Jedna obietnica w tą, czy w tą już i tak się lud pogubił. Zmielimy razem z innymi obietnicami. Do wyborów daleko.
Wole POwskie obietnice, niż PiSowskie kłamstwa.
Wolę jeździć coraz lepszymi drogami, niż oglądać złote pomniki "Malutkiego Prezydenta". Cieszy mnie to, że postają nowe obiekty sportowe, hale widowiskowe, filharmonie, ścieżki rowerowe, etc. Szkoda tylko, że koszt tych inwestycji jest tak wysopki i np przy autostradach tak wielu podwykonawców padło... no cóż ale to PiS tak chciał, by dla transparentności przetargów najważniejszym wyznacznikiem była cena!
Gdyby gnioty, którzy tak psioczą na rząd obecnie mieli w sobie odrobinę obiektywizmu, to by bili się w pierś i napisali by, że polska gospodarka stanowi element naczynia połaczonego ze światową gospodarką. A jak jest na świecie?
Przecież to i tak nie przejdzie. No proszę Państwa my chcieliśmy, ale inni nas nie wsparli. My niewinni.
Powtórzę- w 2010 roku udało się zmniejszyć o połowe te subwencje. Najgłośniejszym przeciwnikiem wtenczas był PiS. Jak teraz będzie- niebawem zobaczymy. Jest projekt- będzie głosowanie w parlamencie. Przyjrzyj się wtedy Pol, kto podnosił łapki za odrzuceniem tego projektu.
- Przecież my przy władzy damy sobie jakoś radę. Nie musimy brać z partii od państwa, tylko bezpośrednio od państwa. Przecież wiadomo, że minister i cała jego świta nie pojedzie na spotkanie w tanim garniturze na kebab i wina z biedronki.
- Dobra damy sobie radę bez tych budżetowych ochłapów. Przecież mamy tak dużo bardzo bogatych członków. Z darmo ich biznesy się tak dobrze nie kręcą. Prezesi setek firm też przecież za wiedze tam nie są. Składać się na organizatorów tego wesołego miasteczka, bo odetniemy od koryta.
Jeśli dojdzie do tego, że ja nie będę musiał się dokładać na tą piaskonicę to OK.
A skąd maja elyty polityczne kasę na swoja działalności to jest już odrębny temat do dyskusji.
Tylko co będzie ja niedługo to lud odetnie tak jak napisałeś świnie od koryta?
Jedne świnie zostaną zamienione na inne, z ta różnicą, że te następne moga być o wiele groźniejsze niż te obecnie się pasące.