Police i okolice > Historia

[Police] Stan wojenny - 30 lat po.

<< < (3/8) > >>

Opaler:

--- Cytat: "Żaba" ---Ale Opaler skarży się że ojciec dwa lata spędził w tym czasie w wojsku co chyba nie było szcególną szykaną.
--- Koniec cytatu ---

Nie wiem skąd wywnioskowałaś, że się skarżę - to raz (to nie ja odbębniłem 2 lata w wojsku). A dwa - kto chciałby spędzić 2 lata w wojsku mając pracę i rodzinę?

TrzebieżCITY:
http://www.wsieci.rp.pl/opinie/za-burta/Magdalena-Sroda-Stan-Wojenny-stworzyl-doskonale-warunki-do-budowy-kapitalu-spolecznego Oto bełkot w najczystszej postaci... Kwalifikacja do leczenia na oddziale zamkniętym dla tej "Pani" :crazy:

Storczyk:
Byłam piękna i młoda ,nagle zachorowałam ,diagnoza rak piersi ,po znajomości decyzja, amputacja piersi w szpitalu milicyjnym  .Był rok 81 tuż przed stanem wojennym ,otrzymałam wiadomość że mogę być operowana w Hamburgu .Udało mi się wyjechać ,operacja się udała ,usunięto guza pierś została cała .Cenę jaką zapłaciłam to rok rozłoki z moim synem  ,nikomu nie życzę,jak wracałam do Polski w 82 roku byłam jedyną polką  w pociągu .Nawet celnicy  pytali czy wiem co robię.

DarekMirror:
Polecam wszystkim wysłuchanie " świadka historii " niezłomnego opozycjonisty z naszego regionu :

Yacek:
Ciekawe , czy jeśli Jaruzelski nie wprowadziłby stanu wojennego  tylko ustąpił,  a do władzy doszłaby opzycja , Wałęsa i koledzy - to czy ówczesny ZSRR nie zrobiłby nam kuku np. zamykając tylko gaz? Po co kosztowne operacje wojskowe.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej