"markietek" Jeżeli Twój górny cytat do takich nie należał, a tak go odczytałem - to PRZEPRASZAM. Choć czytając między wierszami takie odniosłem wrażenie. Co prawda uważam, że Cię nie obraziłem ale...wybacz. Górny cytat był Twoją odpowiedzią na poniższy post "polo", sugerujący braki we wszystkim, co jest związane z polickimi przedszkolami. ...i tak to wyszło.
Ps. Czytać ze zrozumieniem umiem, chociaż niektórzy mają mi to za złe :devil:. Twój sarkazm "Wskaż mi geniuszu" nie robi na mnie wrażenia. Każdy jest w czymś geniuszem. Ty też. Wszystko zależy od okoliczności, sytuacji czy wypowiedzi.
Pozdrawiam - ze zrozumieniem.
Spoko Wodza, ja się nie obrażam
tylko mam w zwyczaju reagować, kiedy dochodzi do nadinterpretacji moich słów.
Po Twoi komentarzu o geniuszu,trudno podjąć decyzję, czy wypada Cię przepraszać czy nie
I w temacie przedszkoli: Prawo jest, jakie jest, 25 godzin tygodniowo dla przedszkolanek to fakt. By wydłużyć prace przedszkoli konieczne jest zatrudnianie kolejnych pracowników merytorycznych, a to związane jest z kosztami. Na podniesienie wysokości zatrudnienia w danej jednostce budżetowej musi wyrazić zgodę organ nadzorujący. I tu się koło zamyka.