Jak wiadomo piszę w tym dziale pod dwoma nickami. W normalnej dyskusji - "validator", w dyskusji "urzędowej" - "osiemwiekow". Dlaczego tak - wyjaśni się niebawem, "osiemwiekow" będzie zarezerwowane dla sławnej, ale powoli powstającej witryny. Ale nie o to chodzi.
Mam już odpowiedź ambasady USA. Amerykanie chcą (i mogą) przybyć do nas 13 września, o 9.00. Mają czas do 13.30 - 14.00. Przybędą 3 osoby + tłumacz. Zaprosimy ich do Urzędu Miasta, a scenariusz spotkania zależy od liczby specjalistów z naszej strony. Dlatego bardzo serdecznie zapraszam (czytaj: gorąco proszę) o potencjalny udział następujące osoby:
Dominik Wołyński
Łukasz Socha
Dariusz Szaliński (również Jacek Stasiak i inni członkowie "Skarbu")
Jakub Matura
Grzegorz Ciechanowski
Andrzej Kowalik
Jan Matura
Wiesław Gaweł
Bartek Sitarz
i wszystkich, którzy na temat bombardowań Hydrierwerke mają cokolwiek do powiedzenia.
Przedstawiciele Urzędu Miasta powitają delegację, a potem usuną się z pierwszego planu oddając głos fachowcom. Zabezpieczymy też (samochód) wypad w teren, na pewno na cmentarz w Przęsocinie, a jakby był i Dominik - to również do Leśna Górnego. Trzeba się będzie zwijać, bo goście mają mało czasu, ale "damy radę". Wydaje się też, że dobrze byłoby ich zawieźć do bunkra "Skarbu". Tam jest sporo do pokazania.
Mnie, osobiście, zależy na tym, abyście - Drodzy Przyjaciele - nawiązali kontakty, które mogą zaowocować wielkimi możliwościami w zakresie dalszych badań. Dlatego darujcie, że spotkanie jest w czwartek, dzień powszedni i trzeba będzie borykać się ze zwolnieniami z pracy. Jeśli to możliwe - ponieście ofiarę i zechciejcie przybyć.
Dziś już jest za późno na telefony, zacznę dzwonić jutro, w sobotę, obecnie temat sygnalizuję na forum. Kto chce - niech do mnie pisze:
redaktor@az.pl
jan.antoni.klys@gmail.com
mój telefon: 600 044 737
Pozdrawiam Wszystkich! Jan Antoni Kłys