Przede wszystkim proszę o szacunek do każdego pracownika. „Pentagon” to księgowość, podatki, finanse, controlling, kadry, płace, zakupy surowców, prawnicy, biuro zarządu, kancelaria itd.
I tak z ciekawości spytam: a co Panu się w tym Lidlu tak podoba? Pytam, gdyż mam tam koleżankę, która bardzo chce się dostać do pracy na zakłady.
Post Merge: [time]Listopad 05, 2022, 21:59:19 [/time]
Powiem tak, uważam że wynagrodzenia powinny wzrosnąć na zakładach jak i w spółkach. Teraz bardziej. Przy podwyższanym oprocentowaniu kredytów, inflacji, wzroście kosztów żywności (pomimo zerowego podatku), ludzie praktycznie pracują na ponoszone na życie koszty. Ogrom szacunku dla każdego, kto pracuje. I cały czas trwa przeliczanie wszystkiego. Dobrze, jak firmę na ponoszenie zwiększonych kosztów stać. Problemów jest zawsze bezmiar i likwidacja jednego problemu nie zmniejsza ich, bo w jeden załatwiony wchodzi inny. Trzy lata temu nie pomyślelibyście o wojnie, pandemii… Jednak bardzo was proszę o wzajemny szacunek. Przecież nikt nikogo tu na siłę nie trzyma. Potrzebne są pieniądze i na remonty, i na koszty usług obcych, i na wzrost wynagrodzeń. W tym tygodniu był u mnie jeden pan, bardzo dobry pracownik, odchodzi z pracy. Tak, są osoby które zmieniają pracę, które odchodzą ale też takie które do pracy przychodzą. Robimy wszystko, aby spółkę na ponoszone koszty było stać i by ludzie mieli pracę. Dlatego nie zgadzam się z tym co Pan napisał, uważam że zakłady szanują pracowników. Choć nie zawsze każdy widzi to tak samo, bo są tematy i sprawy, które mnie się osobiście nie podobają. Wyjaśniam je na miejscu i na bieżąco.
Czekam na te zalety pracy w Lidlu.