Ów geniusz zasłynął z "interpretacji" hymnu narodowego,którego fragment zabrzmiał w jego ustach tak; marsz ,marsz Dąbrowski z ziemi polskiej do wolski" a czas rządów w latach 2005-2007 zaznaczył takimi kłamstwami;
1.w żadnym wypadku nie zostanę premierem jak mój brat zostanie prezydentem.Byłaby to sytuacja
nie do zaakceptowania przez społeczeństwo.
2.dla mnie raz dane słowo jest święte i sądzę,że dla koalicjantów także
3.władze Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski,dużo większy niż ten austriacki(Hajder)
4.Samoobrona jest tworem byłych oficerów SB. Mój brat ,który był ministrem stanu d/s
bezpieczeństwa dostał raport,z którego wynikało,że grupa byłych oficerów SB założyła
ZZ Samoobrona.To formacja używana do obrony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku,który jest w kraju i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku.To są ludzie , którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy,a mają kwalifikacje do kopania rowów.
5.cieszę się ,że będę na pierwszej lini walki z Samoobroną.Uważam,że mam dowody na
potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię.
6.My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy uczestniczyc nie
będziemy,bo proszę zauważyć,że kolejne takie rządy w Polsce jak te które mamy obecnie,albo te ,które były w poprzedniej kadencji i mamy do czynienia z Samoobrona przy władzy i naprawdę
z nieszczęściem dla naszego kraju 2004.02.16.PR3
7.Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów.Mamy dwa wyrazne
zakazy,które dziś obowiazują w samorządach,a będą też obowiązywać w nowym parlamencie
SLD i Samoobrona.A dziś powinno się powiedzieć Samoobrona i SLD. 22 marca 2004 czat gazeta.pl
8.marzec 2005/antena rmf fm
Czy w przyszłej kadencji sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi majacych kłopoty z prawem? J.KACZYŃSKI - nie ma takiej możliwości.PiS jest partią ludzi praworządnych,którzy dążą do rozliczeń krzywd.Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu tocza się sprawy sprzeczne z ideałami PiS.
Czyli poparcie dla takiego polityka jak np A.Leper ,gdyby starał sie o fotel marszałka jest niemożliwe? J.Kaczyński - "nie ma takiej możliwości.Najwyzsze funkcje muszą sprawować ludzie czysci jak łza.A.Leper udowodnił,że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem.Poparcie PiS dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne..