Słucham!?
Dzięki KOMU?
Na zmianch aparatowi są szkoleni by podstawowe rzeczy robili za właśnie ludków z GAPS-u.Bo zanim PT GAPS się pojawi to szlag trafi psa budę i łańcuch.
No niestety Remech,GAPS i wiele innych nazw można wymieniać i tak zostanie socjalistyczne podejście do pracy
Adresujesz swój żal w złą stronę. To nie wina pracowników GAPS'u, że PT wygląda teraz tak, a nie inaczej. Kiedyś miałeś pełną obsługę na swojej wytwórni 24/7, no ale ktoś wpadł na lepszy pomysł.
z tym ze macie za mało ludzi to zgłoś się do twoich przełożonych, w zch jak stwierdzono ze jest za mało ludzi zaczęto przyjmować z zewnątrz,,,
Dobra rada. Nadawało by się to do konkursu "Mam pomysł"...
Specjalista po odpowiedniej szkole z doświadczeniem nie przyjdzie pracować za 1800zl brutto, a za tyle zachęcają ludzi. Przyjdzie młody po szkole, zrobi uprawnienia spawacza, posiedzi pół roku i przejdzie na Zakłady (jak ma szczęście) albo pójdzie do prywaciarza.
no wasze szefostwo wie co podpisywało, dla nas ważna produkcja,,,
Gdzie tu wina pracowników? Jakie nasze szefostwo? Zawsze było i będzie, że prezesi będą z nadania Zakładów. Jak ktoś nie jest od nich/z nimi, to jest zmieniany.
wiec odpowiem ci tak aparatowym jestem ponad 30 lat, kiedyś był ślusarz dyżurny, elektryk, automatyk którzy znali się na tym co robili i buda szła można powiedzieć dobrze, teraz raz ze się czeka na nich godzinami na dodatek nie znaj się, chociaż twierdza inaczej, a ślusarze doprowadzili wytwórnie do stanu krytycznego
Wina pracowników, że tylko 2 automatyków na zmianie/cały zakład? Jeżeli Ciebie przeniosą tego samego dnia na inna wytwórnie, będziesz znał sie na tym co robisz? Tak jak napisałeś, kiedyś byli specjaliści 24/7 na każdej wytwórni, czyja to wina że teraz na nich czekasz?
nie dziwie ci się ze tak mówisz każdy uważa ze to wszystko dzięki niemu,,, chociaż ja uważam troche inaczej, jak jest awaria na zmianie z reguły nie udaje im się naprawić tego na zmianie, trzeba czekać na rankę co powoduje starty
Ci z ranki to już w GAPS'ie nie pracują? Dyrekcja Zakładów zażyczyła sobie okrojone PT to nie dziw się, że czekasz do rana/poniedziałku. Chciałbyś mieć spokój i każdego specjalistę na wytwórni? Polecę Ci to co radzisz innym - porozmawiaj ze swoim kierownictwem, niech przyjmą elektryka/automatyka/ślusarza/smarownika/itd jako aparatowego. I wilk będzie syty o owca cała.