Dziś pani w kasie podbiła mi paragon -15gr zniżki na litrze, podczas gdy 95 jest po 5,02zl w Tesco. Pytałem taksówkarzy stojących pod tesco jak oceniają tam paliwo i maja dobre zdanie. kasjerka ze stacji mówi ze 95 maja ze Schwedt a 98 z orlenu. Na shelu na południowej na rondzie i na derdowskiego 95 kosztuje 5,15zł a vpower95 5,59zl. Wcześniej tankowalem 1,2 TSI 3 miesiące na tesco i było w porzadku, pózniej raz cały bak vpower Racing 100 i żadnej nie odczułem roznicy, po tym pare razy vpower 95 i tez żadnej roznicy w porównaniu z Tesco. Pózniej na shelu taka była wysoka cena ze postanowailem zatankowac na tesco i jest oki. Z pewnością vpower trochę go przeczyscila. Sadze, ze Tesco pozwoliłoby sobie na zła opinie bo plota poszlaby na Szczecin i mocne by mieli. W Schwedt są dwa kurki. Dla Niemców i Polaków. Wiec jeżeli shell i Tesco biorą w Schwedt zwykła 95 to jet taka sama.
Ładnie shell zarabia sobie, jak Tesco daje rabat i jeszcze zarabia na tym. Co je zmienia faktu ze co dziesiąte tankowanie warto zalać vpower Racing 100 ale tylko dla przeczyszczenia i przepalenia.