Inne tematy > Strefa kobiet

babski wieczór

<< < (2/3) > >>

billkronos:
O ile ten "lady evening" bedzie mial scisle "postny" charakter, wowczas mozesz uzyc ten przepis na inna okazje,
ale spelnia kilka warunkow: prosty do sporzadzenia, tani, mozna danie serwowac na zimno, lub goraco, jako
szybka zakaska  bardzo popularny (przynajmniej na moim terenie). Przepis:
1 puszka karczochoww wodzie  (artichoke)
1 szklanka smietany
1 szklanka majonezu
1/2 szklanki szuchego, tartego parmesanu
2 lyzki stolowe suchej cebuli (platki)
1 peczek zielonej pietruszki ( mozna uzyc szczypiorku).   Karczochy odcedzic z wody i drobno posiekac - podobnie
pietruszke - reszte skladnikow polaczyc i dokladnie wymieszac. Nalozyc na szklana, ogniotrwala salaterke i zapec,
az powierzchnia masy przybieze lekko brazowy kolor.
Zwroc uwage, ze nie potrzeba dodawac soli i pieprzu. Ja podaje to z krakersami. Zaleznie od gustu, mozna dodac
nieco wiecej niektorych skladnikow (np. parmesanu lub majonezu). Smacznego - Bill
P.S. Tego dania nie mozna sknocic, ale zaznaczam, ze zawsze uzywam pelnowartosciowe skladniki ! Zadnych
namiastek, czy dietetycznych odmian.

pazurkowa90:
hehhe wiem ale przyszła panna młoda jest osoba bardzo poważną nie chciałabym jej urazić:) może sexsop i coś mało pruderyjnego :) ale przejdę się tez na ryneczek , jeżeli chodzi o striptizera to z chęcią ale nie znam reszty gości , dla bliższej osoby pewnie bym z koleżankami się zgadała:)

ritalato123:
Ja urządzałam wieczór panieński siostry i każda przyniosła jakieś przekąski. Ja akurat zrobiłam takie mini kanapeczki z serkiem chrzanowym, łososiem, kaparami i koperkiem. Zniknęły w dwie minuty.

lola:
Zamiast kanapeczek można też podać krakersiki i do tego np. 3 pasty: hummus, ostra paprykowa, z orzechów nerkowca.Super się sprawdzają różnego rodzaju sałatki, najlepiej z ryżem albo makaronem, żeby się bardziej nasycić. Na ciepło u mnie zazwyczaj lasagne, bo można przygotować wcześniej, a później tylko wstawić do piekarnika żeby podać na ciepło.

robert1995:
Też bym coś napisał ale głupio tak od razu... Poczekam 6 lat jak Pani nade mną.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej