka, może te dzieci to zapamiętają ... i kiedyś zaczną samodzielnie myśleć... czemu Owsiak , co robi, i czemu wszyscy politycznie poprawni Go wspierają ??? a jak nie wierzysz to spytaj dzieci , czy ktoś z takim komentarzem dawał

Offline TrzebieżCITY

• VIP
[Police] WOŚP 2013
« Odpowiedź #81 dnia: Stycznia 15, 2013, 20:12:59 »
Dlaczego Ty nie potrafisz oddzielić Owsiaka od szlachetnej zbiórki dla chorych dzieci i seniorów? Dla mnie istotne , że komuś się CHCE pomagać ze szczerego serca. Jaki problem zrobić coś podobnego? Rzuć dobry pomysł, a będę pierwszy, który będzie za. Owsiak jest jaki jest, ale są wymierne efekty tego szumu. Jak najbardziej pozytywnego. Dla mnie największą radością jest uśmiech i słowo dziękuję. Troszkę życzliwości polecam. Przyjdzie czas, że Owsiaka nie będzie, ale idea pozostanie i to jest piękne. Oby jak najwięcej było takich akcji. Po wtóre, to nie Owsiak jest sednem całego przedsięwzięcia, a LUDZIE, którzy tworzą całą otoczkę.

tad19601963

• Gość
[Police] WOŚP 2013
« Odpowiedź #82 dnia: Stycznia 15, 2013, 20:25:24 »
Trzebież ja Cię lubię a nawet kocham ale co mam zrobić ja myślę a Ty ??

Offline Kuba

• Administrator
  • Weteran
[Police] WOŚP 2013
« Odpowiedź #83 dnia: Stycznia 15, 2013, 20:33:15 »
Cytat: "TrzebieżCITY"
Gdzie są efekty tych tac i kopert? Pokaż mi, bo jakoś niedowidzę

Zapraszam do kościoła św. Kazimierza :).
Jeśli jesteś nowym użytkownikiem, zapoznaj się z REGULAMINEM FORUM.

Zachęcam do obserwowania mojego bloga -
Chmielnik Jakubowy

Offline TrzebieżCITY

• VIP
[Police] WOŚP 2013
« Odpowiedź #84 dnia: Stycznia 15, 2013, 20:44:14 »
Cytat: "Kuba"
Gdzie są efekty tych tac i kopert? Pokaż mi, bo jakoś niedowidzę

Zapraszam do kościoła św. Kazimierza :).
Powiedz mi czy nowe organy są pomocne dla zdrowia i życia ludzi?

Offline TrzebieżCITY

• VIP
[Police] WOŚP 2013
« Odpowiedź #85 dnia: Stycznia 15, 2013, 20:48:24 »
Trzebież ja Cię lubię a nawet kocham ale co mam zrobić ja myślę a Ty ??
Ja również myślę i jak najbardziej popieram wszystkie akcje mające na celu pomoc ludziom bezbronnym i odrzuconym na margines, bo są za starzy. Powiedz mi jaka tutaj jest filozofia? Owsiaka nie będzie, Orkiestra będzie grała dalej, tego jestem pewien. Żądasz transparentności finansów, żądaj od wszystkich fundacji. Orkiestrowe granie łączy ludzi o różnych poglądach i to jest fajne. Nie wiem czy wiesz, ale nawet Jarosław Kaczyński przkazał kilka fantów na licytacje. Najważniejsza jest idea i CHCIEJSTWO. Siedzieć na tyłku z rękami w kieszeni, a duszy nie tego trzeba...

Offline Kuba

• Administrator
  • Weteran
[Police] WOŚP 2013
« Odpowiedź #86 dnia: Stycznia 15, 2013, 20:59:45 »

Ich rola jest diametralnie inna, ale nie możesz mówić, że nie widać, co się dzieje wpływającymi ofiarami, bo dzieje się wiele :)
Jeśli jesteś nowym użytkownikiem, zapoznaj się z REGULAMINEM FORUM.

Zachęcam do obserwowania mojego bloga -
Chmielnik Jakubowy

tad19601963

• Gość
[Police] WOŚP 2013
« Odpowiedź #87 dnia: Stycznia 15, 2013, 21:01:13 »
Trzebież czyli nie będzie grubej kreski Mazowieckiego.... i oki ...bo ta Polskę dzieli na patriotyczną i GW dzieci Stalinowców

Offline TrzebieżCITY

• VIP
[Police] WOŚP 2013
« Odpowiedź #88 dnia: Stycznia 15, 2013, 21:40:07 »
Cytat: "Kuba"

Ich rola jest diametralnie inna, ale nie możesz mówić, że nie widać, co się dzieje wpływającymi ofiarami, bo dzieje się wiele :)
To jest Kubo Twoje zdanie, a parafia Kazimierza Królewicza nie jest jedyną parafią w Polsce.

Offline TrzebieżCITY

• VIP
[Police] WOŚP 2013
« Odpowiedź #89 dnia: Stycznia 15, 2013, 22:07:57 »
Trzebież czyli nie będzie grubej kreski Mazowieckiego.... i oki ...bo ta Polskę dzieli na patriotyczną i GW dzieci Stalinowców
Co to ma wspólnego ze zbiórką pieniędzy na szczytny cel i czemu nie odniosłeś się do moich pytań o rozliczenia kościoła z ich zbiórek. O Caritas nie wspominam, bo to temat rzeka.