Co do tych kłótni o głupoty, może niech ktoś powie co mu osobiście dał rząd PiSu/PO?? Bo takie powtarzanie medialnego bełkotu jest nudne i uwłaczające ludzkiej logice i inteligencji. Na prawdę tak bardzo Wam w życiu przeszkadza to, że prezydent Komorowski źle napisał słowo "ból" czy ś.p. prezydent Kaczyński obraził się na kogoś?? Nic w waszym życiu to nie zmieniło. A podniecacie się jakby stanowiły te sprawy o przyszłości Waszej lub Waszych dzieci.
Ja na swoim przykładzie i przykładzie moich najbliższych powiem tak:
RZĄD PiS, LPR, Samoobrona:
+ umożliwił moim rodzicom odliczanie sobie od podatku pieniążków za moją naukę.
+ po śmierci dziadka nie musieliśmy płacić haraczu państwu za pozostawiony spadek.
+ płacę mniejszy podatek dochodowy, tak jak i moi rodzice.
+ płacę mniejszą składkę rentową, tak jak i moi rodzice
RZĄD PO, PSL:
- płacę więcej za książki i inne produkty, na które wzrósł VAT.
- branża, w której pracuję osiąga mniejsze zyski przez podwyżkę VAT-u, przez co zarabiam mniej.
- straszą mnie policją na stadionie za używanie wulgarnych słów.
- zamykają stadiony przez co moi znajomi tracą pieniądze za kupione karnety.
- moje składki na OFE są zmniejszane przez co będę miał mniejszą emeryturę, moi rodzice analogicznie tak samo, przez co będę musiał więcej wydać w przyszłości na ich godne życie.
To tyle tak na szybko. Niech każdy się wypowie co mu OSOBIŚCIE dały rządy jednej albo drugiej partii. Bez napinki typu: "kaczor był brzydki i nikt go nie szanował", czy: "PO jest nowoczesna i europejska". Bez abstrakcyjnych przykładów o podsłuchach i ABW, bo więcej ich jest teraz aniżeli za rządów braci Kaczyńskich. A przypomnijmy sobie pana Wojewódzkiego, jak mówił, że boi się wyjść z domu... A teraz się już nie boi? Jak zamyka się ludzi za prowadzenie stron internetowych negatywnie nastawionych do władzy.
Pozdrawiam!