Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Gmina Police] Wyniki wyborów do RM  (Przeczytany 91779 razy)

Offline mateusz12

• Stały bywalec
[Gmina Police] Wyniki wyborów do RM
« Odpowiedź #90 dnia: Listopada 23, 2010, 18:02:58 »
Cytat: "grzegorz.ufniarz"
Cytat: "xP"

Dziś od rana idzie grupa i sprząta gryfoskie plakaty i tablice.
Według przepisów jest na to 30 dni po terminie wyborów. Ale żeby było ładnie postanowilismy zrobić porządki już dziś.

Pozdrawiam
Grzegorz Ufniarz

Panie Grzegorzu, ja już wczoraj widziałem jak Pan Król sprząta plakaty.

Tak powinno być. Zaraz po wyborach sprżatanie i Police, Gmina Zielona :)

A te 30 dni to trochę za długo. Połowę plakatów wiatr pozrywa, połowę deszcz zaleje itd...

Offline grzegorz.ufniarz

• Weteran
    • http://www.grzegorzufniarz.pl
« Odpowiedź #91 dnia: Listopada 23, 2010, 18:37:45 »
O stabilności koalicji, klubów radnych, stronnictw nie decyduje ilość mandatów ale ludzie, którzy je tworzą. Widzimy w nowej radzie nowych radnych. Nie wiemy jacy to ludzie, czy beda chcieli wstapić do klubów radnych ugrupowań, z krórych list się do rady dostali.
W PO mamy ciszę przzed burzą. Z jednej strony Bartek Pachis, ze wsprciem chyba Mietka Karpiszyna i Pani Nowak, z drugiej Krystian z Adamem i jak zawsze niezależny Janusz Chmielewski(pozdrwiam Janusz i gratuluję!). Nie wiemy zatem jaka PO będzie w tej radzie. Czy nie dojdzie do jakiegoś zamieszania.
SLD klubu radnych nie stworzy(potrzeba na to 3 radnych) ale i w alianse pewnie nie wiejdzie, bo nikt jeszcze nie wie jacy będa radni tego ugrupowania.

Na koniec przypomne, że GRYF i PiS tworzyli w poprzedniej radzie koalicję. Jej owocem było spokojniejsze procedowanie w radzie oraz poparcie obu ugupowań w wyborach burmistrza Diakuna oraz Pana Drzazgi w wyborach do sejmiku.
Gryf - 9 radnych, PiS - 4 radnych

Sami Państwo oceńcie jaki kierunek koalicyjny w Radzie Miejskiej jest najbardziej prawdopodobny ;)

Pozdrawiam
Grzegorz Ufniarz

PS - mateusz12 dzieki za info, dzis na słupach pracowali(sprzątali) Jakub Pisański i Cezary Arciszewski, wieczorem ja dozbieram resztę :)

RazDwaTrzy1980

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Listopada 23, 2010, 19:07:25 »
Może i racja, że jest "cisza przed burzą". Jeśli chodzi o PO, to najbardziej może "zamieszać" tzw. Trójca, czyli Pan Pachis, Pani Nowak i Pan Kowalewski. Pozostali radni PO są mniej groźni - tak się wydaje. Niektórzy z nich wyglądają tak jakby byli tam, bo żadna inna partia ich nie chciała ;).
Miejmy nadzieję, że "silna koalicja" poradzi sobie z tą "Trójcą". Nie można dać się zastraszyć! A tak przy okazji - czy wiadomo coś na temat spraw skierowanych do prokuratury przeciwko eks radnemu (wiadomo o kogo chodzi) :)?

Offline C80

• Gaduła
    • http://www.foto.cichomski.eu
« Odpowiedź #93 dnia: Listopada 23, 2010, 20:12:04 »
Dzięki "nieobecności" p. Kardziejonka powinno być spokojniej na sesjach. Swoją drogą nawet skrobaczki do szyb mu nie pomogły. :D

Wyborcy "docenili" ten cyrk uprawiany przez wymienionego na sesjach rady miasta.

RazDwaTrzy1980

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Listopada 23, 2010, 20:29:46 »
Cytat: "C80"
Dzięki "nieobecności" p. Kardziejonka powinno być spokojniej na sesjach. Swoją drogą nawet skrobaczki do szyb mu nie pomogły. :D

Wyborcy "docenili" ten cyrk uprawiany przez wymienionego na sesjach rady miasta.

Zgadzam się - mieszkańcy "docenili" ten cyrk. Wyniki wyborów o czymś świądczą. Oby tylko Pan Kardziejonek nie manipulował Panem Pachisem...
Szkoda, że tak długo musieliśmy znosić ten "cyrk" i na pewno przez to mieszkańcy wiele stracili. Można było zająć się bardziej pożytecznymi sprawami, niż wysłuchiwaniem krzyków Pana Kardziejonka. Ten Pan chciał coś udowonić, ale nie udało się, bo nie miał podstaw. Szukał dziury w całym. Żaden z urzędników nie chciał przekazać mu dokumentów, więc sam je wyniósł i skopiował he he To trzeba mieć tupet!
Dobrze, że w Radzie mamy Pana Grzegorza Ufniarza, przynajmniej jest  to osoba zrównoważona i spokojna, a przy tym rzeczowa. Oby więcej takich ludzi.

Offline mariusz88887

• Gaduła
« Odpowiedź #95 dnia: Listopada 23, 2010, 20:49:35 »
Gratulacje dla wygranych i mam pytanie który policki portal internetowy zlamał ciszę wyborczą ,podobno były podane o 20 godz.sondaże na temat burmistrza .
Mariusz

Offline Król podziemia

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #96 dnia: Listopada 23, 2010, 20:51:06 »
Cytat: "RazDwaTrzy1980"
A tak przy okazji - czy wiadomo coś na temat spraw skierowanych do prokuratury przeciwko eks radnemu

Na razie nikt nie uchylił rąbka tajemnicy-ale tak sobie myślę że kto Yak kto-ale Ty powinieneś bardziej być zorientowanym w tej "gminnej polityce"
" Puste worki nadyma wiatr, bezmyślnych ludzi - próżność " 

-Sokrates-

Offline mariusz88887

• Gaduła
« Odpowiedź #97 dnia: Listopada 23, 2010, 21:05:55 »
Ale dzięki panu Kardziejonkowi rządzący w gminie, czuli że jest opozycja i te władze kontroluje.I teraz program gryfa do ręki i co miesiąc rozliczenie z obietnic wyborczych takie prawo demokracji i mieszkanców Polic.
Mariusz

Offline Denver

• Administrator
  • VIP
  • ostatni dinozaur
« Odpowiedź #98 dnia: Listopada 23, 2010, 21:11:45 »
Cytat: "mariusz88887"
Gratulacje dla wygranych i mam pytanie który policki portal internetowy zlamał ciszę wyborczą ,podobno były podane o 20 godz.sondaże na temat burmistrza .

Nie wiecie? Tylko niepoważni ludzie mogą pozwolić na taką wpadkę, a więc wirtualne police mimo rekordu odwiedzin odpadają. Wspominania wyżej stronka yaka ostatnią aktualizacje miała 04.10.2010 (tak chyba było w dniu wyborów). Zostaje więc "portal powiatowy" gdzie wyniki sondy, robionej pod lokalami wyborczymi, zostały podane kilka godzin przed zamknięciem lokali wyborczych.

Cytat: "Król podziemia"
A tak przy okazji - czy wiadomo coś na temat spraw skierowanych do prokuratury przeciwko eks radnemu

Na razie nikt nie uchylił rąbka tajemnicy-ale tak sobie myślę że kto Yak kto-ale Ty powinieneś bardziej być zorientowanym w tej "gminnej polityce"

"Kto yak kto", ale ktoś to cierpi, cierpi okrutnie i z każdą reinkarnacją jest coraz bardziej...

Offline xP

• Gaduła
« Odpowiedź #99 dnia: Listopada 23, 2010, 21:56:58 »
Cytat: "mariusz88887"
mam pytanie który policki portal internetowy zlamał ciszę wyborczą ,podobno były podane o 20 godz.sondaże na temat burmistrza

chyba ten, o którym nie wolno tu pisać bo jak tam wchodziłem to szybko były info o wyborach

Offline ak

• VIP
« Odpowiedź #100 dnia: Listopada 23, 2010, 22:13:02 »
Dobrze, że w Radzie mamy... osoba zrównoważona i spokojna, a przy tym rzeczowa. Oby więcej takich ludzi.

Bez przesady (i nie "pije" tu do G. Ufniarza), ale gdyby wszyscy byli nadzwyczaj zgodni, to do dzisiaj byśmy sierpem kosili-patrz "Konopielka"
<*)))))>{

Offline TrzebieżCITY

• VIP
« Odpowiedź #101 dnia: Listopada 23, 2010, 22:29:28 »
Mnie zaskakuje obecność Patrycji Nowak. Pracowałem z jej ojcem kilka lat.Dziewczyna ze zwykłego domu.Własną pracą i uporem doszła daleko i osobiście jej wróżę karierę zdecydowanie wyżej niż gmina Police.W sumie ś.p. Sebastian Karpiniuk nie brałby do porwadzenia swojej kampanii do europalramentu byle kogo...
Oddaj cząstkę siebie innym...To nie boli,a może uratować komuś życie...DKMS przeciwko białaczce... Paweł, żeby było prościej...

RazDwaTrzy1980

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: Listopada 23, 2010, 22:48:31 »
Jak zawsze znajdą się osoby, które będą mniej lub bardziej lubiane. Najważniejsze, aby nowi Radni dbali o interesy mieszkańców, a nie tylko o swoje. Niech prężnie działają, nie "toczą wojen".
Szkoda, że niektórzy się nie dostali do Rady... Było kilku fajnych kandydatów.

Offline Kuba

• Administrator
  • Weteran
« Odpowiedź #103 dnia: Listopada 23, 2010, 23:47:23 »
Na stronie PKW są już dostępne oficjalne listy.
Jeśli jesteś nowym użytkownikiem, zapoznaj się z REGULAMINEM FORUM.

Zachęcam do obserwowania mojego bloga -
Chmielnik Jakubowy

T.Zakrzewski

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Listopada 24, 2010, 01:27:34 »
@denver
Głupiś, ale to już jest reguła.