Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 8061547 razy)

Offline pol

• VIP
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #720 dnia: Czerwca 06, 2012, 18:50:05 »
Tu trochę więcej szczegółów
"Police boją się o przyszłość. Spotkanie z rosyjskim inwestorem"
http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120606/POLICE/120609777

Offline _garde_

• Gaduła
« Odpowiedź #721 dnia: Czerwca 06, 2012, 19:51:16 »
Cytat: "An_na"
A Acronowi zalezy,oj zalezy...

A na czym  zależy obecnym  właścicielom Polic ?? - rozumiem , że  związek  zmianowców  wierzy, że  zależy im bardziej na polickiej  spółce córce,  niż na  własnej...
 heh i pewnie  dlatego są tacy przeciwni...
 skoro  zmianowców nie  zaproszono -  to  z  uwagi, że  bezkrytycznie popierają  stanowisko Tarnowa  i nic do nich nie dociera, tak  strachliwe tylko w jedną  stronę,  propagują najczarniejsze scenariusze przyszłości , nie patrząc  jak Tarnów przyspieszył w scaleniu  spółek i co to  dla  ludzi pracujących  tutaj oznacza  -  kupione czy jak?
garde

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #722 dnia: Czerwca 06, 2012, 21:12:27 »
Spotkania tego typu powinny miec oficjalny charakter a nie "podstolikowy".Jestesmy otwarci do rozmow ale oficjalnych skoro dotyczy to gwarancji pracowniczych.Kazdy ma prawo do swojego zdania.Mnie się takie "zalatwianie"spraw nie podoba. .Moze jutro odbedzie się takie spotkanie w lokalnym klubie osiedlowym,urzedzie powiatowym czy stolowce.Nagle obudzimy się z 100 tt amoniaku ktory chca nam sprzedac i pozostaniemy z naszymi wisienkami na torcie-portem,biela,mocznikiem,czescia nawozow..Tarnow przeciw,zwiazki Zat i Zak przeciw a my moze mamy już od wczoraj dogadany pakiet socjalny...??

Offline franczeska

• Gaduła
« Odpowiedź #723 dnia: Czerwca 06, 2012, 23:03:22 »
Tyle wiemy w temacie tego przedstawienia:
Tytuł:
Spotkanie podstolikowe,
miejsce spotkania: Gmina,
główni aktorzy: Kantor, Zieluch, Ministrant, Bączydło, Ślusarz, Plankton
reżyseria: TW Jan
i pakiet socjalny wczoraj dogadany?

Offline Wykidajło

• Weteran
    • http://www.naszepolice.pl
« Odpowiedź #724 dnia: Czerwca 06, 2012, 23:20:03 »
Cytat: "_garde_"

A na czym  zależy obecnym  właścicielom Polic ??

Proponuję zamiast tego zadać sobie pytanie: po co Acronowi Tarnów?
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.

Offline pol

• VIP
« Odpowiedź #725 dnia: Czerwca 07, 2012, 19:50:12 »
Byli pracownicy. :<

Przepraszam, ale nie wiem dlaczego gdy tędy przechodzę krążą mi po głowie takie myśli.

Nil

• Gość
« Odpowiedź #726 dnia: Czerwca 07, 2012, 20:22:50 »
Dobre...

Offline _garde_

• Gaduła
« Odpowiedź #727 dnia: Czerwca 07, 2012, 21:50:07 »
Cytat: "Nil"
Dobre...
:ble:
garde

Kamila

• Gość
« Odpowiedź #728 dnia: Czerwca 08, 2012, 08:39:55 »
Cytat: "pol"
Byli pracownicy. :<
[url=http://images41.fotosik.pl/1571/ebd1c2e099596096m.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://images37.fotosik.pl/1588/3c0e9bac11a0971fm.jpg]Obrazek[/URL]
Przepraszam, ale nie wiem dlaczego gdy tędy przechodzę krążą mi po głowie takie myśli.

jak już tak lubisz fotografię, to pociągnij po całości:
- samochody niektórych przewodniczących,
- domy biednych pracowników i ich rodzin, np. z OWS B..
- itp. krajobrazy :faja:

Offline pol

• VIP
« Odpowiedź #729 dnia: Czerwca 08, 2012, 09:25:04 »
nie interesują mnie prywatne majątki

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #730 dnia: Czerwca 08, 2012, 10:12:43 »
Kamilo, jeden oszczędza, inny inwestuje a jeszcze inny przejada i wszystkich którzy coś mają ocenia kryterium -złodzieje . Nie żyjemy w buszu tylko w państwie prawa. Jesli uważasz, iz jakieś majątki pochodzą z szarego źródła- co sugerujesz w swoim poście złóż stosowne doniesienie do urzędu skarbowego. Albo skoro żółć ci na to pozwoli idź do banku i zadłuż się na najbliższe 30 lat pod hiopotekę tego co stworzysz. Pracując od ok kilkunastu do kilkudziesięciu lat w tej firmie ze stałym dochodem grzechem jest nie mieć czegoś swojego i bardzo mnie cieszy, iz w powiecie powstało bardzo duzo ładnych domów, bloki sa zadbane, ocieplone, większośc pracowników ma swoje mieszkania. Młodszym pracownikom jest cięzko i tu ubolewam iż boja sie o swoja przyszłosc bo państwo nie daje im na dzień dzisiejszy stabilności zatrudnienia na godnych warunkach.

Offline manam

• Gaduła
« Odpowiedź #731 dnia: Czerwca 08, 2012, 10:35:13 »
Cytat: "Wykidajło"

No bo to wielka grupa w dobrej sytuacji finansowej. Ale po tej cenie nie ma szans. Chociaż to jest zadaniem prezesa grupy, żeby o tym informowac, negocjować itd. nawet to stanowisko wydał dosyć późno. to nie ma co wymagać od pojedynczych społek że bedą informowac co o tym mysla, tak nie mozna bo zaraz bedzie awantura. no coz od dawna sie mówi, ze na prezesa grupy powinien być ktos kto sie na naszej branzy zna. ja mysle ze to ze on nic nie mowi wynika z tego ze nie bardzo wie co...

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #732 dnia: Czerwca 08, 2012, 11:13:14 »
W tym tygodniu otrzymaliśmy list intencyjny od firmy Acron w którym to czytamy o zamierzeniach Acronu: […]

-AMONIAK Acron może zapewnić dostawy amoniaku pochodzące z nadwyżek produkcyjnych w fabrykach usytuowanych w Rosji. Docelowa ilość 100.000 ton rocznie
-GAZ- Acron postrzega PGNiG jako jedynego, strategicznego part-nera w zakresie dostawy gazu dla całej Grupy Azoty Tarnów. Acron nie widzi realnych źródeł dostaw gazu. Z nadzieją patrzy na perspektywy wydobycia gazu łupkowego w Polsce, ponieważ może przyczynić się to do obniżenia  cen rynkowych gazu w całej Europie,

-APATYT- Acron będzie dysponował koncentratem apatytu z no-wej kopalni fosforytów w Rosji. Kopalnia może zostanie otwarta w 2013r.,

-POTAS- Acron zamierza uruchomić w 2016 r. kopalnię potasu,

-Rozwój technologii kaprolaktamu z możliwością budowy nowego zakładu w Chinach lub ;) Polsce,

-Rozwój i poprawa możliwości przeładunkowych portu Police,

-modernizacja instalacji mocznika w Policach i Kędzierzynie,

-rozszerzenie zasięgu terytorialnego sprzedaży,

A dla Acron rozbudowa własnej bazy surowcowej pozostaje strate-gicznym kierunkiem rozwoju JSC Acron. Od 2014 r mogą rozpo-cząć dostawę pierwiastków ziem rzadkich.

Na końcu czytamy, iż zgodnie z podpisanymi ZUZP-ami w Policach, Tarnowie i Kędzierzynie Acron deklaruje gotowość współpracy z reprezentacją załogi i związkami zawodowymi funkcjonującymi w Grupie Azoty Tarnów przy podejmowaniu decyzji kluczowych dla załogi i funkcjonowania ich zakładów pracy.

Offline Siwy1

• Gaduła
« Odpowiedź #733 dnia: Czerwca 08, 2012, 11:27:35 »
Panie i panowie. Nagroda z zysku na koncie...

Offline Wykidajło

• Weteran
    • http://www.naszepolice.pl
« Odpowiedź #734 dnia: Czerwca 08, 2012, 11:30:50 »
Cytat: "manam"
Cytat: "Wykidajło"

No bo to wielka grupa w dobrej sytuacji finansowej. Ale po tej cenie nie ma szans. Chociaż to jest zadaniem prezesa grupy, żeby o tym informowac, negocjować itd. nawet to stanowisko wydał dosyć późno.

To wytłumacz mi jeszcze, dlaczego Twoim zdaniem warto sprzedać Tarnów. Bo wg mnie nie warto. Równie dobrze Tarnów mógłby kupić Acron.
Radziłbym też przemyśleć, dlaczego nie zainteresowali się stojącymi na krawędzi Policami, które były do kupienia za 570 mln zł. Na mój gust - bo była duża szansa, że konkurent sam się przewróci. Nawet bardzo duża.
No i jeszcze zadanie na weekend. Kto właściwie chce kupić ten Tarnów? Wezwanie ogłosiła Norica Holding, kupującym jest Norica Holding, w rozmowach i komunikatach występuje Acron, ale Norica do Grupy Acron nie należy - można sprawdzić.
A ja próbuję znaleźć w sieci jakieś w miarę oficjalne informacje o Norica Holding zarejestrowanej w Luksemburgu, na razie bez efektu. Fakt, że nie szukam zbyt intensywnie.
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.