Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Połowinki licealistów  (Przeczytany 15496 razy)

gośka

• Gość
[Police] Połowinki licealistów
« dnia: Października 29, 2010, 14:59:59 »
Czy są na forum rodzice licealistówm, którzy bawili się na połowinkach w piątek 22 października? Jestem zbulwersowana, jak można było pozwolić siedemnastolatkom na picie alkoholu na imprezie. Z tego co wiem nawet były jakieś promocje cenowe. Ludzie, to była impreza szkolna. Nie wiem czy szkoła o tym wie ale na pewno się dowie.

wtrych

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Października 29, 2010, 15:10:20 »
Przecież szkoła nic nie może bez zgody rodziców. Takie prawo - a wina rodziców że dzieci chleją. A jeżeli tak było jak piszesz też ponosisz winę, trzeba było wezwać policję i byłoby po imprezie.

Offline Denver

• Administrator
  • VIP
  • ostatni dinozaur
« Odpowiedź #2 dnia: Października 29, 2010, 16:16:03 »
Sugerując się nazwą tematu spodziewałem się innego tematu. Czegoś w rodzaju zapytania, gdzie taką imprezę zorganizować itp., a tu takie zaskoczenie. Tyle słowem wstępu.

Droga Gosiu - jeśli byłaś świadkiem przestępstwa (sprzedaż alkoholu osobie nieletniej) powinnaś zawiadomić odpowiednie służby - założenie tematu na forum w niczym nie pomoże. Forum nie ma takiej mocy sprawczej. Teraz, po kilku dniach, trudno będzie cokolwiek uwodnić. Napiszesz do rodziców? Albo zaprzeczą, nie uwierzą, albo w ogóle się tym nie zainteresują. Ewentualnie zapytają się swoich pociech, które ochoczo przyznają się "winy" ...

Co do zawiadamiania szkoły... szkoła była organizatorem? Jeśli nie to cała sprawa znów się komplikuje, bo szkoła nie odpowiada za to co robią jej uczniowie poza terenem placówki. Owszem, może ich karać, ale jak uwodnić "winę" ...

Dla jasności: Potępiam picie alkoholu przez dzieci. Jednak fakt, że 17 latek wypije piwo/drinka nie jest tak "straszne" jak 13-14 latki nawalone tanim winem wypijanym w lesie czy piwoniach.

Offline mat_tk

• Rozpisuje się
    • http://www.chemik.zafriko.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Października 29, 2010, 17:24:18 »
To prawda... w za niecały rok i tak by sobie same mogły to kupić i wypić nie wymagając Twojej zgody :) Problemem są gimnazjaliści i dzieci z podstawówek które jarają jak smoki i piją aż się przykro robi....
KP Chemik Police - Prawdziwa Duma Pomorza!

Offline gzzz

• Gaduła
Re: Połowinki licealistów
« Odpowiedź #4 dnia: Października 29, 2010, 18:16:21 »
Cytat: "gośka"
Czy są na forum rodzice licealistówm, którzy bawili się na połowinkach w piątek 22 października? Jestem zbulwersowana, jak można było pozwolić siedemnastolatkom na picie alkoholu na imprezie. Z tego co wiem nawet były jakieś promocje cenowe. Ludzie, to była impreza szkolna. Nie wiem czy szkoła o tym wie ale na pewno się dowie.

Goska mimo ze jestem osoba o umysle scisle technicznym nie widze roznicy miedzy osoba urodzona 1 stycznia 1993 a ta urodzona 31 grudnia 1992. Faktycznie nie powinno sie tak dziac ze wzgledow prawnych, ale jedak trzeba krzyczec "pozar" w momencie kiedy faktycznie on wybucha. Moim zdaniem lepiej jak siedemnastolatek wypije piwo w klubie niz ma marznac w parku. Tym bardziej ze dzieciaki takie zaczynaja chodzic na osiemnastki i uwierz mi tam beda sie dzialy dantejskie sceny.
A jedynym sposobem na "uswiadamianie" jest edukacja, edukacja i jeszcze raz edukacja.

A ja wracam przed tv do mojego weekendowego zimnego browarka;]

2OO

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Października 29, 2010, 18:48:05 »

Impreza szkolna?? A czy ognisko "klasowe",które organizują sobie sami uczniowie też jest imprezą szkolną ?? Bo są tam uczniowie?? Bo jest ich tam dużo... ??
Co ma do tego szkoła ?? Nie masz o czym pisać ?? Przejdź się wieczorkiem na teren sp8. zobacz, co tam się dzieje... "imprezy szkolne" na szkolnych murkach :D bo przecież to dzieci piją... i to na terenie szkoły :)
z małą ironią - pozdrawiam :)

misiek

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Października 29, 2010, 19:58:10 »

Ty się martwisz połowinkami:) poczekaj na studniówkę :)

Janek

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Października 29, 2010, 20:05:48 »
To nie była żadna impreza szkolna,co roku uczniowie załatwiają to na własną ręke!
Każdy mógł wejść do Klubu tak było w zeszłym roku...impreza otwarta!
Więc daj spokój.... teraz wszyscy w tym wieku szaleją....

Sunny29

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Października 29, 2010, 20:08:14 »
gośka-skoro masz niepełnoletnie dziecko to dlaczego pozwoliłaś żeby poszedł na dyskotekę?
Mogłaś nie wyrazić na to zgody i tyle....

Stas26

• Gość
Klub nauczyciela i pijane dzieci
« Odpowiedź #9 dnia: Października 29, 2010, 21:09:02 »
Z tego co wiem to większość rodziców dzwoniła na policje, ale oni nic z tego sobie nie robili. Klub nauczyciela jeszcze specjalnie obniżył ceny alkoholi specjalnie dla nieletnich. Do tego portal powiat policki był patronem imprezy ( patron który zachęca nieletnich do picia - coś nie halo ???? ).

Offline Zając23

• Stały bywalec
« Odpowiedź #10 dnia: Października 30, 2010, 13:38:37 »
Widzę, że co  forumowicz to inna wiedza  :). Ja mogę dodać tylko od  siebie, iż  była to impreza  zamknięta. Owego wieczoru z nadmiaru  wolnego czasu postanowiłem z kolegami wyjść na wieczorne  piwo.  Słysząc  odgłosy imprezy  w Klubie chcieliśmy  zajrzeć co się dzieje. Przy drzwiach zostaliśmy poinformowani, iż  odbywa się impreza  połówinkowa i jest to impreza  zamknięta, więc  nie wejdziemy. O owym  fakcie poinformował mnie ochroniarz w  towarzystwie pewnej kobiety, która moim zdaniem była nauczycielką. To tyle  co ja mogę dodać w  temacie
I\'m hot cause I\'m fly, you ain\'t cause you not

Offline Denver

• Administrator
  • VIP
  • ostatni dinozaur
« Odpowiedź #11 dnia: Października 30, 2010, 17:29:39 »
Cytat: "Zając23"
Widzę, że co  forumowicz to inna wiedza  :). Ja mogę dodać tylko od  siebie, iż  była to impreza  zamknięta. Owego wieczoru z nadmiaru  wolnego czasu postanowiłem z kolegami wyjść na wieczorne  piwo.  Słysząc  odgłosy imprezy  w Klubie chcieliśmy  zajrzeć co się dzieje. Przy drzwiach zostaliśmy poinformowani, iż  odbywa się impreza  połówinkowa i jest to impreza  zamknięta, więc  nie wejdziemy. O owym  fakcie poinformował mnie ochroniarz w  towarzystwie pewnej kobiety, która moim zdaniem była nauczycielką. To tyle  co ja mogę dodać w  temacie

Jeśli było tak jak mówisz to diametralnie zmieniłoby to obraz sprawy...

2OO

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Października 30, 2010, 19:47:31 »
Impreza zamknięta, bilety mogły nabyć np. osoby zaproszone przez kogoś z ludzi z tej imprezy.
ja tak się tam dostałem :)
Z tego co widziałem, to akohol mogły kupować tylko osoby z dowodami osobistymi - tak jak co roku w tym klubie na takiej imprezie :)

Offline Nataleczka

• Gaduła
« Odpowiedź #13 dnia: Października 30, 2010, 20:47:08 »
Ktoś wspomniał o studniówce studniówka inna sprawa każdy pełnoletni itp no za maturę trzeba z dyrektorem szampana wypić :)
Bo wolność krzyżami się mierzy,
Historia ten jeden ma błąd!!!
   Ja mówię Hifi Wy mówicie Banda !

Offline Denver

• Administrator
  • VIP
  • ostatni dinozaur
« Odpowiedź #14 dnia: Października 31, 2010, 12:01:03 »
Cytat: "2OO"
Impreza zamknięta, bilety mogły nabyć np. osoby zaproszone przez kogoś z ludzi z tej imprezy.
ja tak się tam dostałem :)
Z tego co widziałem, to akohol mogły kupować tylko osoby z dowodami osobistymi - tak jak co roku w tym klubie na takiej imprezie :)

No to po krzyku [: