Nieprawda. Zakłady dopłacają niezmiennie 36 zł. Lux Med wypowiedział umowę, został ogłoszony przetarg do którego złosił się tylko lux med z tym samym pakietem ale ze wzrostami stawek. Ja na zarządzie zaproponowałam aby do komisji przetargowej ze strony Polic powolać oprócz przedstawiciela pracodawcy dwie osoby ze strony związków zawodowych. Zarząd przychylił się do propozycji. Sześć organizacji związkowych się spotkało i dwie organizacje związkowe zrzeszające w sumie więcej pracowników zakładów podały dwie osoby, cztery organizacje związkowe zrzeszające w sumie mniej pracowników zakładów podały dwie inne osoby i przegłosowały głosami 4:2. Teraz pewnie parę osób się na mnie poobraża ale to nie pierwszy raz. Jak ktoś działa na zasadzie „na złość mamie odmrożę sobie uszy” to takie mamy efekty. Wg mnie do komisji zostały powołane osoby, które nie miały pełnej wiedzy nt tego typu zakresu. Prosiłam jedną osobę, aby się wycofała bo nie zna tego zakresu ale osoba ta stwierdziła, że czas mu się nauczyć. Wcześniej w negocjacjach tych brał udział Jurek który świetnie się na tym zna oraz Andrzej. Jeździli na wszystkie spotkania, byli obaj bardzo aktywni i punktowali wszystko. Andrzej z racji bycia w radzie nadzorczej nie mógł być. Uważałam, że dobrymi negocjatorami bylibyGośliński Jurek z OPZZ i Poborski Arek z MZZPRC. Zz wybrały dwie inne osoby. Dlatego proszę nie pisać „bez wiedzy zz” bo tutaj akurat wg mnie zz przynajmniej cztery miały pełną wiedzęPakiet stomatologiczny to jeszcze inna sprawa, która również ciągnie się przez odmienne stanowiska. Jakie jest moje zdanie? Uważam, że lux med do naszego kontraktu polickiego nie dopłaca i można było spróbować twardo ich cisnąć. Jak to było? Nie wiem. Wczoraj na zarządzie a potem na spotkaniu ze zz to omawialismy. Nie chcę pisać szczegółów ale zagotowało się we mnie i pewnie nie tylko we mnie. Gra zespołowa przynosi efekty, no ale cóż- chyba nie każdy to czuje. My jako zarząd zostaliśmy wczoraj postawieni przed ścianą. Mieliśmy do wyboru podpisać wynegocjowany pakoet albo go nie podpisać. Uchwała została podjęta po spotkaniu ze zz.
Post Merge: Maja 30, 2018, 21:51:31
Pakiet 51-dofiananowanie przez zakład 36-koszt dla pracownika wraz z podatkiem 21
Pakiet 102- dofinansowanie przez zakład 36- koszt dla pracownika wraz z podatkiem 72
Pakiet 167- dofinansowanie przez zakład 36- koszt dla pracownika wraz z podatkiem 131
Zakresy są bez zmian