a otkuda u Tiebia "cyrylica?
Może to być niedługo obowiązkowe w każdym biurze na terenie tej fabryki.
:batman:
ale przynajmniej ta fabryka będzie. Rosjanie nie po to chcą kupić azoty, żeby się ich pozbyć. Wyeliminować konkurencję?. Jasne! zrobią to, przejmując pakiet kontrolny i mając zyski z produkcji w Policach. Tu jest świetna logistyka, dobry przyczółek dla produkcji i sprzedaży na zachód. A niejaki V.Kantor rozmawia po angielsku.
Zastanowiłabym się, co jest ważniejsze: dobro rodziny, za którą się jest odpowiedzialnym, czy dobro polskich prezesów z Tarnowa, którzy kawałek po kawałku unicestwiają zakłady w Policach (patrz: pozbywanie się spółek). To oczywiście tylko moje prywatne zdanie i też - tak jak wszyscy tutaj - obawiam się obcego kapitału. Ale - co nas łączy z resztą kraju? Co nam jeszcze z przemysłu na Pomorzu Zachodnim pozostało? Kiedy stawiam na szali: strach przed Rosjanami i strach przed polskimi decyzjami - nie jestem pewna, że przeważa patriotyzm... a może należałoby zweryfikować pojęcie patriotyzmu i postawić na obowiązek wobec własnego potomstwa? Nie wiem, pewnie się mylę, ale nie znajdzie słuszności, kto patrzy tylko w jedną stronę...