Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Ogólne] Chcieliście PO, to macie cz. 6.  (Przeczytany 296996 razy)

Offline pol

• VIP
[Ogólne] Chcieliście PO, to macie cz. 6.
« Odpowiedź #225 dnia: Czerwca 14, 2013, 18:28:35 »
Cytuj (zaznaczone)
orientujesz się, czy żona Hofmana

Nie orientuję się. Nie znam.

Offline MrW

• Gaduła
« Odpowiedź #226 dnia: Czerwca 14, 2013, 19:11:53 »
Cytat: "pol"
Cytuj (zaznaczone)
orientujesz się, czy żona Hofmana

Nie orientuję się. Nie znam.

Nie orientujesz się, bo nie pamiętasz, czy nie znasz bo dopiero poznajesz ten świat "dorosłych"?
Bo nie wiem, czy mam Ci przypomnieć, czy też nauczać?

Offline pol

• VIP
« Odpowiedź #227 dnia: Czerwca 16, 2013, 23:46:44 »
Coraz bardziej się martwię.
Jak oni przeżyją normalny dzień, gdy już niedługo nie będą przy korycie?

"Sklepy z ubraniami – prawie ćwierć miliona złotych. Restauracje – dwieście tysięcy. Salon win i cygar – prawie sto tysięcy. Do tego nocny klub i wynajem boiska, na którym premier gra w piłkę. Tak wyglądają wydatki Platformy Obywatelskiej, które przeanalizował "Newsweek"."
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/newsweek-po-wydala-fortune-na-ubrania,1,5541902,wiadomosc.html

Offline rbk

• Moderator
  • Stara Gwardia
  • wiecznie głodny króliczek
« Odpowiedź #228 dnia: Czerwca 17, 2013, 09:52:16 »
Najgorsze jest to, że nie ważne kto u władzy, 95% ludzi/partii tak zrobi.

Offline Wykidajło

• Weteran
    • http://www.naszepolice.pl
« Odpowiedź #229 dnia: Czerwca 17, 2013, 18:45:52 »
Pozostałe 5% to ci, co wydadzą milion na towarzystwo umięśnionych chłopców dla Prezesa  :devil:
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
« Odpowiedź #230 dnia: Czerwca 17, 2013, 21:43:26 »
Ale te kasy to od wielu już lat bastion prawych i sprawiedliwych. Nie tak dawno temu przecież Prezes publicznie darł szaty, że on nie pozwoli na to, aby objąć je nadzorem bankowym. Teraz wiemy czemu :devil:

Offline MrW

• Gaduła
« Odpowiedź #231 dnia: Czerwca 17, 2013, 21:59:11 »
Coraz bardziej się martwię.
Jak oni przeżyją normalny dzień, gdy już niedługo nie będą przy korycie?

Pol- na wcześniejsze moje pytanie nie odpowiedziałeś, więc teraz zapytam- zamierzasz być w tym temacie osobą do dyskusji, czy li wyłącznie ulotką propagandową?
A teraz kontynuując:
"Sklepy z ubraniami – prawie ćwierć miliona złotych. Restauracje – dwieście tysięcy. Salon win i cygar – prawie sto tysięcy. Do tego nocny klub i wynajem boiska, na którym premier gra w piłkę. Tak wyglądają wydatki Platformy Obywatelskiej, które przeanalizował "Newsweek"."

Ależ oczywiście- to jest bulwersujące i cholernie negatywne.
Mnie też szlag trafia, gdy czytam, na co idzie moja kasa.
Ale...
Pol= nie zapominaj- to PiS nie zgadzało się i nie zgadza na likwidacje subwencji i dotacji na partie polityczne.
PO udało się w 2010 zmniejszyć finansowanie partii z budżetu o 50%. Obecnie wnieśli wniosek o całkowitą likwidację tego sposobu finansowania.
 Czy to jest OK? Moim zdaniem - jak najbardziej. A Twoim zdaniem Pol?

Tematyczna kreska:

Cytat: "Dr.Kafar"
rbk napisał/a:
95% ludzi/partii tak zrobi

Dlatego trzeba głosować na te 5%

Mhhh... Doktorku młoteczku- ale tego już też doświadczaliśmy z jednej strony- Samoobrona, Ruch Palikota- mieli szanse, a jak im wyszło? Chyba sam widzisz i czujesz.
Generalnie to, co propagujesz w teorii mi się podoba... ale kurcze - to utopia.
Spróbuj mnie przekonać, że liberalizacja jest w naszych warunkach możliwa?
Pozdrawiam

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
« Odpowiedź #232 dnia: Czerwca 17, 2013, 21:59:52 »
Cytat: "Kilofownikownia"
Ale te kasy to od wielu już lat bastion prawych i sprawiedliwych.

Nie tylko, ojciec "derektor" też to intensywnie reklamował.

Offline pol

• VIP
« Odpowiedź #233 dnia: Czerwca 17, 2013, 22:46:53 »
Cytat: "MrW"
Pol- na wcześniejsze moje pytanie nie odpowiedziałeś

Jak nie odpowiedziałem. Odpowiedziałem: Nie orientuję się.
Cytat: "MrW"
Obecnie wnieśli wniosek o całkowitą likwidację tego sposobu finansowania.

Jest OK.
Może to jest przyczyna, że tak ciągną ile wlezie. Szybko, by zdążyć zdobyć jak najwięcej. By żyło się lepiej.

Offline MrW

• Gaduła
« Odpowiedź #234 dnia: Czerwca 18, 2013, 08:20:18 »
Cytat: "Dr.Kafar"
MrW, Utopia to była taka wyspa, na której system był całkowitą odwrotnością tego, co KNP proponuje. Wszyscy mieli równo i fajnie.

Jak zapewnie się Doktorku domyslasz- użyłem potocznego znaczenia tego słowa.
Bardzo mi sie podobał Twój post, gdzie opisywałeś np. sklep a obok niego kasa z poborem podatku, jednak w obecnym stanie - jest zbyt wiele barier i ograniczeń. Jak sam stwierdzasz- bez sensu jest wprowadzanie tego ewolucyjnie- to by musiała być rewolucja. A to jest możliwe- jak całkowicie zbankrutuje dotychczasowy system. W przypadku POlski- to kwestia kilkudziesięciu lat, a jesli PiS dojdzie do samodzielnej władzy- kwestia kilku lat.

Nie mniej jednak- dysponujesz Kafar danymi i informacjami- jaki wpływ miało obniżenie podatków tam, gdzie to zrobiono?

MrW napisał/a:
Obecnie wnieśli wniosek o całkowitą likwidację tego sposobu finansowania.
Jest OK.
Może to jest przyczyna, że tak ciągną ile wlezie. Szybko, by zdążyć zdobyć jak najwięcej. By żyło się lepiej.

Jak słusznie to stwiedził wiecznie głodny króliczek- nie tylko PO ciągnie ile wlezie. PiS i inni przy korycie robią to samo.
Ale PiS nie chce by to źródeł wysłchło.
Poza tym wolę z dwojga złego by świnie przy korycie wydawali moje pieniądze na garnitury i inne pierdoły niż opłacały totalnie "niezależnych" w celach wyznaniowo -propagandowych. [/quote]

Offline pol

• VIP
« Odpowiedź #235 dnia: Czerwca 18, 2013, 09:15:19 »
Jeżeli PO chce zlikwidować finansowanie partii  z budżetu państwa to myśli w głowach na pewno mają kilka:
- Jedna obietnica w tą, czy w tą już i tak się lud pogubił. Zmielimy razem z innymi obietnicami. Do wyborów daleko.
- Przecież to i tak nie przejdzie. No proszę Państwa my chcieliśmy, ale inni nas nie wsparli. My niewinni.
- Przecież my przy władzy damy sobie jakoś radę. Nie musimy brać z partii od państwa, tylko bezpośrednio od państwa. Przecież wiadomo, że minister i cała jego świta nie pojedzie na spotkanie  w tanim garniturze na kebab i wina z biedronki.
- Dobra damy sobie radę bez tych budżetowych  ochłapów. Przecież mamy tak dużo bardzo bogatych członków. Z darmo ich biznesy się tak dobrze nie kręcą. Prezesi setek firm też przecież za wiedze tam nie są. Składać się na organizatorów tego wesołego miasteczka, bo odetniemy od koryta.
itd.
Tylko co będzie ja niedługo to lud odetnie tak jak napisałeś świnie od koryta?

Offline MrW

• Gaduła
« Odpowiedź #236 dnia: Czerwca 18, 2013, 10:00:43 »
Jedna obietnica w tą, czy w tą już i tak się lud pogubił. Zmielimy razem z innymi obietnicami. Do wyborów daleko.

Wole POwskie obietnice, niż PiSowskie kłamstwa.
Wolę jeździć coraz lepszymi drogami, niż oglądać złote pomniki "Malutkiego Prezydenta". Cieszy mnie to, że postają nowe obiekty sportowe, hale widowiskowe, filharmonie, ścieżki rowerowe, etc. Szkoda tylko, że koszt tych inwestycji jest tak wysopki i np przy autostradach tak wielu podwykonawców padło... no cóż ale to PiS tak chciał, by dla transparentności przetargów najważniejszym wyznacznikiem była cena!
Gdyby gnioty, którzy tak psioczą na rząd obecnie mieli w sobie odrobinę obiektywizmu, to by bili się w pierś i napisali by, że polska gospodarka stanowi element naczynia połaczonego ze światową gospodarką. A jak jest na świecie?
Przecież to i tak nie przejdzie. No proszę Państwa my chcieliśmy, ale inni nas nie wsparli. My niewinni.

Powtórzę- w 2010 roku udało się zmniejszyć o połowe te subwencje. Najgłośniejszym przeciwnikiem wtenczas był PiS. Jak teraz będzie- niebawem zobaczymy. Jest projekt- będzie głosowanie w parlamencie. Przyjrzyj się wtedy Pol, kto podnosił łapki za odrzuceniem tego projektu.
- Przecież my przy władzy damy sobie jakoś radę. Nie musimy brać z partii od państwa, tylko bezpośrednio od państwa. Przecież wiadomo, że minister i cała jego świta nie pojedzie na spotkanie w tanim garniturze na kebab i wina z biedronki.
- Dobra damy sobie radę bez tych budżetowych ochłapów. Przecież mamy tak dużo bardzo bogatych członków. Z darmo ich biznesy się tak dobrze nie kręcą. Prezesi setek firm też przecież za wiedze tam nie są. Składać się na organizatorów tego wesołego miasteczka, bo odetniemy od koryta.

Jeśli dojdzie do tego, że ja nie będę musiał się dokładać na tą piaskonicę to OK.
A skąd maja elyty polityczne kasę na swoja działalności to jest już odrębny temat do dyskusji.
Tylko co będzie ja niedługo to lud odetnie tak jak napisałeś świnie od koryta?

Jedne świnie zostaną zamienione na inne, z ta różnicą, że te następne moga być o wiele groźniejsze niż te obecnie się pasące.

Offline pol

• VIP
« Odpowiedź #237 dnia: Czerwca 21, 2013, 15:24:14 »
MrW,  chcesz to płać. Każdy może wydawać swoje pieniądze na co chce. Ja sobie nie życzę, by za moje się bawili. Oni kupią sobie garniturki po kilka tysięcy - Tobie nie. Pograją sobie w piłkę na fajnym opłaconym przez Ciebie boisku, a Ty nawet nie będziesz mógł popatrzeć.  Później napiją się porządnych win za Twoje i zjedzą porządny obiadek-  Ty nawet nie będziesz wiedział jaki. Wiedz też, że następnego dnia premier poszedł  z żoną (nie z PO)  i kupił jej za Twoje sukienki za kilka tysięcy każda.
Teraz propagandowo chce znieść opłacanie Partii z budżetu i wtedy ja już na tą sukienkę bym z mojego się nie dokładał tylko TY jako miłośnik Platformy.
Naiwny myśli, że się obkupił i żona już nie urośnie to można zlikwidować do źródełko. Nie wie, że żonka za rok już w tej sukience  nie wyjdzie, bo przecież jest nowa kolekcja. Tym bardziej córka Kasia znana blogerka modowa. No i się zdziwi.
Z drugiej strony się nie martwi, bo dobrze wie, że ta ustawa nie przejdzie. No, ale przecież on chciał.

Chcesz to płać.

Offline solar

• Gaduła
« Odpowiedź #238 dnia: Czerwca 21, 2013, 20:05:59 »
Naiwny myśli, że się obkupił i żona już nie urośnie to można zlikwidować do źródełko.

Skad wiesz że tak mysli ? Mówił to gdzieś ?
_

Offline pol

• VIP
« Odpowiedź #239 dnia: Czerwca 21, 2013, 21:54:48 »
No dobra złapałeś mnie – nie myśli.
Będzie dalej z platformowymi kolesiami chapał i ciągnął ile wlezie.
Chap, chap, chap…..
 :money: